Отново сме сред най-добрите в България

* Деси Бирова и Дени Босева с трети места при готвачите и
 сервитьор-сомелиерите, Полина Тодорова - в десетката на
 най-добрите бармани
Национална кулинарна купа на България
Призьорките Деси Бирова и Дени Босева
С ТРИ КВОТИ за участие заминаха на младежката Национална кулинарна купа на България представителите на троянската професионална паралелка „Организация на хотелиерството” при СОУ „Васил Левски”. Участниците ни – Десислава Бирова (при готвачите), Дени Босева (сервитьор-сомелиер) и Полина Тодорова (барман), извоюваха правото си да мерят сили с най-добрите с отличното си представяне на регионалния кръг в Габрово неотдавна.

В ПЛОВДИВ Десислава стигна до финала, където младите кулинари се сблъскаха с т. нар. „Черна кутия” – всеки получаваше своя кутия с неизвестни предварително продукти и трябваше максимално креативно да ги превърне в ястия. „Деси се справи прекрасно и извоюва бронзов медал на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) и спечели купата на Българската асоциация на професионалните готвачи”, сподели едната от двете ръководителки на нашия отбор – преподавателката в професионалната паралелка инж. Иванка Църова, която заедно с колежката си Милена Мартинова от години създават професионалисти в „непрофесионалното” СОУ „Васил Левски”.

Полина Тодорова в надпреварата при барманите
ТРЕТО МЯСТО спечели и усмихнатата и изключително прецизна Дени Босева при сервитьор-сомериерите (представянето на вината, придружено с декантиране на червено „Пино Ноар”, бе на английски и български език). Силно бе и представянето на нашето момиче при барманите – чаровницата Полина Тодорова влезе в челната десетка на най-добрите млади бармани в България.

„ВСИЧКО това беше съпроводено с много предварителна подготовка, много труд и много емоции, но отново доказахме, че сме от най-добрите в България”, коментира със заслужено самочувствие г-жа Църова.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |