„Действителна честота” в троянската галерия

* Столичните художници Александра Коцева и Стефан Велев откриват съвместната си изложба стъкло в „Серяковата къща” –
 18 август, вторник, 18:00 ч.
Предстоящо
Александра Коцева
МЛАДИТЕ столични художници Александра Коцева (25 г.) и Стефан Велев (24 г.) откриват на 18 август своя съвместна изложба в троянската галерия „Серяковата къща”. Изложбата е озаглавена „Действителна честота” и представя творби от стъкло, реализирани в различни техники – духано, плътно, фюзинг и др. Което пък, както сподели галеристката Мариела Шошкова, е в тенденцията на троянската галерия да показва все по-разнообразни жанрове на изобразителното изкуство.  Двамата автори са тандем не само в изкуство, но и в живота, а до изявата им в Троян се стига чрез майката на Стефан – Иваничка Велева, която е с троянски корени и предложила да направят изложба в „Серяковата къща”.

АЛЕКСАНДРА И СТЕФАН са възпитаници на Нов български университет. Тя има две бакалавърски степени по специалностите „Живопис и стенопис” и „Керамика и стъкло” и магистратура по програмата „Изкуството от керамика и стъкло в архитектурата”; в момента на стаж в Чехия във фирмата за кристал „Бомма” по програма „Еразъм +”. Той сега завършва магистърската си степен в същата програма „Изкуството от керамика и стъкло в архитектурата”, а през 2014-та печели националната награда за студент на годината в направление изкуства.

„С ИЗЛОЖБАТА „Действителна честота” ние насочваме вниманието към нашата представа за изкуство от стъкло. Всеки възприема света по начин, по който се е „настроил” за него. Нашата честота е изкуство, изпълнено от един уникален материал -  „той е прозрачен, полупрозрачен, непрозрачен и всичко, което искаш да бъде...”. Индивидуалните си представи сме събрали заедно в тази изложба в галерия „Серяковата къща” в Троян”, споделят авторите.

ОТКРИВАНЕТО на „Действителна честота” е на 18 август, вторник, от 18:00 ч., галерия „Серяковата къща”. Заповядайте!

Галерия „Серяковата къща”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |