За 11 години не е имало проблем

* Като общински съветник от 2007 г. до 2011 г. Мичо Генковски е имал възможността да внесе промяна в Наредбата

Право на отговор

От Община Троян получихме бърз отговор на критичния материал на Мичо Генковски „Да узакониш Айфеловата кула или одисеята на едно „съоръжение”. Администрацията е категорична, че и в конкретния случай, и изобщо при подобни казуси се действа законосъобразно – въз основа на съответната наредба, приета от Общинския съвет през 2004 г. и актуализирана през 2014 г.; и досега, вече 11 години, не е имало проблеми.  
Т21

РЕДЪТ за поставяне на рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи е уреден в чл. 57 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). Такива елементи/табели се поставят въз основа на разрешение, съгласно наредба на Общинския съвет по чл. 56, ал. 2 от ЗУТ. Наредбата за определяне на реда за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми обекти и реклами на територията на Община Троян е приета с решение № 184/28.10.2004 г. на Общински съвет - Троян, изменена и допълнена с Решение № 792/19.12.2014 г. на Общински съвет - Троян.

СЪГЛАСНО цитираната Наредба разрешение за поставяне се издава след подаване на писмено искане по утвърден образец, придружено от схема с указан начин на разполагане и проекти, илюстриращи външния вид и одобрени от главния архитект на основание. Съгласно чл. 16 от наредбата този ред за издаване важи и за преместваеми обекти с рекламно-информационна цел (РИЕ), където попадат и информационно-указателните табели, които подлежат на съгласуване от КАТ. За РИЕ, разположени върху общински имоти, се заплаща такса съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Троян.

ПО ТОЗИ ред вече 11 години се издават разрешения и не е имало проблем. Не е имало инциденти, свързани със сигурността на гражданите, няма паднали табели от лошо закрепване или ПТП причинено от лоша видимост от поставена реклама. Като общински съветник от 2007 г. до 2011 г. г-н Мичо Генковски е имал възможността да внесе промяна в Наредбата. Предвид гореизложеното, като общински служители, сме длъжни да спазваме законоустановените норми!

Община Троян

Още по темата: 

27 коментара:

Анонимен каза...

Ама , важен проблем е проблемът на Генковски , важен ей ?...,че вече седмица го нищим в сайта- Приятел бил на вестника и аз съм приятел , ама чак толкова. Генка , вземи се в ръце , стига толкова , досадно става. В долната статия за шеста титла се говори , за кошница с медали , а един човек не каза браво ? Само лалажии ли сме троянци ?

Анонимен каза...

Искам да използвам случая да поздравя другарката Дона Михайлова с 23 август-Дена на жертвите на Комунизма и Фашизма и да ѝ пожелая тя и нейната престъпна (според решение на НС на РБ) партия скоро да отидат на бунището на Историята.

Анонимен каза...

помощ спасете ни от този вестник

Анонимен каза...

Помощ спасете ни от глупаците във форума!!!!!Сложете режим на коментиране без анонимност!!!!

Анонимен каза...

Az iskam da izpratq pari za deteto ot snimkata, no swift code ne e napisan i ne moga da publikuvam molbata si na neinata stranica.

Анонимен каза...

Троян за изминалите години тотално се провинциализира и профанизира и не виждам светлина в тунела!

Анонимен каза...

Защо Донка скача до небето всеки път щом някой й каже,че администрацията й работи тромаво?

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, след като намерихте сили да се освободите от Банко Банков, няма ли да намерите такива и за главния архитект?

Анонимен каза...

Ама защо и общината отговаря анонимно. Няма ли кой да поеме отговорност за атаката срещу един, който е дръзнал да изрази мнение.

Анонимен каза...

Този арх Б Кръстев е обиколил кметствата в цялата Ловешка област. Задържа се толкова дълго само тук, в Троян. Защо ли?

Анонимен каза...

Г-жо Михаилова като гоните арх.Боян Кръстев да не забравите Таня Димитрова,която използва служебното си положение за да осигурява Конструктивни становища на мъжа си инж.Владимир Димитров с регистрационен номер 05868 от камарата на строителните иженери и да пробутва тези книжа през експертен съвет.Парите прибира в стаята си в общината. Тази усмихната дама от администрацията Ви така яко лъже докато постигне нейното.

Анонимен каза...

ЗАЩО г-н Юзеиров, който е един от основателите на структурата на Догановата партия в Троян преди 23 години и дълго време бе неин председател, беше „отсвирен”? От областното ръководство на ДПС не крият – заради три сериозни обвинения. Най-тежкото е свързано с подозрения за корупция – прибиране на пари за обещано назначение на работа.(в момента г-н Юзеиров е служител в общинската администрация в Троян – бел. Т21)http://statii.troyan21.com/2013/12/blog-post.html
МИХАЙЛОВА КАКВО ПРАВИ ОЩЕ ТОЗИ ЧОВЕК В АДМИНИСТРАЦИЯТА ВИ.

Анонимен каза...

10-ти Боян Кръстев се задържа толкова дълго в Троян,защото противозаконните му действия се подкрепят от Кмета Михайлова,която подписва всичко каквото този човек и поднесе без да се замисли законно ли е или не е.

Анонимен каза...

11 години нямало проблем. Сега се намери един, който видя някакъв проблем и общината целокупно скочи срещу него... Защо ли!?

Анонимен каза...

На партийните тролове много им личи как изпълняват предизборни поръчки.Правете го по-финно,иначе келфайда,но както да го правите Донка найсен влиза във вторият си мандат!!!!

мичо генковски каза...

Отговор на отговора!
Уважаема ОБЩИНА!
Поставил съм конкретни въпроси, които предполагат конкретни отговори, а не напомняне на централни и местни Наредби. Липсва само становище на ООН. Очаквах в отговора да посочите в кой нормативен докумен, алинея, буква е вменено изискването да се представи "конструктивно становище" при монтаж на табела с размер по-малък от един кв метър? Това би било конкретен отговор, а не цитиране на общи постановки. Заглавието не е случайно - аз не узаконявам Айфеловата кула, не узаконявам дори панорамен билборд, което също е далеч различно от моите два винкела с дължина метър и половина и тенекия по-малка от квадрат.Каква конструкция, уважаема община, е това?! Съжалявам, че в местната управа не се намери един, поне един, който да проумее, че реагирам на безумното, безсмислено тълкуване и избирателно приложение на нормативните документи, а не на самите наредби. . Защото да искаш "конструктивно становище" за два винкела и половин квадрат тенекия не е спазване на законите и разпоредбите, а е подигравка, бюрократизъм, изнудване, разиграване, формализъм, безумие... Извинете.
Ако сте чели внимателно в текста ясно съм отразил "епизода" със "схемата". Правилно сочите, че разрешение за монтаж се издава след искане и представяне на схема. По указание на съответната чиновничка със знак "хикс" отбелязах на скицата мястото на вече монтираната табела. С приходна квитанция № 0000101636/23.07.2015г внесох сумата 30лв. В същата тази квитанция е отбелязано: "Плащане на такси - одобряване на схема". В резолюция на гл арх на същата скица след 10дни последва искане: "Да се представи схема на съоръжението" За каква "схема" тогава платих 30лв За кръгче със син флумастер ли? С други думи - искаш схема, получаваш кръгче. Кръгче, което струва 30лв
ОБЩИНАТА ме упреква, че като общински съветник не съм поставил въпроса за промяна на Наредбата. Първо - не считам, че общински съветник трябва да използва избирането си за решаване на лични въпроси. Ако това искате да внушите на сегашните и бъдещи съветници, уважаема ОБЩИНА... И второ - не считам, че наредбата се нуждае от промяна, тя е добра. Внимателно трябва обаче да се интерпретира в практиката.За това е моят сигнал с публикацията ми.
Вече обявих - ще посетя кабинета на гл арх с желанието да заплатя полагащата се такса за монтажа на табелата. Считам, че всякакви становища и схеми са излишни тъй като табелата е монтирана. Ако е на неподходящо място, ако е в нарушение на разпоредбите на КАТ, ако не съответства на естетическите критерии - да бъде премахната. Ако отговаря на изискванията - плащам таксата и въпроса приключва. В случай, че главният архитект не приеме - прибирам си "съоръжението" и въпроса също приключва. Известявам го предварително. Така няма да му губя времето и посещението ще продължи само минута

Анонимен каза...

Да се бие в гърдите Боян Кръстев, че спазва законите е безпределно нахалство. Та той е образец на беззаконието, Плащаш - получаваш. Не плащаш - страдаш и гониш Михаля по канцелариите

Анонимен каза...

Тая община няма ли си управител та поне той да види, че това не е отговор, а библиографска справка за наредби по въпроса!

Анонимен каза...

Общинските служители са длъжни да спазват законите - завършва писмото си Общината. Вероятно повечето ги спазват. Защо обаче когато стане дума за строителни нечистотии винаги се споменават имената на двамина служители. Защо неизменно с негативни оценки биват споменавани двамината Кръстев - Димитрова?

Анонимен каза...

Доне какво правим с тези двамата Кръстев -Димитрова или пак мълчание както си знаеш,без никакви действия

Анонимен каза...

Поздравления, г-н Генковски! В тази "Община" думи много, действия малко.

Анонимен каза...

Г-н Генковски , когато бяхте комунистическо "величие" всичко можеже.Сега хората искат да се спазват законите. помните ли Вашите предложения в Общинския съвет, които се одобряваха "анблок" от Акимов , Балев и сие от ГЕРБ и Избор за Троян. Тогава за такива "дребни " неща си траехте. Ама сега е време предизборно и защо да не налеем малко вода във воденицата на тези две партии /недоразумения/

Анонимен каза...

Как се спазват закони в Троян с тази администрация която само краде и върши противозаконни действия и то покровителствани от кмета за теиз си действия особено Кръстев и Димитрова

Анонимен каза...

ВИЖ ИСТИНАТА:

http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%b2%d1%81%d0%b5%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d1%8a%d0%b6%d0%b4-%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%b8-%d0%b2-%d1%82/#comment-4835

Анонимен каза...

ВИЖ ИСТИНАТА:
http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%b2%d1%81%d0%b5%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d1%8a%d0%b6%d0%b4-%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%b8-%d0%b2-%d1%82/#comment-4835

Анонимен каза...

Каквото и да е станало , какъвто и да е г-н Генковски , по всичко личи , че е разиграван за нещо незначително.
Аз заради едно ъгълче , драснато на регулационният план вече близо 18 години нямам становище за 1 декар място в регулация ли е или е земеделска земя.При положение , че имота е в града и всички граничещи с него имоти са в регулация и драснати пак по същия смешен начин на картата.След две години тичане и чукане ту на вратата на кадастъра , ту на вратата на поземлената комисия , никой не реши въпроса.И не успях да взема необходими за мен документи.Естествено , отказах се.Като оставим загубеното време,поне пари не загубих , но и въпросът остана нерешен.
Ясно е ,че за преди 18 години не можем да виним сегашните обитатели на общината , но се усеща една наследственост в действията,която е нелогична.

Анонимен каза...

Съвсем точен си 26-ти.Човекът реагира на чиновническите недомислици, които представят наредбите като Дявола Евангелието - според както им изнася, според настроението си, според искащия/молещия/ и най-паче според това какни и колко финикийски знаци държи в ръка.Да искат "конструктивно становище" и схема за "съоръжението" / една тенекия/ е наистина подигравка. Явно господинът не е издържал тази подигравка и е реагирал с написаното във вестника, което днес прочетох. Оригинален и точен текст. Браво.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |