Интензивни проверки на яз. „Сопот”

* През м. февруари от яз. „Сопот” бяха извадени 3000 м бракониерски мрежи с уловена 208,5 кг риба, досега през м. март -
 1000 м мрежи с 73 кг риба
Бракониери
ПРИ ИЗВЪРШЕНА нощна проверка на язовир „Сопот” от екип от отдела на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Ловеч бяха открити три бракониерски мрежи с обща дължина от 300 м за улов на уклей (20 март). Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол; уловената 23 кг риба е дарена на зоопарка в Ловеч за храна на животните. При следваща нощна проверка преди ден от водата бяха извадени нови 700 м мрежи и около 50 кг риба - платика, уклей и бяла риба; част от рибата бе пусната обратно в язовира, другата бе дарена за социални нужди на Ловчанска митрополия и на ловешкия зоопарк. Ще припомним, че през м. февруари бяха извършени четири проверки и бяха извадени 3000 м незаконно поставени рибарски хрилни мрежи с улов от 208,5 кг риба - шаран, сулка, каракуда, платика и уклей. 70 кг от уловената риба бе пусната жива обратно във водата, а 138,5 кг бяха дарени за социални нужди.

Помагачът Данчо Колев
С НАБЛИЖАВАНЕ на най-важния период за рибата – размножителния, се създава организация за наблюдение на критичните зони за бракониерство и за физическото залавяне на нарушителите. Вече има потвърдени от съда наказателни постановления за бракониерство с мрежи, а в момента текат процедури на НАП по продажба на конфискувани лодки.

ЗА ЯЗ. „СОПОТ” (най-големия и значим водоем на територията на община Троян – бел. Т21) точките на бракониерство са локализирани, те са не повече от пет и в най-скоро време ще бъдат ликвидирани. Наша цел и задължение е да опазим и подпомагаме обогатяването на рибният ресурс и помощта на любителите риболовци в тази насока е безценна. Те ни помагат чрез сигнали за бракониерски риболов, а много често, като риболовеца Данчо Колев, участват и в самите проверки.

Д-р Йордан Найденов,
началник на ИАРА - Ловеч

Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

На бракониерите някои знае ли колко им е голяма ''халката отзад'' та няма запушване.....

Анонимен каза...

Поздрави на Данчо,само така яки проверки ....миналия ден си вадих мрежите от язовира и видях един дядо с въдица и хванал 1-2 кг. риба обадих се на Данчо и веднага акт.Само така.....актове,проверки,контрол,ревизий и други
герб и рб член..и на двете съм член

Анонимен каза...

Браво Данчо,натискай ги до дупка тия браконери....гледай да си делите по равно .....абе като горски.
Колко магазина за риба зареждате ,,,,,,,,,,абе къкъв е този циганин в лодката да не е от рефУрматорите,те все такива урунгеле назначават напоследък.

Анонимен каза...

Абе ДАНЧО СТИГА С ТВОИТЕ НОМЕРА ПУСКАШ СИ САМИ МРЕЖИТЕ И СЛЕД ТОВА СИ ГИ ВАДИШ КОЙ ТИ ДАВА ПРАВОТО ДА ГИ УНИЩОЖАВАШ ЩЕ ПИТАМЕ В СОФИЯ КОЙ ИМА ПРАВО ДА ГИ УНИЩОЖАВА Я КАЖИ ЗА ОРТАШКИЯ ЯЗОВИР КОЙТО ГО ПАЗИШ НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ЖЕНАТИ ТА ПРАЩА ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ИЗЧУКА С ДРУГ РИБАР ШАРАН ТАКЪВ ХОДИ ПО УМАРЕВЦИ НАДОЛО ЗА ЖАБИ СЕГА ТИ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО ЗА СМЯНА ПАК ТОЗИ ПЪТ КЪМ БОНИ ОБОРОТ КЪДЕТО КРАДИ ЕДНО ВРЕМА

Анонимен каза...

Данчо,купувам бракувани мрежи и въдици на 1/2 цена....знам че риба не може да се купи защото си имаш магазини --жив и здрав.
Ако стане да се върнат резняците ти ще си първия регистриран на борсата........а рибарите да си починат от рекета

Анонимен каза...

Хем мръсник, хем простак! За 4-ти.

Анонимен каза...

Този, дет се е ухилил на снимката горе, ми прилича на женски полов орган в нови бикини! Не го е страх от уволнение него, той е с всички, когато са на власт, доскоро си бе член на ДПС, СЕГА ВЕЧЕ Е ГЕРБАДЖИЯ, АБЕ...ПОМИЯР СИ Е ОТВСЯКЪДЕ!Ей това ме отвращава от ГЕРБ, че до държат тоя мазник и нагаждач!

Анонимен каза...

Глупави коментари без 6.

Анонимен каза...

на какво ли се хили толкоз завалията, като вече не вдига самолета, щото рогата му тежат на ташаците?

Анонимен каза...

Абе ясна е работата човека си гледа работата обра ви мрежите пречи ви на незаконния бизнес с риба и какво ви остава освен да ръсите глупости по негов адрес.Както разбирам бракониерите ги чакат трудни дни на този язовир. Плюйте това ще ви остане!

Анонимен каза...

мама ви мърши бракониерски! при рязания захари велев крадяхте безнаказано, сега ви стегнаха халките и сега ревете като изоставени содомити

P. Bordjukov каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

пробен коментар

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |