В София, Пловдив, Варна – с кафето получаваш Троян

* 24 000 чаши, рекламиращи троянския бранд и знакови троянски събития, ще пускат вендинг автоматите на летища, автогари, университети, важни обществени места
Ново 
ТРОЯН ще рекламира своя бранд и знакови събития от културния си календар чрез… чаши за напитки, пускани от вендинг автоматите. Общата им бройка на рекламните чаши е 24 000 и ще ги има в трите най-големи български града – София (летището, централна автогара, университети, министерства и др.), Пловдив и Варна (автогари, летищата, университети, централни обществени места), плюс в Троян. Идеята е на младите специалисти по туризъм в общинската администрация Цветелина Калчева и Христо Ангелов, която получила благословията на общинското ръководство и Съвета по туризъм, а средствата са осигурени от туристическия данък (2200 лв. с ДДС) с одобрението на Общинския съвет.  

РЕКЛАМНИТЕ чаши са 5 различни вида: с основен акцент върху логото и слогана на града ни („Троян – сърцето на Балкана”), допълнени с прекрасни снимки от Троянския Балкан, дело на известния троянски фотограф Петър Петров; за наближаващото трето издание на Рок академия - Троян 2015 (19-21 юни); Българския фестивал на сливата (19-22 септември); новия туристически пакет „Три дни в Троян – традиции, природа, дух”; и за минералните извори и курорти в Троянско.

„ТРОЯН е първата община в България, която се рекламира по този начин - имало е подобни реклами за конкретни продукти и събития, но в нашия аспект, по-цялостно, е за пръв път”, сподели пред Т21 г-жа Калчева. „Идеята е информацията да достигне до максимално широк кръг от потребители и се надявам подходът да даде резултат”, бе коментарът на кмета Донка Михайлова на редовната й пресконференция с местните медии (11 юни).

22 коментара:

Unknown каза...

Радвам се, госпожо Михайлова, че продължавате с успешното рекламиране на бранда.

Анонимен каза...

Пф. Пак намериха начин да откраднат пари.
И какво лъжете хората? Какво да дирят тук?
Да си потрошат колите и лапат пепелак ли?
И я каже кой съвсем случайно е спечелил да изработи чашите и за какви пари?

Анонимен каза...

Горният коментиращ е пълен кретен. Браво за идеята.

Анонимен каза...

Абсолютно! Най-накрая един малък, но умен начин за рекламиране на Троян.
Друг е въпросът, какво би правил един турист в троянско. Аз ако съм пред дилема къде да отида със семейството си на почивка - никога не бих избрал Троян. Не защото не е прекрасно градче. Напротив! А защото тук просто няма какво да се прави. Мен лично не ме интересуват мизерни и скъпи хотели в Чифлик, с нечистоплътен, некомпетентен и нагъл персонал и собственици.
Иначе.....относно дупките и пепелта....Човек трябва да е малоумен та да не вижда, че в последните месеци градчето се "усмихна". Браво на Михайлова, че устоя на масиранит натиск и почти доведе нещата до край.

Анонимен каза...

Сирак,язък ти на напъните пред кметицата да и правиш метани,като не са ти включили празникът на бурените в рекламата. Този рекламиран пакет къде може да се купи и какво е включено в него.? Моля за повече информация от г-н Маринов!

Анонимен каза...

В домът за бавно развиващи се -ОБЩИНА ТРОЯН, след дългоочаквано напъване ,най-накрая имаме щастие.Някой пръдна! Е,всички очаквахме да е ако,ама и пръцнато ни стига!
Браво!

Иванко каза...

Защо винаги преобладават злобните коментари? Защо търсите под вола теле? Не виждам нищо лошо в тази реклама на Троян.

Анонимен каза...

Браво на Дона ! Работи с комсомолски ентусиазъм другарката. Забележката ми е само, защо на слогана няма я петолъчка, я сърп и чук ? По какво един външен човек ще разбере, че Троян се управлява от висш кадър на БКП (обявена от Българския Парламент за престъпна) И още едно конструктивно предложение-на млякото пише "Фестивал на сливата", а никаква слива не се вижда. Ами сложете снимка на една слива, де ! Някоя ВИП - слива, например :-)

Анонимен каза...

Рекламира събития,едно от които е другата седмица,а чашите още не са пуснати в обръщение ?
Цялата ви работа е такава.Отбий номера и да се отчете дейност с голямо окрякване.
А това,че в Орешак,от години се продават магнити и дребни сувенири рекламиращи както селото така и Троян, не е важно.Все пак не е измислено от гениите в общинската администрация,съответно не се брои!
А и не я ли е срам Михайлова, да открадне празника на сливата от Орешак и да го кръсти фестивал?

Анонимен каза...

Браво! Интелигентно и свежо!

Анонимен каза...

Браво! Чудесна идея!

Анонимен каза...

Аз съм на мнение, че ако си истински турист-винаги има какво да се прави в региона на Троян. Не е необходимо да се ходи само на Чифлик, маршрути за туризъм има колкото искаш. Аз съм от Троян, живея в София заради работата, но винаги когато мога се прибирам с голям кеф и ходим на Беклемето, до хижа Плевен, до Видимското пръскало и други места! Браво за рекламата.

Анонимен каза...

Браво за инициативата.
А малоумните герберчета да мълчат, щот само се излагат.

Анонимен каза...

Идеята е добра, но не е на споменатите комсомолци. Това е правено в Италия и Австрия. Ама там на опаковките е залегнало трайно послание, по глобално по характер. Като гледам две от тези чаши рекламират фиксирани събития..., т.е. пътник летящ за Германия няма да им обърне особено внимание. Предстоящи събития се рекламират по друг начин. Въобще има един куп пропуски в този опит за плагиатстване. Освен това се рекламира продукт с претенция за качество, а тук нямаме такова. И тогава рекламата се превръща в антиреклама. И що за глупост, че това е цялостна реклама. Аман от некадърници извадени от.....

Анонимен каза...

А аз си представям кошче за боклук на софийското летище...асоциацията ми е гадна. То прелива от боклук...с надпис Троян.

Анонимен каза...

15-и. Ти си глупак.

Анонимен каза...

Благоря, винаги съм го подозирал , но след като 16 ти го подвърди, ще спя спокойно.

Анонимен каза...

А пък нащо таз година го изпратихме абитуриент.Добута до 12 клас без да влезе в затова.Много сме горди!

Анонимен каза...

Абе не е важно да се направи нещо смислено.
Трябва просто да се направи нещо и да се откраднат
едни пари. Крайният резултат от "нещото" не е важен.

Анонимен каза...

19 дай идея за това твое смислено,подсети общинарите с други рекламни трикове, провери колко струват тези чаши и тогава пиши да ли се крадат пари.

Анонимен каза...

Надявам се,че чашите по летищата ще са сложени в автоматите за кафе на идващи, а не на заминаващи?Те само за българи ли са предназначени?Като начало на туристическото предлагане в Общината,идеята е добра,но според мен отново направена да се отбие номера.Вярно е ,че сумата не е голяма,но отново рекламата е стихийна.Макар и малък проектът не е обмислен и отново ще отчетем само дейност без да знаем ефективността от него.Маркетингът и рекламата са най-слабото място на туристическите ни услуги.Най-после в тази община ще се намерят ли хора,които освен интелигентни да са и добри специалисти в работата си?Но пък за толкова пари, толкова работа- стартова заплата 380лв., може би така разсъждават?

Анонимен каза...

Super idea!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |