Панихида за дядо Максим в Троянския манастир

* Служението се водеше от патриарх Неофит, участваха седем митрополити * Игуменът Сионий: Той сплотяваше нацията с вяра, доброта и търпение
In memoriam
По време на службата в памет на патриарх Максим, Троянския манастир, 2 ноември 2014 г.
ЗАУПОКОЙНА Света литургия в памет на Негово светейшество патриарх Максим бе отслужена в неделя в Троянския манастир по повод 100-годишнината от рождението на големия духовник и две години от кончината му. Дядо Максим, чието светско име е Марин Минков, е роден в с. Орешак на 29 октомври 1914 г. и умира на 6 ноември 2012 г., а гробът му е в манастирската църква на Троянската света обител. Той бе начело на Българската православна църква цели 41 години.

Игуменът Сионий разговаря с Донка Михайлова и Милко Недялков
ПАНИХИДАТА се водеше от Негово светейшество патриарх Неофит, а в службата участваха седем митрополити - Ловчанският Гарвиил, Пловдивският Николай, Варненският Йоан, Русенският Наум, Великотърновският Григорий, Видинският Дометиан и Доростолският Амвросий. На гроба на Негово светейшество патриарх Максим областният управител Милко Недялков и кметът на Троян Донка Михайлова поднесоха венци в знак на почит и уважение.

В СЛОВОТО си към миряните в храма игуменът на Троянския манастир Велички епископ Сионий подчерта, че дори в тежки за църквата ни времена патриарх Максим е сплотявал нацията с вяра, доброта и търпение.

Ганчо Чурков,
PR на Областна администрация - Ловеч

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |