Днес по обяд в Троян - Бели Осъм потече черен

* Замърсителят е текстилната фирма „Витекс – Троян” ЕООД,
 причината – спукана тръба, съобщиха от Община Троян * Очакваме становището на РИОСВ – Плевен дали случилото се е опасно и
 каква ще е санкцията
Лошо
Днес по обед, 20 август 2015 г., в централната част на Троян - Бели Осъм тече черен
ДНЕС по обед, 20 август, Бели(ят) Осъм в централната част на Троян потече… черен. Това ни съобщи и документира със снимка нашата читателка Таня Василкова. Очевидно бе, че замърсяването е сериозно и случилото се будеше основателни притеснения.

МАЛКО по-късно в официалния сайт на Община Троян се появи следното съобщение: „На 20 август 2015 г. около 12:00 ч. е постъпил сигнал (научихме, че сигналът е бил подаден от колегите от www.infotroyan.eu – бел. Т21), че има замърсяване на река Бели Осъм в района на централната градска част и в района на текстилната фирма „Витекс - Троян“ ЕООД. След проверка на служители от Общината съвместно с РУ на МВР - Троян се установи, че се е спукала тръба, по която минава оцветена в черно вода от бояджийския цех на „Витекс - Троян“ ЕООД. Съставен е Констативен протокол и е уведомен РИОСВ – гр. Плевен, от чиято компетентност е изследването на замърсената вода”.

И СЕГА? Сега очакваме становището на РИОСВ – Плевен с разяснения дали случилото се е опасно за речната флора и фауна, а и за хората в града ни и дали на виновника за замърсяването ще бъде наложена санкция и каква ще е тя. Очакваме и задължителното официално прессъобщение от спомената инспекция. А ако от Плевен си затраят (както се е случвало при други подобни ситуации), обещаваме да ги питаме, докато отговорят.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

А в центъра под моста до Полицията върви мръсен канал в реката.При преминаване по моста мирише ужасно.

Анонимен каза...

Изчакайте да потече златната и скачайте! Каквото хванете, ваше е!
А замърсените храни, които купуваме скъпо и ядем, а замърсения въздух през зимата/най-вече/, а почти сплутите почти и извехнали плодове и зеленчуци на малкия пазар, а...,...а..., а....и т.н!?
Санкции при всяко нарушение, без компромиси!

Анонимен каза...

Баси, таз съборетина освен да пере пари и мърсотий ли произвежда?!
И... много удобно... спукала се в дъжда ... мамка и и тръбъ...

Анонимен каза...

Живея в непосредствена близост до Витекс. Почти ежедневно, особено рано сутрин, от него излизат странни миризми на сяра и други подобни. Понякога са изключително задушливи. Това, което знам е, че преди години журналистката Красимира Коларова е сигнализирала за това и е била заплашена с риск за живота си.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |