Само четирима кандидати подписаха за толерантност

* Под предложеното от ДПС споразумение парафите си сложиха Донка Михайлова (БСП), инж. Димитър Шишков (ГЕРБ), Захари Велев (ДПС) и Марин Вачевски („Движение Напред България”) * От „Избор за Троян” несъгласни с текста
Местни избори 2015
Обсъждането на предложения текст за споразумение е в разгара си, Троян, 2 септември 2015 г.
САМО ЧЕТИРИМА (от общо 10) кандидат-кметове на Троян – инициаторът Захари Велев (ДПС), инж. Димитър Шишков (ГЕРБ), Донка Михайлова (БСП) и Марин Вачевски (ПП „Движение Напред България”), плюс Николай Тодоров от местната коалиция „Избор за Троян”, представляващ кметския кандидат адв. Венелин Ангелов, откликнаха на поканата на ДПС за подписване на споразумение за политическа толерантност по време на предизборната кампания за Местни избори 2015. Срещата се състоя в салона на Общината в петък, 2 октомври, и на нея присъстваха още троянските партийни лидери инж. Иван Миховски (ГЕРБ) и Исай Милев (ДПС), областният лидер на АБВ инж. Дилян Енкин и кандидатите за общински съветници инж. Петко Пенков (ГЕРБ) и инж. Владимир Хаджийски (БСП).

Инициаторите от ДПС - Исай Милев (вляво) и Захари Велев
Николай Тодоров ("Избор за Троян") не е съгласен
Шишков (ГЕРБ) подписва под погледа на Михайлова (БСП)
Подписва Марин Вачевски ("Движение Напред България")
НЕИЗБЕЖНАТА „уводна” 5-минутка за изчакване на останалите поканени (покани са били изпратени до всичките регистрирани за предстоящите местни избори партии и коалиции в община Троян) премина в добронамерен и шеговит тон, макар да прехвръкнаха искри. Запомнящо се бе обвинението на Донка Михайлова, че в голямо троянско предприятие, името не бе назовано, но се подразбра, е имало политически натиск от страна на работодателя и се е стигнало до политически репресии. Това се отнася за вас от ГЕРБ, уточни кметският кандидат на БСП. Последва остра реакция от хората на ГЕРБ; „Говорите недоказани неща, дайте факти, а не голи приказки и клевети”, контрира инж. Петко Пенков. „Чак пък репресии, не е ли пресилено?”, попита Захари Велев. Уволнението по политически причини не е ли репресия, отговори г-жа Михайлова.

ОБВИНЕНИЕ, този път от инж. Иван Миховски от ГЕРБ, имаше и към нас (в-к „Троян 21”). „Няма ли да прекратите възможността за анонимни коментари в сайта на вестника?”, недоволно попита г-н Миховски. „От времето на комунизма мразим забраната да се говори и докато мрежата (интернет) позволява такава свобода, режимът на коментирате в Т21 ще бъде максимално либерален. Което крие рискове, дори най-вече за нас самите, но ги поемаме в името на свободата на словото”, отговори присъстващият на срещата за толерантност гл. ред. на Т21 Генадий Маринов.

ТЕЗИ предварителни „закачки” обаче не попречиха да се пристъпи към същината – подписването на споразумение за толерантност. „Още при откриването на предизборната ни кампания ние заявихме, че искаме да участваме в едни честни и толерантни избори. Толерантността винаги е била присъща черта на ДПС, тъй като в нашата партия има представители на доста етноси. Иска ни се да се обединим – без да приемаме, че ние сме авторите на тази идея – около едно споразумение за наистина честна и толерантна борба, без да се навлиза в личното пространство на кандидатите. Личният живот трябва да бъде оставен встрани и да се съсредоточим върху идеите”, заяви в краткото си предисловие домакинът на срещата Захари Велев. След това г-н Велев прочете 12-те точки на предложеното споразумение.

Подписаното споразумение, кликни за уголемяване
ПОСЛЕДВА допълнение от Николай Тодоров („Избор за Троян”) – за прибавяне в текста, че предизборната кампания трябва да се води на български. Последва реплика, че това е законово изискване и се подразбира, но предложението бе прието и бе добавено в окончателния текст. Други две предложения на г-н Тодоров обаче не срещнаха разбиране - че се „осъждат незаконните практики от предходни избори в община Троян”, изразяващи се в т. нар. „изборно номадство” и купуване на гласове и че кандидатите и техните партии и коалиции се ангажират да не участват в подобни практики на настоящите избори. От ГЕРБ опонираха, че ако е имало такива практики и някой е знаел за тях, е трябвало да се сезират правораздавателните органи. От БСП, ДПС и АБВ се присъединиха към отпора и в крайна сметка предложението на г-н Тодоров не влезе в споразумението. Което пък доведе до отказа на представителя на „Избор за Троян” да подпише документа (писменото становище на „Избор за Троян” публикуваме отделно – бел. Т21).

СПОРАЗУМЕНИЕТО за политическа толерантност в кампанията за Местни избори 2015 в община Троян бе подписано от кандидат-кметовете Донка Михайлова (БСП), инж. Димитър Шишков (ГЕРБ), Захари Велев (ДПС) и Марин Вачевски („Движение Напред България”). Подписаха и партийните представители инж. Дилян Енкин (АБВ), инж. Иван Миховски (ГЕРБ) и Исай Милев (ДПС).

Т21

43 коментара:

Анонимен каза...

На ''миховски'' маѝката какво ли прави-коѝто ме разбира.....

Анонимен каза...

Синковчето Миховски,което така смело се пъчи с титлата ИНЖИНЕР,дали знае,че продаването на непроверени части втора употреба е престъпление?И преди да се е разквичал тук,ще му кажа,че става въпрос за един пасат и един чарк,който го продал на пари като за нов,въпреки че знае ,че продава нередовна употребявана част !

Анонимен каза...

Cамо като му видя муцуната на инжинерчето с това тинейджърско бретонче... Все пак има и начетени хора в Герб.

Анонимен каза...

Продaвaнето нa чaсти вторa употребa не е престъпление! Не стaвaйте смешни. По отношение нa бретонa. Вие модни диктaтори ли сте? Зaяждaнето Ви е проявa нa възпитaние и дребмaвост.

Не знaм кой ще упрaвлявa този грaд следвaщите четири години, но трябвa дa знaе, че го чaкa много рaботa и проблеми държaни с години в ъгълa. Фaкт е, че Троян не е привлекaтелно място зa живеене нито зa млaди, нито зa стaри. Нaпрaвете нещо зa нaродa си, спрете дa ни измъчвaте и ни помогнете дa живеем достойно.

Анонимен каза...

Инжинерчето от Бош,ти си велик политик и майстор !

Анонимен каза...

Mайстор я! Правеше на горското превозите. А сетете се по-нататък...

Анонимен каза...

Много ви е страх от този Шишков,другари.Явно Герб са уцелили правилния кандидат!

Анонимен каза...

Май Шишков го е страх от хората, щом му заключват всички т.нар интервюта. Като се знае колко е неспособен така е. А иначе ние си спим спокойно, защото не ни дреме за Шишков и пияната шишковица.

Анонимен каза...

Горско животно ставало за кмет,но от кмет после нищо не става!

горска народна приказка

Анонимен каза...

А кой е способен леля донка тя за 4 години какво направи един път и дади 3 милиона за един иформационен център вместо да нахрави център за деца инвалиди или да пребере бездомните кучета по пътя но явно вие харесвате на леля донка усмивката и нейното добър ден и тава ви е достатъчно.

Анонимен каза...

А ма много плюете по този шишков зощо защото ви е страх или зощото сте простаци

Анонимен каза...

Да преди всичко е важно да си почтен човек с усмивка, а не да си комплексар като Шишков и да мислиш, че като се кандидатираш за кмет и комплексите ти ще изчезнат и ще станеш мъж. Това прави Шишков избива си комплексите. Михайлова е жена с чест, достойнство и интелект. Къде го виждаш това при Шишков?!

Анонимен каза...

11-ти от какво да ни е страх от една мижитурка като Шишков ли? Господи защо не си прибереш вересиите! Ние не зависим от Шишков ни най-малко, а той зависи от нас, ние сме тези на които той разчита, разбра ли,но няма да му се получи играта

Анонимен каза...

В това споразумение Венко Ангелов всъщност показа какъв е - представляваният от Ники Тъпото. Жалко за него!

Анонимен каза...

Донка пак се прояви като големият играч - деликатно им каза истината и дистанцирано ги оставя да се разберат. Но подписва първа. Класа!

Анонимен каза...

Смешни,мазни и жалки са Дона и Димитър, с тези лукави и ехидни усмивки, само за пред хората .

Анонимен каза...

Венко за какъв се мисли. След като Донка и Митко Шишков са отишли той защо праща Тъпото. Да не би да е нещо повече от тях. Този трябва да бъде отсвирен завинаги.

Анонимен каза...

Тъпото ще е новия Пеевски в Общинския съвет. Само че Пеевски беше по-интелигентен. Срам за Венко Ангелов.

Анонимен каза...

Все пак така наречените РИФОРМАТИРИ-троенски,си знаят мястото и не се подписват с останалите сериозни партий-ГЕРБ,БСП и ДПС.Нормално е да имат комплекси все пак са 10 партий с 500гласа ,но все пак дойдоха (не може да се отрече) докато другите-ултраси , националисти и мултикултуристи даже не се появиха се появиха,може би и в съвета след изборите няма да ги има-народа си знае работата
Успех на всички партий подписали споразумението за толератност

Анонимен каза...

Интересна работа, партийните тролчета пак спамят. Тези, които купуват гласове и раздават олио и прах за пране, призовават за честни избори?! Не са толкова тъпи тези, които поставят въпроса. Крадеца вика: Дръжте крадеца. Донка, която плаща на циганите, та напълни Троян с тях, и Харито, който регистрира всякакви отрепки в селата, в които Донка му е назначила наместник, искат честност!

Анонимен каза...

Донке, стягай багажа, че като не си кмет сигурно няма да останеш в Троян. Така, както семейството ти не е в Троян. И ти, ако няма за каква лапачка да си тук, няма да стоиш, нали?

Анонимен каза...

Истината е, че Ангелов само може да смени закоравялата комунистка Донка, дето за 4 години само копае града и сади цветя. Ако някой иска промяна ще - не ще трябва да гласува за Ангелов.
Затова и аз ще гласувам за него, нищо че съм за ГЕРБ.
Ако Донка и Шишков са на балотаж, Донка ще го отнесе.

Анонимен каза...

Разбира се че Ангелов трябва да спечели и аз като номер 22 съм за ГЕРБ но ако искаме промяна трябва да е Ангелов.

Анонимен каза...

Вели Асанов -Венко ----тоя ще събере не повече от 534 гласа,гласувайте за ГЕРБ за да не се губи гласа и Шишков още на първи турда вземе общината

Анонимен каза...

Да бе ти ще кажеш 24-ти за кого да гласуваме. Ще гласуваме за който си искаме, само, че Шишиков ще има да взема. Той не ми е лице приятен и е долен човек. Аз за такива не мога и мъж да го нарека не си давам скъпоценния глас.

Анонимен каза...

Ха, явно сме много гербаджиите, които ще гласуваме за Венко. Ама друг начин няма.

Анонимен каза...

Венко поне е пич и не преиграва като смешника Шишков, на които фенки са му една баба от Шипково и Атанаска дето си мисли, че може да стане счетоводителка и в общината, за да му пее песнички.

Анонимен каза...

Венко не смее да вземе отношение когато единствания пич Христо Рикото напуска коалицията, когато хората от листата му се карат, когато другите подписват споразумение. Какво всъщност смее да направи? И как посмя да се кандидатира за кмет!

Анонимен каза...

Хора, опомнете се! Искате ли да ви управляват робовладелеца Марин и сие или искате свобода за народа? Тези хора от ГЕРб искат да ви държат като кукли на конци и изобщо не ги интересува самия град. Важна е лапачката, да се докопат до поръчки. Забележете, навсякъде до Пишков е Минко Акимов от КГБ.

Анонимен каза...

Венко в момента се крие от хората вместо да прави кампания, надява се от само себе си да стане кмет. Може да е добър юрист, но няма представа от политика.

Анонимен каза...

Всички в листата на ГЕРБ са купени хора, на които нещо е обещано,за да са пълнеж

Анонимен каза...

Много си прав 29-ти, не дай Боже, Пишков да стане кмет Акимов ще му стане заместник, защото те са си дружки от край време. И тогава Троян запява старата песен на нов глас. Радвай се народе!!!

Анонимен каза...

Всеки се учи на политика, ама политик на нищо не можеш да го научиш.
Нека да следваме правилния модел - доказани професионалисти да влизат в политиката, т.е. хора, които сами са се реализирали.
Не както досега - цял живот държавни служители и политици, само да цоцат от държавата и нищо да не са направили със собствен труд и ресурси. И тези хора, дето никой от тях не знае какво е да работиш без помощта и ресурса на държава, да обясняват на обикновеното население как да живее и че му е добре със 150 лв. на месец.

Анонимен каза...

Не, на шишко-визма!!! Равносилно е на М.Акимов.

Анонимен каза...

Какво му е на Шишков?
Аз пък уважаеми списвачи, ще гласувам за него.
Хубав, интелигентен мъж, успял професионалист, прецизен и взискателен...хайде да видим на какво е способен като "капитан на кораба" - община! Като мен мислят мнозина. Успех на 25-ти октомври г-н Шишков.

Анонимен каза...

Каквото Шишков може да ни обещае, никой НЕ може да изпълни!

Анонимен каза...

Шишкофффф, кампанията ти е злобна и арогантна, но няма как ти си си такъв човек и не можеш по друг начин. Пали и тръгвай за Враца, докато не е късно, ами вземи и Шишковица да те излага и там. Резил...

Анонимен каза...

Донковизмът свършва!!! Има още малко време да се мине на синия бряг, защото след загуба на изборите Михайлова ще е като озверяла.

Анонимен каза...

38-ми направо отиваш на "левия" бряг след изборите с твоя кандидат от ГЕРБ

Анонимен каза...

Във Враца Шишков не е първи,а няма как и да стане! Знае,че там ще е ден до пладне. Затова драпа за кметлъка кариеристчето мамино.

Анонимен каза...

Напоследък все по често чувам в града, че Шишков преди 2 год. е отстранен от директорството си в горското поради Злоупотреби, а не както той твърдеше по политически причини. Някой знае ли нещо повече по въпроса. Това ми е важно за да се ориентирам за кого да гласувам. Моля кажете.

Анонимен каза...

Почти всички дърводобивни фирми и фирмички работещи на територията на горско стопанство-Троян,независимо от собствеността на горите-държавна или недържавна, работеха за Митьо
Шишков,който им поставя условие: или работиш за мен,или няма държавен обект(няколко сечища образуват един обект),ако му откажат Шишков изпраща копоите(горски инспектори-ПГС)да измислят някакво нарушенийце и да го съсипят, ако не си плати естествено."БАЛКАН"99(Баню от Чифлик)години наред е златната кокошчица,"ЖЕРАВИЦА" (тапата),"ЛЕСОКОМ"-ТЕ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРОВЕРКИ,за кого ли работят..Шишков-,който се прави на велик, света вода- го позлатиха. "Апетитните" държавни обекти на търговете се печелеха само от "тапите",но при условие,че 50%от приходите са за Шишков или директора на горското в Ч.ОСЪМ Построиха му и вила,накупиха му луксозни коли и джип, на "слушалката" на полицията.

Анонимен каза...

Значи все пак не са само слухове това!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |