Новият проект е съобразен максимално със съществуващите коти

* „Беше направено подробно геодезично заснемане на съществуващото положение на улицата. Това даде яснота за нивата на съществуващите бордюри, пътно платно, подходите”
Право на отговор
инж. Николай Райковски
След критичния материал на нашия читател инж. Георги Стайковски във връзка с реконструкцията на ул. „Здравец” и конкретно по промяната на нивото и наклона на уличното платно и тротоарите (виж „Защо повдигат улица „Здравец” в миналия брой на Т21 - бел. ред.) получихме бърз отговор от Община Троян. Негов автор е инж. Николай Райковски, който наскоро оглави отдел „Строителство и инженерна инфраструктура” в общинската администрация. Инж. Райковски е категоричен, че при реконструкцията нивото и наклонът на пътното платно и тротоарите са прецизирани, с което се осигурява „разпределянето на водните количества към дъждоприемните шахти” и „нужният комфорт за движение на пешеходците”.Т21

ВЪВ ВРЪЗКА с публикация на инж. Георги Стайковски, относно рехабилитацията на ул. „Здравец” в Троян, поместен в бр. 32 на в. „Троян 21“ от 12 август 2015 г.,  ви уведомяваме следното.

Реконструкцията на ул. "Здравец" напредва, 21 август 2015 г.
ПРЕДИ изготвянето на проекта за рехабилитация на ул. „Здравец“ беше направено подробно геодезично заснемане на съществуващото положение на улицата. Това даде яснота за нивата на съществуващите бордюри, пътно платно, подходите към транспортните входове и дворните места. Новият проект е съобразен максимално със съществуващите коти. За регулиране на нивата и осигуряване на нормално отвеждане на дъждовните (повърхностни) води, наклоните на тротоарите и пътната настилка се прецизират както следва: 2% наклон на тротоара от имотна граница към бордюр; 2% наклон на лента за движение от ос на улицата към бордюра.

С ПОПРАВКАТА на нивото на бордюра и двустранния наклон на уличната настилката се осигурява разпределянето на водните количества към дъждоприемните шахти. С новата конструкция на тротоарната настилка ще се осигури нужният комфорт за движение на пешеходците. Ограниченията за водачите на МПС ще бъдат сигнализирани с вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Новите тротоарни настилки са почти готови, 21 август 2015 г.
В ИЗПЪЛНЕНИЕ на програмата за възстановяване на уличната мрежа след проекта „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян“ през месеците август и септември ще бъдат цялостно реконструирани улиците „Здравец“, „Минко Марковски“ и „Проф. Никола Шипковенски“.

Инж. Николай Райковски,
вр. и. д. началник на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“,
Община Троян


 Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Ха сега де! Кой лъже Стайковски или Райковски?

Анонимен каза...

А ул.Стефан Караджа от №1до № 6 кога ????????? Разкопана и така оставена, безумие !

Анонимен каза...

Радвайте се, че все още не са ви оправили улицата. Гледайте много внимателно когато поставят тръбите. Ако трябва си вземете отпуска. Нямате представа какви безумия правят. За това бъдете там, когато се поставят тръбите, иначе ви чака участта на Велчевското и на някои други улици в Троян. След ремонтите и водния цикъл не могат изобщо да поемат дъждовната вода, завирява се, а каналите миришат. Изобщо май по-добре нищо да не бяха правили!

Анонимен каза...

То и гъзът ти мирише ама не можеш без него!

Анонимен каза...

И на улица Македония беше правено подробно геодезично заснемане на съществуващото положение на улицата.И като започнаха да полагат бордюрите се оказа че вратите на гаражите бяха засипани с около 40 см.След като жителите на улицата направихме протест се изработи нов проект.Банков цял до обед се мъчеше как да ни заблуди и ни ръсеше куп лъжи.Жители на ул Здравец не вярвайте на тези некадърници от Общината и си защитавайте интересите.Ако ги оставите след това ще си късате главите.

Анонимен каза...

Банков също беше 100 процента сигурен на улица Македония,че е спазено старото съществуващо положение на улицата.А Вратите на гаражите ни бяха затрупани.Развикахме се и изгонихме строителите и заявихме че ще блокираме улицата.Така тези общински мушмороци се разбързаха и направиха нов проек на улицата.

Анонимен каза...

За българина угодия няма- По света не се 'умува' , а се прави!

Анонимен каза...

7-ми и на теб да ти засипят и затворят вратата на гаража и да слушаш глупостите които ръсят онези некадърници от Община Троян и да се мъчат как да те заблудят.Да ти казват да си отрежеш вратата с 50 см.И да си вкараш колата трябва да си правиш асансьор и ти ще побеснееш.Дона и предишните кметове назначаваха в Общината хора на този и онзи некадърници ама с як гръб и връзки,които са за трудов стаж и заплата в общината.Докога бе 7-ми ще е така.Докога ще трябва да си вземаш отпуска когато правят пътна инфракструктора за да си на място,че след това ще си късаш главата.Ще пишеш жалби пак до тези некадърници в Общината и ще получаваш като отговори още по големи глупости които сътворяват тези чиновници.И няма да барнат нищо за да оправят проблема наакан пак от тях.

бай Иван каза...

Само така не трябва ,да се прави нищо ,за да е по-добре.

Анонимен каза...

И ако все още беше Банков едвали щяхте да получите и отговор.
А сега имате БЪРЗ отговор, а не да се чака 30-ят ден, въпреки че това не е входирано в системата на общината.
Също така пак въпроснията Банков, който вече е изгонен от общината е направил стотици глупости и поразии в града, че и по селата.
Всички го проклинат и ненавиждат.

Анонимен каза...

"Инж. Райковски е категоричен, че при реконструкцията нивото и наклонът на пътното платно и тротоарите са прецизирани, с което се осигурява „разпределянето на водните количества към дъждоприемните шахти”

Г-н Райковски, за какво са ви тези шахти като файда от тях няма...?

http://pik.bg/%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D1%8A%D0%B6%D0%B4-news387570.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |