Поредна инвестиция в бизнес зона „Сврачи дол”

* Столичната фирма „Мастър – Пик” ООД ще изгради предприятие за производство на готови храни с капацитет 18 000 ястия на ден; базата ще влезе в експлоатация до 380 дни след подписването на договора 
 
Икономика

В РАМКИТЕ на месец бе подписан втори договор за продажба на общински поземлен имот, отново в разрастващата се бизнес зона „Сврачи дол” при входа на Троян откъм Ловеч, но този път в землището на с. Калейца (предишният договор бе с немски инвеститор за производство на дървени модулни къщи и теренът бе в землището на с. Добродан). Настоящият договор бе подписан от кмета Донка Михайлова и Кольо Колев – управител на столичната фирма „Мастър - Пик“ ООД, а върху закупения терен от 5,3 дка ще бъде изградено предприятие за производство на готови храни (т. нар. „Кухня майка”). Производствена база трябва да влезе в експлоатация в срок от 380 дни, считано от датата на подписване на договора.

КАКВИ ще са параметрите на новото предприятие? Според проекта производственият капацитет е разчетен за 18 000 броя ястия на ден и се предвижда трисменен режим на работа. Необходимият производствен персонал за трите смени е общо 36 души (мъже и жени). „Мастър - Пик“ ООД (София) има троянски опит – преди време фирмата осигуряваше храненето на общинската болница МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц”.

БИЗНЕС ЗОНА „Сврачи дол“ бе обособена след разработен ПУП (подробен устройствен план) от Община Троян и промяна на предназначението на земята, което е предпоставка за създаването на производствени бази и разрастването на зоната. Амбицията на  общинското ръководство е да реализира и предвидената инфраструктура (в момента тече процедура за работно проектиране), което ще облекчи инвеститорите в голяма степен. А г-жа Михайлова води преговори с нови потенциални инвеститори, проявяващи интерес към терените в бизнес зоната.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Браво Донке , от добре по-добре . Само не информирахте какви заплати взимат работещите в фирмата / по непотвърдени сведения по-ниска от минималната / .

Анонимен каза...

Точно така.
Нашият човек взема място и прави закусвалня.
След това се оказва, че соц. патронаж и кухнята
в Дебнево са на загуба, закриват се и преминават
към нашият човек.
Далаверата е добра.
Да му мислят пенсионерите и ние, които ще покриваме
неизгодният договор.

Анонимен каза...

Тази фирма вероятно ще отвори и магазин за готови храни.Това ще е добре, за да се намалят цените на продаваните готови храни вече в града.Допуска се, че ще има и социална дейност, да поеме социално слабите,болните и тези бедни,които ФИРМА - КЕТАРИНГ ВАЛЕНТИНОТО на Соня Христова храни.Някой от общинското ръководство има ли представа какво и по колко се дава на бедните и нещастни душици.Това безобразие трябва да се стопира или да се контролира дейността на Социалния патронаж и на ВАЛЕНТИНО.Така че, подкрепям наличието на конкурентна фирма от такъв мащаб.Крайно време беше!

Анонимен каза...

Браво! И аз подкрепям дейността на такава фирма.За разлика от всички фирми на територията на общината,тази ще се нуждае от постоянни пресни зеленчуци и плодове.Така, че производителите на картофи и тези, които имат възможност да произвеждат от сега да сключат договор с фирмата за количество и сортовете,които те употребяват.Нашите картофи са много вкусни и екологични.Земята ни не е отровена от торове и химикали.Врабевският район има възможност за производство на екологични зеленчуци! Да спрем нашествието на отровите от съседните нам страни!!!!!

Анонимен каза...

Предлагам на Общинското ръководство да раздаде на желаещи неизползваеми земи, подходящи за производство на кореноплодни и зеленчуци.Докато фирмата си построи и инсталира производствените си мощности и започне работа, тези въпроси трябва да се решени и нашите хора да са уредили търговските си договори и да имат готовност да захранват производството.Хайде Кметице, ако и това свършиш, ще те благославят много хора само с добро!!!!

Анонимен каза...

Ами къде забрави за производителите на месо, млечни продукти? Тази фирма само потно ли ще готви?

Анонимен каза...

Извинете "ПОСТНО"

Анонимен каза...

Браво на Донка!

Анонимен каза...

Аха, можело значи! Можело да се продават общински земи! Е, на наши хора, на никакви цени, но какво от това. Важното е пиар да се прави.

Анонимен каза...

Бре да му се не види нали продажбата на общински земи става с решение на Общинския съвет а там противниците на Донка имат думата....9ти казва че те са продали на "наши хора, на никакви цени"....Но какво от това.

Анонимен каза...

Защо си мисля, че някъде имаше статия с изявление
на г-жа Михайлова, че до изборите да не се продавали
имоти?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |