На прага на новото първенство

* Различното – две подгрупи в „А” РБГ по регионален принцип * От ръководството на БК „Чавдар” обещават достатъчно игрово време за младите троянски надежди
Баскетбол, „А” РБГ
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

СЕЗОН 2015/16 Г. в мъжката ни „А” РБГ започва на 18 октомври и накратко ще ви запозная с новостите в регламента и с програмата на първенството.

ПО РЕШЕНИЕ на УС на Българската федерация по баскетбол вторият ешелон (мъжката „А” група) се разделя на две подгрупи на регионален принцип. „Чавдар” (Троян) заедно с ИУ (Варна), „Академик” (Варна) , „Дунав” (Русе) и „Шумен” (Шумен) оформят групата на Регион Изток. В Регион Запад участие са отборите на  „Академик – Лукойл” (София), „Левски 2014” (София), „Академик” (Благоевград), „Видабаскет” (Видин) и „Рилски спортист 2” (Самоков).

ПЪРВИЯТ ЕТАП на първенството - от 18 октомври 2015 г. до 10 януари 2016 г., е на разменно гостуване. Първите два отбора от Регион Изток и Регион Запад се класират директно за първата шестица. Класиралите се на 3-то и 4-то място от двата региона играят на 13-ти и 17 януари на кръст при разменно гостуване за още две места в първата шестица. Така за вторият етап на първенството се оформя Първа шестица и Втора шестица, които продължават на същия принцип (разменно гостуване). Шампионатът завършва на 4 април 2016 г.

ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ да направя малък коментар за състава на нашия отбор и прогноза за Първия етап. Съставът ни е почти същият от миналото първенство - добре познатите Ценко Наков, Радослав Кочев, Тодор Колев, Кристиян Кръстев, Павлин Ганчев, Марин Попски и Любомир Лилов. Както информират от БК „Чавдар”, отбора са напуснали Денис Петков, Христо Господинов, Здравко Христов и Цанко Краев. Новите попълнения са игралият вече много успешно за „Чавдар” в предишни сезони Данаил Христов и синът на троянския баскетболен треньор Димитър Титов - Денис Титов, централен нападател с двоен лиценз, направил успешен дебют с елитния „Спартак” (Плевен) тази събота.

ДРУГОТО, което прави впечатление, е официалното афиширане от страна на ръководството, че тази година - за радост на родители и публика – достатъчно игрово време ще получат младите троянски надежди Яков, Моновски, Бажанов, Маринов, Шкодров, Ненов и Йонков. Наистина похвално обещание, като се има в предвид, че треньорите Лъчезар Диков (четвърти сезон) и Павел Игнатовски (седми сезон) подготвят младото надеждно троянско лице на баскетбола в града. В тази връзка искам да адмирирам решението, защото то е съобразено с факта, че особено в първия етап противници ще ни бъдат отборите, класирали се на последните три места в миналото първенство и съставени предимно от юноши - каква по-добра възможност за сверка на часовниците. Всички знаем, че първите две места в Регион Изток ще са за ИУ (Варна) и „Чавдар” (Троян), а дали ще бием останалите три отбора с 30 или с 3 точки не е от значение. От значение е само бъдещето но троянския баскетбол!

ВЪВ ВТОРИЯ ЕТАП обаче ще бъде по-друго - в Регион Запад е най-доброто от младото поколение на българския баскетбол и във финалната шестица, в която нямам никакви съмнения, че ще играем, ще се подхожда по съвсем различен начин - за победа и затвърждаване на позициите от последните два сезона. С класиране в тройката, а защо не най-сетне и първенец на „А” РБГ. Вярвам, че може! Айде наш`те!

Стефан Генков,
треньор по баскетбол


„А” РБГ, Регион Изток
Програма за първите три кръга

18 октомври
Академик (Варна) – Чавдар (Троян)
Дунав (Русе) – Шумен (Шумен)
Делфин (Бургас) – ИУ (Варна)

25 октомври    
Чавдар (Троян) – Делфин (Бургас)
ИУ (Варна) – Дунав (Русе)
Шумен (Шумен) – Академик (Варна)
              
1 ноември
Шумен (Шумен) – Чавдар (Троян)
Академик (Варна) – ИУ (Варна)
Дунав (Русе) – Делфин (Бургас)

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

А дано !

Анонимен каза...

Родител : Впечатлена съм от прочетеното , значи ще гледаме повече троянци в играта. Играех баскетбол искам сина ми да стане голям играч Г-н Диков и г-н Игнатовски са много добри треньори , благодаря им.

Анонимен каза...

Абе дебневски мангал стига вече ставаш смешен

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |