Всички с медали от Държавното край Казанлък

* Вяра със злато и два пъти сребърна, Христо и Мариян при ветераните – с по два златни медала и сребро; Тачо – според очакванията, безапелационен
Колоориентиране
Троянските медалисти, в средата в бяло - големият шампион Станимир Беломъжев
НА ЗАВЪРШИЛОТО Държавно първенство по колоориентиране (3-5 юли), събрало над 300 участници от цялата страна, нашият отбор СКО „Хемус” участва с камерен състав – 9 от по-големите момичета (чувстваше се отсъствието на една от лидерките - Елица Досева) и 3-ма представители на по-горните възрастови групи. А мястото бе чудесно – красивите околности на Казанлък, тези дни препълнени с колоездачи от цялата страна. Ние избрахме за база още по-красивите и прохладни околности на язовир „Копринка” по понятни причини – сред нас има и рибари, наричаме ги „вечни оптимисти”.

РАВНОСМЕТКАТА. Нашите състезатели завоюваха общо 21 медала (5 златни, 11 сребърни и 5 бронзови). А любопитното е, че абсолютно всички състезатели завършиха поне с един медал, а Вяра с цели три (златен и два сребърни), с по два са Цветослава (два сребърни), Биляна (сребро и бронз) и Десислава (два бронзови), а с по един – Габи (сребро), Моника (сребърен), Криси (сребърен), Веси (бронзов) и Цветомила (бронзов).

Мариян Данчев, Христо Василев
ЗА ПРЪВ ПЪТ ще наруша традицията да пиша само за децата от клуба, за да отлича и двама ветерани – Христо Василев и Мариян Данчев (председателя на клуба), съвместяващи със състезателните си ангажиментите си и задълженията си на шофьори, механици, помощници на малките и т. н. Двамата отвяха конкуренцията в своите възрастови групи и завършиха с по два златни и един сребърен медал. А трябва да отбележим, че Мариян на всичкото отгоре трябваше да се справи и с безсънните нощи около язовира в очакване на златната рибка; Христо пък изпита удоволствието да приема лавината от поздрави за рождения си ден (4 юли) и безсънието на един безкрайно дълъг рожденически купон. Да не пропуснем и „сребърният” Слави, пристигнал „на пожар”, за да спаси щафетата ни при мъжете.

Старт на масовия старт, Държавно първенство по колоориентиране, Казанлък, 2015 г.
НАКРАТКО – всички от нашите бяха чудесни, макар да можехме и повече. Сега за големия шампион, световната звезда в ски ориентирането и най-добрия български състезател в колоориентирането – Станимир Беломъжев, който и тук дойде като фаворит и оправда очакванията. За Тачо (който бяга за другия троянски клуб в ориентирането – СК „Хемус”) това участие бе част от подготовката му за предстоящото Световно първенство по колоориентиране в гр. Либерец, Чехия и той направо смаза конкурентите си както в спринта, така и в дългата дистанция – два златни медала. На този изключително скромен, упорит, всеотдаен, трудолюбив и безкрайно талантлив наш любимец пожелаваме успехи и медали на Световното. А вие, ако го видите, че лети с велосипеда покрай вас, помахайте му и го поздравете – той заслужава!

Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус”, Троян
Снимки: Мариян Каридов

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |