Уволниха инж. Николай Добрев, защо (ли)

* Новият шеф на ДГС - Троян е бившият зам.-министър на горите и настоящ общински съветник и местен лидер на ДСБ инж. Милко Станчев
 
инж. Милко Станчев, инж. Николай Добрев
Рокади Актуализиран

СЛУХЪТ, който се носеше из Троян от известно време, се потвърди – общинският съветник, председател на общинската структура на партия „Демократи за силна България”*** в Троян и бивш зам.-министър на горите в кабинета „Костов” инж. Милко Станчев става шеф на Държавно горско стопанство (ДГС) – Троян. Назначението е станало на 15 януари със заповед на началника на Северозападното държавно предприятие (СЗДП) – Враца, чието подразделение е и ДГС – Троян. Изкаралият една година на директорския пост инж. Николай Добрев (назначението му бе в края на 2013 г.) е бил уволнен и, както научихме от самия него, не му е била предложена друга работа в системата.

НА ПРЪВ поглед – нищо изненадващо, „дялан камък” и доказан професионалист като инж. Станчев оглавява една държавна структура, която, отгоре на всичко, отлично познава, започнал е трудовата си кариера в нея и доста години й е бил началник. Има обаче някои „но”, които не могат да бъдат премълчани.

ПЪРВОТО „но” идва от факта, че инж. Станчев е общински съветник и троянското разпознаваемо лице на Реформаторския блок, който пък е част от управляващата в момента коалиция у нас; отделно – известни са топлите отношения на инж. Станчев с ГЕРБ в Общинския съвет. И непредизвестената рокада на върха в ДГС – Троян намирисва на „осребряване” на политическа позиция. Нещо, срещу което Реформаторския блок открай време протестира?! Съмнение в същата посока буди и фактът, че заради затруднения в частния си бизнес, свързан с добива и преработката на дървесина, наскоро новоназначеният горски шеф е закрил фирмата си.

ВТОРО – със страшна сила витаят подозренията, че историята се повтаря. Припомняме – точно преди година (19 декември 2013 г.) дългогодишният успешен шеф на ДГС – Троян инж. Димитър Шишков неочаквано бе уволнен и неговото място се зае от 33-годишния инж. Николай Добрев. А зад рокадата прозираше дългата ръка на ДПС, тогава коалиционен партньор в управлението на България. И какво излиза – враговете ДПС и Реформаторския блок въртят едни и същи номера?!

СВЪРЗАХМЕ се по телефона с уволнения инж. Николай Добрев и потърсихме неговото становище за случилото се. Доскорошният директор на ДГС – Троян призна, че е разочарован: „Не за друго, а защото всички говорят, че трябва да се даде път на младите хора, а на практика се върши друго!”. Попитахме го дали е гневен. „Гневен? Не, не съм. Директорите на ДГС са с трудови договори за управление, които могат да бъдат прекратени по всяко време. Това го решава ресорният зам.-министър и негово право е да си сформира свой екип”, бе отговорът му. Зададохме и въпроса дали резултатите на ДГС – Троян през последната година не са основание за уволнението. „Миналата година бе трудна. Но ДГС – Троян има положителни резултати и е доста по-добре от много сродни стопанства в нашия район”, обясни ексшефът на троянското Горско. Разбира се, попитахме и дали смята, че при отстраняването му има партийно вмешателство и реваншизъм. „Подозирам, че е така”, заяви инж. Добрев.

НАШИЯТ коментар е кратък – хубава работа, ама троянска/българска.

Генадий Маринов

*** От инж. Милко Станчев научихме, че преди подписването на договора си за управление на ДГС - Троян е подал оставка като партиен лидер на ДСБ - Троян. „Подобно съвместяване е недопустимо според изискванията на новата ми длъжност”, поясни инж. Станчев. Засега ДСБ - Троян остава без председател и предстои избор за лидерския пост. В следващ брой на Т21 очаквайте интервю с новия директор на ДГС – Троян инж. Милко Станчев.


Още по темата:

42 коментара:

Анонимен каза...

Арда донесла, Тунджа отнесла... Честито на печелившите, до следващите избори! И пак Арда...

Анонимен каза...

Търсейки сензацията, авторът е допуснал сериозни грешки от журналистическия кодекс. Първо, отразява като водещо мнението на "жертвата", който беше на хранилката на ДПС и целия град знаеше това. Второ, авторът показва лоша осведоменост за журналист като определя Станчев като лидер на Реформаторите в Троян. Публична тайна е, че за шеф на Реформаторския блок в града гласят Свилен Андреев, който пък въпреки малкото си години иска "лидер" да става, експерт бил и не знам си какво още. Изобщо....един куп небивалици, журналистически и политически.

Анонимен каза...

Е, сега поне никой няма да е изненадан, ако ДГС Троян фалира!!!

Анонимен каза...

Браво на 1-ви!
Много познаваш.

Анонимен каза...

Фесовете не са на власт вече и го изхвърлиха !!! Нормално,,,,,,,,,,

Анонимен каза...

А ще ви бъде ли интересно-колко дължи на Държавата фалиралия "бизнесмен" Милко Станчев?Ще го научите малко по-късно.И този човек е натрупал тези дългове управлявайки СОБСТВЕНОТО си имущество.А за държавното-предстой да видим.Дано да не са тези десетки хиляди,който дължи на Държавата/без банки/.Очаквайте продължение с доста интересни факти!

Анонимен каза...

Вън клонинги на ДоганоХариподобията....

Анонимен каза...

Проба

Анонимен каза...

Единствените членове на ДСБ в Троян са Станчев, брат му Тодор и двете му секретарки. Понеже за кандидат за депутат той тури едната, вероятно сега за лидер на партията си ще тури или брат си или другата секретарка. Да живеят реформите!

Анонимен каза...

Не плюйте по човека!Предложили са му да стане зам. областен управител, а той отказал и избрал само шеф на Горското. Набързо прехвърлил бизнеса си на старата си майка, та да няма конфликт на интереси.Това е един достоен човек. Благодарение на него Акимов и Балев бяха председатели на Общинския съвет, а сталинистът Киро Данков стана почетен гражданин. Освен това той е десен, нищо че е против хипермаркет в Троян. Помияри от всички страни, обединявайте се (уж в името на Троян)!

Анонимен каза...

До 7 ми
Всичко,което не ти изнася е Догановско?За задълженията на М.Станчев и брат му Т.Станчев,предполагам е виновен ДоганоХариподобията?Общо над 130 000лв?А единия над 80 000лв.?Познайте кой?

Анонимен каза...

И тези хора са носители на новия морал?

Анонимен каза...

Не,бе тези са Реформатори-ще реформират собственото си битие.Вие го ду..йте!

Анонимен каза...

И на тези хора, жените им учат нашите деца-кое е правилно и кое не? Отврат.....

Анонимен каза...

този предаде най-близките си хора, дори собствения си кандидат за кмет, а вие очаквате да е почтен, единствено може да свири добре на музикални инструменти, наречени по народному свирки

Анонимен каза...

А кой назначи в миналото Станчев за зам. министър, не беше ли Хари от ДПС?

Анонимен каза...

Да се готви началника на поземлената комисия. Той е назначен от ДПС.

Unknown каза...

Да,бе назначени от ДПС-???Единият- Николай,другият-Стефан!!!!Тогава браво на ДПС!

Unknown каза...

бр. 44 от 12.11.2008 г., Т21
- Троян е пред икономическа криза, не е изключено около 1000 души да излязат на улицата и безработицата рязко да се повиши. Има подобни индикации. Общината не е работодател, това е ясно, но трябва категорично становище по назряващия проблем, набелязване на мерки, логистика. Друго – къде са инвеститорите; защо в Троян не идват „Била”, „Шел” „Плюс”, Лукойл” и други стратегически инвеститори, вериги, които хем ще свалят цените, хем ще осигурят работни места?
Ето това е новият морал,питаш,чудиш се за заблуда и накрая през 2014 гласуваш ПРОТИВ?????Милко,ти спомени имаш ли,или те е обзела старческа деменция???

Unknown каза...

Ще дам някои примери. Плаче за решение проблемът с организацията на движението в Троян, може да се каже, че това е стратегически проблем; градът ни се е превърнал в един голям и безкраен паркинг, колите ще изядат хората, опасностите са на всяка крачка – и нищо не правим по въпроса; предложихме на паркиралите в обществените зони да се събира такса – забрави се;

Unknown каза...

бр. 44 от 12.11.2008 г., Т21
горният коментар е от същият брой

Анонимен каза...

Циркат е сериозен......
Жалко за младите в балгария се преибани.....
За туй бягайте в европа или азия,там понеси човек.....

Анонимен каза...

Истински се зарадвах на това уволнение.През лятото бяхме свидетели как този"ДИРЕКТОР" обиди група троянски деца и двете им учителки,само защото са имали нахалството да седнат в "тяхната беседка" за 10 минути и то по време,когато никой не я използваше.Езикът на въпросния господин,инж. Николай Добрев много приличаше на виковете на ромите по пазарите.Въобще не даде възможност на възпитателките да обяснят защо се е стигнало до това да седнат там,а само повтаряше,че той е директорът:)

Димитър "dmb" Табаков каза...

Аз за разлика от всички вас Анонимници, и псведо педерасти, няма да си скрия името. В Троян (от мен и приятел) наречен Балонът нищо не се променя, 3-4 човека държат нашият град и му ебават путката майчина. Всички го знаем но никой нищо не прави...по лесно е!!! А този "пич телилейски" дето са го уволнили да го жалим? С изказване от сорта на "Троянската гора не плаче"? А бе копеле де пе са-рско, колко пъти отиде ти да видиш горите как се изсичат без законно? Колко пъти бяхте там, когато сякоха без правила и ви пълниха джобовете със пари? Нека...нека си живеем всички във заблуда...а някой ден, децата ни за циганите пак ще бъдат златна руда.

Анонимен каза...

Станчев подал оставка от лидерския пост, а ще подаде ли оставка от общински съвет или ще остане там на хранилката?

Анонимен каза...

Заглавието на статията е риторично.В началото на 90 те години един велик сатирик,изселван и уволняван преди разчете абревиатурата СДС като Стани Да Седна.Този мъдър човек видя зад усмихнатите лица по площадите задаващото се - видя озъбената физиономия на провинциалното комплексарство и байганьовска лакомия за постове.Той не доживя да види как Костов съсипа България,но прозорливо написа " в краката лъснат в главата блъснат "Не дочака да види как недоразумението Дянков иска да закрие Българската академия на науките,но пророчески написа афоризма " сит търбух за наука глух "Затова заглавието на статията е риторично - Стани Да Седна отново са тук.Докога ?

Анонимен каза...

27 ми комундел изкукуригал афоризма " сит търбух за наука глух " е написан точно за идола ти другаря ТЖ .

Анонимен каза...

Началниците се сменят, а краденето продължава. Българската гора се изсича безмилостно. Паричния поток от незаконната сеч се контролира отива там където трябва и кръга се затваря. Един обаче е несменянем. Инициалите са му П.Б. Предложения?

Анонимен каза...

До 14-ти :
Дъщеря ми беше в предучилищната група на г-жа Станчева. За Ваша информация - това е учителка, която е невероятен педагог и изключително добър и стойностен човек. Малко са такива като нея - за голямо съжаление.

Анонимен каза...

От Николай Добрев
Много внимание обърнахте на тази кадрова смяна, приемете ги нещата и стига сте писали обиди по мой адрес без да ме познавате...
Аз за разлика от много други бивши и настоящи директори в системата на горите никога не съм бил член на партийна организация, нито съм бил хранилка на която и да е партия.
Властта никога не ми е била самоцел, като всеки млад човек и аз изкам да ми се даде възможност да израстна в кариерата си.
Винаги съм се стремял да бъда професионалист в работата си и да давам всичко от себе си. Дали съм се справил, питайте хората и институциите с които съм работил.

До 24-ти:
Доста свободна и целенасочена интерпретация относно случката с децата, които бяхте довели от басейна с мокрите дрехи и хавлии да се нахраните в беседката (използва се като стая за отдих от служителите), не помня да съм обиждал нито децата нито вас, и все пак ако сте се почувствали обидена за това приемете извененията ми...

На новия директор инж. Милко Станчев желая успех в работата.

Анонимен каза...

Г-н Добрев,на всеки е ясно,че Вие без помоща от п.п.Дпс нямаше да седнете на този стол,така че...Колелото се върти...бяхте отгоре,а сега сте ... Успех на стария нов директор !

Анонимен каза...

Г-н Добрев, следва да спазвате правописа в езика и да знаете , че думата искам се пише със С.

Анонимен каза...

Много даскали имало тук бе---С..........колкото до смяната БРАВО!
Така се работи смяна на всички институций според партийните интереси.Помислете и за П.Б. и ордите около него,доколкото си спомням и те са обрязани .

Анонимен каза...

До Николай Добрев Не си служете с лъжа-децата въобще не бяха с мокри дрехи,всички ги видяха,а дали сте ги обиждали-нека кажат самите деца.А те бяха поне 10-ина,ако не се лъжа.

Анонимен каза...

Браво на г-н Добрев, мисля че това е достойно изказване на един млад човек!

Анонимен каза...

От Николай Добрев
Стига "хейтване" по мой адрес и то от разни анонимки...
Приемам бележката относно правописа на думата "искам", все пак буквите 'с' и 'з' се намират една до друга на клавиатурата и е възможна грешка.
Проверете отново за други правописни грешки и помислете дали не съм обидил още някой, все пак това са важни неща, не е като да си ощетил държавата...
Последно ще цитирам една точка от задълженията на всеки директор на държавна служба - "...да спазва принципите на законност, лоялност, честност, безпристрастност, компетентност, политическа неутралност, отговорност, отчетност и зачитане на личността и да не създава предпоставки за корупция, измами и нередности".
От мен толкова, пожелавам на всички читатели на форума много здраве и успехи през новата 2015 година!

Анонимен каза...

Ники не се ядосвай,няма как и кой да убедиш ,че в днешно време се става началник и то на такава далавераджииска служба без връзки.След митниците по горите най-много се краде последните 20 години.Погледни само на месно ниво обикновенните дърводобивници,че няма вече някой който да не е милионер или поне със завиден стандарт на живот за това умряло село.Затова там се слагат все проверени наши хора.Лошо няма татко ти за това навремето с Хари бяха рамо до рамо ,та Харето помогнал миналата година.Моли се пак фесовете да дойдат на власт и пак си ти.То като гледам няма да е далеч времето.Сега е наред Милко да оправи борчовете и после пак имаш шанс.Пък за задълженията на всеки директор на държавна служба не ги цитирай ,че се излагаш яко.Няма как да станеш директор в БГ ,ако спазваш тези принципи,просто няма кой да те допусне.Ако случайно си ги спазвал да знаеш повече никога няма да станеш директор на нищо в БГ.

Анонимен каза...

г-н Николай Добрев,

искам се пиша с буква "с", не с "з", другите грешки вие ще си ги видите нямам време да ви ги казвам.

Относно по-предния коментар на туркинята, в троян има Лук Ойл от две години, тя пише че нямало такива. :)

Анонимен каза...

Е като не е излизала от Лъгът откъде да знае, че има Лукойл в Троян

Анонимен каза...

Вчера и днес се нагледах на голям рев на ДПС за това че му махат парашутистите калинки от различни служби в държавата. Голям кеф ми е! Искам ДПС назначенията не да се махнат от държавната хранилка, а да се изчегъртат от властта. Сега реват като вдовица за х.й, защо ли? Ами не могат вече да крадат както са крали затова. И това е голям зор! 25 години са със властта, особено в общинските служби земеделие и гори, в ДГС, РИОСВ, навсякъде където има келепир. Е свърши няма да крадете повече. Боли ли викаше Вашия Бисеров?Впрочем де го тоя?

Анонимен каза...

Абе ей 40ти,какви калинки и кражби от хората на ДПС в общинските служби земеделие и гори в ДГС, РИОСВ, и навсякъде където има келепир..Я глей какво пише техния човек в Троян: задълженията на всеки директор на държавна служба - "...да спазва принципите на законност, лоялност, честност, безпристрастност, компетентност, политическа неутралност, отговорност, отчетност и зачитане на личността и да не създава предпоставки за корупция, измами и нередности".

Анонимен каза...

Менекше, какво се е разпалила?Какво я сърби по темата ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |