Поклонението в „Слънчев бряг”

* Божидар Лукарски: „Да се борим никога повече този богоненавистен режим да не се връща под каквато и да е форма
 и където и да е по света”
In memoriam
ДНЕС, 21 март 2015 г., за 26-ти път се състоя поклонение пред жертвите на комунистическия трудов лагер край Ловеч, добил печална известност като „Слънчев бряг” (по официални данни около 160 души са избити в лагера за трите години на съществуването му – от 1959 г. до 1962 г.). С традиционното шествие от центъра на Ловеч започна паметното събитие, а в първите редици бяха областният управител д-р Мадлена Бояджиева и ловешките народни представители от ГЕРБ Корнелия Маринова и Антон Долапчиев. Сред участниците бе и лидерът на СДС и настоящ министър на икономиката Божидар Лукарски, както и един от оцелелите лагеристи – Кольо Вутов от луковитското с. Торос, прекарал над година в „Слънчев бряг”.

ПАНИХИДА за жертвите на комунистическия терор отслужи Негово високопреосвещенство Ловчанският владика Гавриил; а на скалата с двете паметни плочи с надписи „Поклон пред жертвите на комунизма” и „Упокой, Господи, душите на избитите от комунистите в концлагера край град Ловеч” бяха поднесени десетки венци и букети с цветя.

„ЗА ПОРЕДЕН път сме тук, да почетем паметта на жертвите на комунистическия терор 25 години след като сме се борили да бъде заклеймен този режим. Важно е да помним и никога да не забравяме, да се борим никога повече този богоненавистен режим да не се връща под каквато и да е форма и където и да е по света. Това е нашата цел и ние го дължим на жертвите на „Слънчев бряг”, каза в словото си г-н Лукарски. „Ние искаме да кажем, че никой не е забравен, тези жертви няма да бъдат забравени и ние настояваме за правосъдие”, добави ловешкият СДС лидер д-р Георги Митев, който бе категоричен, че този период най-после трябва да влезе и в учебниците по история (цитатите са по БТА).

Т21
Снимки: „Ловеч днес”

Още по темата:

9 коментара:

Анонимен каза...

ГЕЙбераси ЕООД...:) :) :)
14/88

Анонимен каза...

Ми де ги комунистите, бе? Де е Минко Казанджията, де бившата комсомолска секретарка на ОК на ДКМС-Дона Къртицата. Нали уж са "европейци" днешните комуняги! Защо не са почели жертвите на пристъпния комунистически режим!

Анонимен каза...

Де ги лидерите на СДС, ДСБ, ГЕРБ от Троян????????????????????????????????????

Анонимен каза...

Генчо, какво поклонение, какъв In memoriam!!! Я погледни на първата снимка депутатката Корнелия Маринова каква се е захилила!!! Комунистка-зелка. Не сваляй тази снимка. Тя сочи истината.

Анонимен каза...

Мислех ,че има коалиция ДПС-Герб а тя била ДПС-РБ(рязани българи),вижте изборите в Сърница,всичките реформатори станаха депесари ХАХАААААААААаааа.............пиша до Захари Велев и Милко Станчев -заровете томахавките вижте вашите шефове в София .Лично радаН Кънев е агитирал на турски в Сърница за ДПС
охахахахаааааооаааахахаха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

5ти прав има логика ,всички от СДС станаха от ДПС(данчо ментата,камен костадинов,христо бисеров и др.),утре ще се смени власта и туко виж Милко Станчев на митинг на ДПС и развява байрака

Анонимен каза...

Как Дона ще иде на такова мероприятие, като ще я намразят червените бабички и изкукалите 100 годишни "комсомолци"? Нали се надява пак те да я изберат наесен, защото трябва да го докара до пенсия, а тя не е свикнала да работи работа за "простосмъртните". Все с комунизъм се е занимавала , откак е завършила в Свищов.

Анонимен каза...

Тя, Корнелия Маринова, пък като е отишла - голям праз. Хили се на жертвите като пача!

Анонимен каза...

8ми, тая гъска винаги тъй си се хили с единия чифт очи отпред, а с другия чифт - на дебелия си гъз - намига на глупаците от СДС и ДСБ зад нея, които уж любовно й се радват, ама й готвят голяма изненада наесен.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |