Много медали от Държавното в Узана

* Вяра със златен и три сребърни медала, злато и за Биляна и Цветослава; общо 16 медала за отбора на „Хемус” 
Ски ориентиране
Златната Вяра
СНЯГ. Толкова желан за децата от нашия СКО „Хемус” (Троян). Защото какво е зима без сняг?! Е, тази беше такава. Няма за един снежен човек, няма сняг за тренировки, гледаме Тачо по телевизията, радваме му се и си мечтаем – ако и тук имаше сняг и тренирахме пълноценно, щяхме да бием всички. А датите за Държавното първенство по ски ориентиране са фиксирани.

ТАЗИ ГОДИНА Държавното бе разделено на две – в началото на м. януари на Беглика в Родопите и преди седмица в местността Узана край Габрово (14-15 март). И има, няма сняг – за всички е еднакво; стягаме раниците, правим сухи тренировки и на старт. Настроението преди старта, както винаги, е оптимистично, с право – доказали сме, че сме добри.

НЯМА да разказвам за емоциите и трудните моменти на самите състезания. Само в телеграфен стил резултатите. Три златни медала за Вяра, Биляна и Цветослава. За Вяра още три сребърни, за Биляна още един сребърен, а за Цветослава още един бронзов. Моника е с два бронзови медала, Габриела – с бронзов. Общо за отбора на СКО „Хемус” – четири златни, осем сребърни и четири бронзови медала!

ИСКАМ чрез „Троян 21” да благодаря на момичетата, че бяха абсолютно мобилизирани, показаха характер и се справиха с изключително трудните условия. Специално ще отлича най-малката – Вяра Бенева, третокласничка, мъничка и нежна, не се уплаши от студа, мъглата и снега, в който се губеше, и доказа, че на нея може да се разчита. Идва пролет и обуваме маратонките. Успех, момичета!

Венелин Иванов,
треньор в СКО „Хемус” - Троян  

Тачо с три титли,
отличен за мъжката ни щафета

Станимир Беломъжев
СИЛНО се представи на Държавното първенство (ДП) по ски ориентиране и мъжкият отбор на другия троянски клуб – по ски бягане и ориентиране с президент Иван Беломъжев. Разбираемо, тъй като в този троянски тим бе световната звезда, водач в световната ранглиста за сезона и №1 в своя спорт у нас за всички времена Станимир (Тачо) Беломъжев.

НАПЪЛНО според прогнозите Тачо спечели с голяма преднина и трите индивидуални дисциплини – дългата и средната дистанция (които се проведоха в първия кръг на ДП – на Беглика през м. януари) и спринта; след него и в трите старта бе националът Николай Димитров от „Браун тим” (Велико Търново). Чудесно на Узана се представи и мъжката ни щафета в състав Иво Петков (на първи пост), Милен Димитров и Станимир Беломъжев, която спечели сребърните медали. „Искам специално да откроя отличното бягане на Иво на първи пост”, коментира треньорът Беломъжев старши. 

Т21
 

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Нещо не разбрах, и тази зима ли нямаше сняг?

Анонимен каза...

Нямаше сняг, точно така е!

Анонимен каза...

Браво за медалите,ама от колко участника за съответната възраст,този спорт е всеизвестен със спортното дълголетие на състезателите от Троян именно поради ''голямата му конкуренция"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |