Минко Акимов: „Троян е изключително мръсен град”

* Основните замърсители са два – отоплението на твърдо гориво и тежкотоварният трафик, пренасочен от Шипка * Донка Михайлова: Решението не може да стане от днес за утре
Лошо
Обичайна троянска гледка
НЕ РАЗБРАХ колко пари се отделят за екология през 2015 г., попита при обсъждането на бюджета общинският съветник и бивш кмет на Троян Минко Акимов. Г-н Акимов направи констатацията, че „Троян е изключително мръсен град – по отношение на запрашеността и мръсния въздух”. Посочен бе и основният замърсител на въздуха в Троян – отоплението на твърдо гориво.

СЪВЕТНИКЪТ Йордан Данков, председател на Икономическата комисия, посочи и друг сериозен фактор за замърсяването на въздуха в Троян – тежкотоварният трафик, увеличил се значително след затварянето на Шипченския проход за тежки автомобили. Освен че замърсява въздуха, този трафик съсипва и пътищата ни, алармира г-н Данков. „Тежък въпрос, който стои пред Троян, но трябва да намерим начин за решаването му – иначе въздухът ни винаги ще е мръсен”, предупреди съветникът.

В ОТГОВОР кметът Донка Михайлова заяви, че с нейна заповед вече е назначена комисия от експерти и представители на администрацията и бизнеса, която трябва да изготви Програма за чистотата на атмосферния въздух на територията на община Троян. „Чистотата на въздуха е изключително сериозна тема”, коментира г-жа Михайлова, като подчерта, че решението ще е постепенно и не може да стане от днес за утре.

23 коментара:

Анонимен каза...

Мръсен въздух и разбити улици - това е Троян последните 4 години. Има засмяно поздравяване на избирателите, саксийки с цветя и комитетчета които вземат решения подсказани им от кметицата, но всичко друго е леш!

Анонимен каза...

Ами, решението е едно - затваряме Троян-Кърнаре, изтипосваме се целият град горе на Беклемето и стачки, докато не ни направят тунел и Кауфланд. :D

Анонимен каза...

За Кауфланд е ясно - ето къде е Ловеч. Шопинг тревъл.

Анонимен каза...

Елате и вижте на ул. Криволак какво става от комините на фирма Савел

Анонимен каза...

През ''успешния''мандат на минцифаѝката хората се топлиха само на бобови шушулки и мъх от тополи,а сега..........дръвца!

Анонимен каза...

Че на какво ли трябва да се топлим през зимата
То наближават избори и почват да се плюят един друг ама всичките са един дол дренки

Анонимен каза...

ЕС и нашите управници ни докараха до тук.България е опоскана като от термити.Не може в една къща с две крушки и един котлон сметката на тока да надвишава стоиноста ма къщата и да искаш хората да се топлят на ток.Пък тез двамата дето са се загрижили за чистотата сега да си мълчат защото са от най големите крадци на града и благодарение и на тяхната намеса сме в това дередже.И така ще е докато всички си седим на топло вместо да се вдигнем и да променим нещата.В тази страна всички които останаха крадат и им изнася да е батак страната ни за да си правят каквото искат.Всички ревем ,а не правим нищо .Нашата страна се оправя точно за 1 година , но народът и не иска това.

Анонимен каза...

Най-големия замъсител е Донка

Анонимен каза...

8-ми, не знам кой е най-големият замърсител, но знам, че ти си много прост. В изречение от 4 думи, допускаш 2 грешки. Факт!!!

Анонимен каза...

Атнмосферната и в случай околната среда е променима. Ще дойдат времена когато това ще се случи и замърсеността ще намалее. Това е преодолимо. Но Акимов, душевната мръсота е непреодолима, ако се сещаш де....все пак си милиционер.

Анонимен каза...

Защо се топлим на дърва-или ни е по джоба, или просто сме изостанали в разбиранията си. Как е? Примерно всеки да си построи енергийно пасивна къща, да има слънчеви колектори, да има двор с овощна и зеленчукова градина. И други такива. Ама е скъпичко за наемния работник.

Анонимен каза...

До 2-ри: Кауфланд и тунел под Беклемето само в мокрите сънища.

Анонимен каза...

А, добро утре, бе Акимов! При твоето управление на какво се топлиха троянци - да не би да беше газифицирал?!?
Разбира се, че Троян е мръсен и то от много време. Крайно време е да се направи нещо с отоплението на града - стига с тези дърва - живеем в ново време, не в първобитнообщинния строй!!!

Анонимен каза...

За водата какъв шум се вдигна.
Сега ако се разкопае и за газ?
Не че съм против.Но ние сме си такива.
А тая тема?И като гледам кой я подхваща.Да се чудиш и маеш.

Анонимен каза...

До номер 9 къде са ми грешките номер 8 съм

Анонимен каза...

Номер 9 кой/я си.

Анонимен каза...

Явно Генади е уловил мигът на мозъчен напън от дементиралото старче! Този апотеоз на мисълта,трябва да се разглежда от поколенията.В миг на просветление изкукуригалото човече се обадило.Троян бил мръсен!Алелуйя! Слепият прогледна!

Анонимен каза...

Че на улица Кривокрак какво се оплаквате?
Тя тази фирма не съществува, или поне когато има
проверки.
Савето не можето го пипна и ще си газите в пепелака.
А Дочков като прави изкуствени преспи, за да не могат хората да стигнат до мястото, където е затрупал целият път, за да може ски-пистата да е по-дълга?
Кой ще му потърси сметка?

Анонимен каза...

Пушека от комините на къщите е нищо, в сравнение с отровно-черния дим който се отделя от комина на "МЕБЕЛ", когато се горят отпадъците на "КАЛИНЕЛ"

Анонимен каза...

Все си мисля, че тези двама видни троянски тарикати, МА и ЙД, преследват друга цел. Ама да видим.
Какво чак толкова ги е еня за Троян, като и двамцата не са троянци.

Анонимен каза...

Най-големият замърсител е фирма "Витекс", бившия "Болшевик". От години хората живеещи наоколо знаят,че всяка сутрин от комините излиза черен дим с миризма на сяра. Понякаго това се случва и вечер или нощем. Когато хора сигнализират в полицията, всичко се потушава. Преди години, една бивша репортерка на кабелната се опита да разчопли проблема, и получи заплахи за живота си, днес същата не е в България. Наскоро пък собственикът на фирмата Иван Дичевски се оказа ченге от ДС, но пък синът му е сред най-богатите хора в България. Чудя се, дали някой ден това обгазяване ще спре, просто живея на метри от комините и знам,че никой не смее да се обади по темата, а който се обади бива яко сплашван.

Анонимен каза...

Сега ли се сетихте? Сега ли разбрахте, че заедно /крадци и окрадени/ ще умираме от мръсен въздух, мръсна вода-епидемии от вирусни пневмонии, алергии, стомашно-чревни разстройства, и т.н.
До сега къде бяхте, или заетостта да правите планове по какъв начин да присвоявате ви беше заслепила? Сечете клона на, който стоите, и ще паднете от високо-и ние, и вие! Вие има за какво да жалите за живота си, ние няма за какво!

Анонимен каза...

Как може пройзводство в центъра на Троян САВЕЛ - САВА ПОПСКИ НИКОЙ НИЩО НЕ МУ КАЗВА ЦЕЛИЯТ КВАРТАЛ Е ВДИГНАЛ РЪЦЕ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |