Шеста титла за мъжете ни, кошница с медали за юношата Михаил Михайлов

* Отново посрещаме Обиколката на България (31 август),
 тук ще финишира вторият етап Пловдив - Троян и ще тръгне
 третият до Трявна
Колоездене
Мъжете на "Хемус 1896" (Троян) - пистови шампиони на България за 2015 г.
Михаил Михайлов
СЛЕД тазгодишната поредна 6-та отборна шампионска титла на България на писта при мъжете за „Хемус 1896” (Троян) и юношите ни доказаха водещите позиции на троянското колоездене. На провелия се на 18-19 август в Разград Държавен лично-отборен шампионат на писта за юноши старша възраст троянският тим завоюва трето място в крайното отборно класиране. А звездата на нашия отбор и юношески национал на България Михаил Михайлов напълни кошницата си с медали, общо шест – 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови. През м. юли талантливият ни млад състезател записа и няколко призови места в шосейни състезания – спечели едноетапното състезание за купа „Илинден” в Македония и изкачването на връх Узана (Габрово) и остана втори в изкачването на Витоша.

ЗА ТРОЯНСКОТО колоездене и за многобройните фенове на този спорт в нашия град има и друга хубава новина. След миналогодишния провал, доскорошните неясноти и продължаващите разправии между старата управа на Българския колоездачен съюз начело с Петър Бончев и новоизбраното, но все още нерегистрирано ръководство, председателствано от Евгени Димитров (негов заместник е троянецът Тодор Колев), вече се знае, че тазгодишното 64-то издание на Обиколка на България ще се състои и по традиция ще мине през Троян. Турът ще е в 6 етапа с пролога и ще стартира на 30 август в Нова Загора, а финалът е във Велико Търново на 3 септември. Вторият етап (31 август) е от Пловдив до Троян с изкачване на Беклемето; на следващия ден (1 септември) от троянския площад „Възраждане” ще стартира третият етап Троян – Трявна.

Борис Бочев печели Обиколката през 1964 г.
ЩЕ ПРИПОМНИМ, че Обиколката на България е едно от най-старите многоетапни колоездачни състезания в Европа, началото й е през 1924 г., само 11 години след първото издание на най-реномираното подобно състезание в света – Тур дьо Франс. И нещо, което ни дава основание за гордост – Троян е единственият град в България, излъчил петима победители в Обиколката: Лалю Цочев (1963 г.), Борис Бочев (1964 г.), Бойко Ангелов (1986 г.), Павел Шуманов (1992 г.) и Димитър Господинов (2001 г., 2002 г.), първите трима родени и израснали като състезатели в Троян, другите двама защитавали цветовете на троянския отбор.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво момчета !! Школата е жива и работи отлично.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |