Майкъл финишира със спукана гума, Краси – първи в Серес

* Заради техническа неудача абсолютният фаворит Майкъл Иванов остана четвърти в Троян; Петер Горис от ФИМ хвали троянското домакинство * Краси Михайлов триумфира на гръцка земя
Мотоциклетизъм
По трасето - троянската звезда Майкъл Гриша Иванов
ОЧАКВАНАТА сигурна победа на нашия Майкъл Иванов с „Хускварна”, клас МХ2, в домакинското състезание – 2-ри кръг от Републиканския шампионат по мотокрос в класовете МХ2, МХ1 и МХ, провел се съвместно с втория кръг от Европейския шампионат при 65- и 85-кубиковите на Мотополигона в Троян (1-3 май), не се реализира. Въпреки абсолютната доминация на троянския терминатор, който спечели квалификацията за място с цели 6 секунди пред втория и факта, че е безспорният №1 в своя клас и вече кара и в Световния шампионат, Майкъл (№97) остана четвърти. А причината за необичайното задно място бе техническа – след като буквално смаза конкуренцията в първия манш и поведе в класирането, във втория манш летящият троянец, каращ у дома за троянския СМСК „Троян Моторспорт” (председател Камен Ангелов-Кардаша), спука задна гума и кара така до финала, но изостана и завърши осми, което му коства комплексната победа. Разбира се, мъжката езда на нашето момче бе възнаградена със заслужените бурни овации на троянската публика. Победител в този клас стана Любомир Васев („Ямаха”), пред Хакан Халми и Валентин Роглев с КТМ.

СЛЕД НАГРАЖДАВАНЕТО делегатът на Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) Петер Горис от Белгия даде много ласкава оценка за домакинството на Троян: „Трасето в Троян беше подготвено по най-добрия начин, както и всичко на мотополигона. Вие сте за пример и дано проблемите с лицензите да се оправят, защото нашият спорт в световен мащаб ще загуби много, ако България отсъства на мотоциклетната карта”. На старт в Троян застанаха 100 състезатели от шест държави - Гърция, Хърватия, Сърбия, Румъния, Молдова и България.

Краси Михайлов лети към победата си в Серес, 19 април 2015 г.
НО ЗА СМЕТКА на това имаме троянска мотоциклетна победа на пистата в Серес, Гърция, десетина дни по-рано (19 април). Във втория кръг от Източноевропейския пистов шампионат, който на практика си е шампионат на Балканите, троянецът Красимир Михайлов с новата си машина БМВ триумфира в своя клас F1000 в тежка битка със съименника си Красимир Попов („Ямаха”), трети остана друг българин – Антон Николов със „Сузуки”. Преди последния завой Краси (с „дяволския” №66) изоставаше, но буквално метри преди финала с шампионска езда и дух нашето момче успя да изтръгне победата и да финишира първи от общо 24 състезатели в този клас. В отборното класиране в Серес победител стана отборът на България, а в петте класа (F600, F1000, SP125, Supersport 600, Superbike) участваха 94 състезатели от шест страни – Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Румъния и България.

ПРИПОМНЯМЕ, че Краси Михайлов е двукратен вицешампион на България (2011 г., 2012 г.) в клас Superbike (SBKS) 600, през 2012 г. е на почетната стълбичка и в източноевропейския шампионат – трети. През 2013 г. летящият троянец е трети в националния шампионат, а през 2014 г. заради проблеми с машината бе пред оказване; но явно противниците му прибързано са се радвали, защото с новото си БМВ Краси отново е сред фаворитите. Тук трябва да споменем и друг троянски майстор в същия клас – Пламен Петров, който през 2014 г. триумфира с титлата и в националния, и в източноевропейския шампионат; за съжаление двукратният шампион преждевременно приключи кариерата си и в момента се занимава с бизнес. Друго голямо име в моторния спорт на Троян и България - Калин Лесидренски, неколкократен републикански шампион в клас ATV, също прекрати преждевременно спортната си кариера и се занимава с бизнес, отвори бензиностанция на автогарата в Троян.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво на Краси!

Анонимен каза...

Браво на Донка!

Анонимен каза...

Браво Майки! Гордеем се с теб. Ти направи каквото трябваше и се радвам, че участва в състезанието. Направи уникално каране. Спуканата гума - имало да става. Другия път ще ги смачкаш.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |