Въпроси и отговори за водния цикъл

* Какво се прави в момента по ул. „Македония” и на главната улица
 до елпромския мост
Взето назаем
Новият специализиран сайт на Община Троян - www.troyan.bg/waterproject, в който ще се дава подробна информация за реализацията на проекта за интегрирания воден цикъл на Троян, втори етап, и ще се отговаря на въпроси на граждани, функционира от началото на миналата седмица. Ето два отговора на актуални питания на наши читатели, поставени тук, в сайта на Т21. От www.troyan.bg/waterproject обещават, че ще следят въпросите за водния цикъл, задавани при нас, и ще им отговарят своевременно, наред с отговорите на всички други питания по темата. Ние пък ще продължим да препечатваме информацията, която, убедени сме, интересува голям кръг хора. Т21

1. Виждам, че по ул. „Македония“ се извършват различни дейности. Какво точно се прави там в момента?
 
Роботите по водния цикъл по ул. "Македония" трябва да приключат до края на месеца
В МОМЕНТА се работи в частта от ул. „Балкан“ в посока фирма „Мебел“. Изгражда се канализацията и сградните канализационни отклонения. Прогнозата е, че дейностите по водния цикъл по ул. „Македония“ ще приключат до 3-4 седмици при подходящо за работа време. До този момент е изпълнено изграждането на водопроводната мрежа със сградните водопроводни отклонения по цялата ул. „Македония“. В частта от ул. „Ген. Карцов“ до ул. „Балкан“ е изграден вече основният канализационен колектор, сградните канализационни отклонения и уличните оттоци за дъждовните води. На практика дейностите по Водния цикъл по ул. „Македония“ - от ул. „Ген. Карцов“ до ул. „Балкан“, вече са приключили

Ремонтът на пътната част на ул. "Македония" вече започна, финансирането - по ПИП
В НАЧАЛОТО на седмицата (миналата – бел. Т21) започнаха изкопните работи по пътната част за цялостна реконструкция на ул. „Македония“. Тази дейност е по проекта на Общината по Публичната инвестиционна програма (ПИП) „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ (става дума за получените целево от държавата 1,352 млн. лв. за реконструкция/цялостно преасфалтиране на 7 троянски улици/пътни участъци, повечето разкопани и допълнително амортизирани във връзка с работата по водния цикъл; по проекта за водния цикъл, чиято обща стойност е почти 30 млн. лв., са заложени суми само за възстановяване/изкърпване на улиците след разкопаванията, което не е достатъчно – бел. Т21). Там където са приключили изкопните работи, в момента се нареждат бордюрите и ще започне полагането на тротоарните плочи. Основата на пътя ще бъде сменена и ще се положи нова трипластова настилка.

2. Какви дейности се извършват по главната улица при елпромския мост?

Голямата шахта до елпромския мост, кръстовището трябва да отвори през м. октомври
ПО ПРОЕКТА водния цикъл на Троян, втори етап, се предвижда изграждането на 5 дъждопреливника, целта на които е при проливен дъжд да отвеждат дъждовната вода от улиците в реката. Такова съоръжение, което представлява голяма стоманобетонна шахта, се изгражда в момента на ул. „Васил Левски” при елпромския мост (кръстовището при АИР-а). Дъното на шахтата вече е отлято, монтира се армировката и се отливат стените. Необходимо е бетонът да добие необходимата якост, като максималният срок за това е 28 дни. Предвижда се през м. октомври кръстовището да бъде отворено.

От сайта www.troyan.bg/waterproject

Още по темата:

31 коментара:

Анонимен каза...

На кметицата администрацията когато се върнат от поредната екскурзия със самолет, отиват в Общината и започват да сърбат кафета и да разнасят от стая на стая клюките

Анонимен каза...

Нищо ново под слънцето. Освен че цуцкат заплати, не се знае още колко пари взимат по проекти,командировки и др.

Анонимен каза...

Определено идеята с този сайт е хубаво начинание , но имам усещането , че в него свои хора , питат свои хора какво става. Само един и същ въпрос се върти. Аз все още чакам отговор на 4 въпроса , вече 1 седмица , но уви нищо. Второ: от снимките с изкопните работи се виждат хора без каски , а над тях има висящи товари. Има ли някой който да проверява за безопасни условия на труд дали се спазват при работа?

Анонимен каза...

е то това ако ти падне на главата и каска да имаш, все тая. Просто покрай главата ти ще е намачкало и каската.

Анонимен каза...

Ще се оправили оная глупост с новата отводнителна шахта напряко на ул. "Радецки" под болницата?
http://statii.troyan21.com/2014/09/blog-post_2.html

Анонимен каза...

Реализацията на "Водния" цикъл е пълна порнография. ГЕРБ спечели в Троян. Донке махай се!

Анонимен каза...

Ебре пич я кажи кой ще турите от Герба на мястото на Донка че нещо не ви виждам???Кажи смешко пак Минца или бат Данков или Миховски или Драголов ти у ред ли си бе

Анонимен каза...

При Лесопласт да се направи бент, да се завири коритото и да си плуваме с канута, каяци, салове, гуминетки и гондоли. ше има работа и за лодкари.

Анонимен каза...

Аз чух от ГЕРБ гласяли Иван Чакъров от Орешака :)

Анонимен каза...

Те в махалата до Лесопласт така я свършиха със отводнителните канали и канализацията,че след някакъв период от време ще има поредното бедствие в държавата.Дано и нагоре не са свършили толкова кадърно работата.Абе пара да пада бе другари и дами и господа.Важното е да е законно със подписи печати и комисии,та да няма персонална отговорност после

Анонимен каза...

Може да направите отводняването на реката да минава директно през къщите на бай мангал и то ако може някоя вечер да стане. Така ще се реши и този проблем :)

Анонимен каза...

"Много вождове, малко индианци" -фирмите които работят по водния цикъл разполагат с 5-10 работника, така кога ще си възвърне града транспортния достъп по всичките си улици .
Дали някога ще се научи Троянската общинска администрация, че завършва се изцяло една улица и тогава се почва друга-сега всичко е в окопи и края не му се вижда.

Анонимен каза...

Те Донка Михайлова-кмет и Поля Димова-зам.кмет са от ЛОВЕЧ.ТЕ НЕ СА ОТ ТРОЯН. Децата и не са стъпвали В Троян.

Анонимен каза...

Ami da se mahat ot grada shtom ne sa ot tuk

Анонимен каза...

"Комунист е душа дава, да краде и управлява!"
Това е истината. Всичко друго-кой от къде е, за комуниста няма значение. За него/нея няма България. Той/тя е интернационалист, както учи другарят Ленин-"богът" на комунистите...

Анонимен каза...

Абе пич ти само за тази шахта ревеш
тои града е в разкопки не виждаш ли.

Анонимен каза...

Kомунизъм и капитал родина нямат!

Анонимен каза...

Живея на улица Македония. Тука някакви хора (работници) по цял ден пият кафета, бири, пушат цигари, ядът вафли, хвърлят си отпадъците и ходим да ги събираме. Звънят да им даваме вода да пият, нищо не правят. Може ли 200 метра улица да я копаят вече 5 месеца?!?!?!? Ама то ще е срамно да откраднат милиони за месец.. трябва да им дадат време да ги откраднат! СРАМ И ПОЗОР. Не можеш нормално да си отидеш да вкъщи, газиш в 3 метра кал и като попиташ някой за срокове, отговарят "Ооо незнаем ние сме за малко тук са ни сложили" Искам да попитам НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ УПРАВНИЦИТЕ НА ГРАДА!? Дано не се налага на някого линейка, полиция или пожарна, че не виждам как ще дойдат, може би са осигурили хеликоптери? Някой да отговори на въпросите, кога ще бъде улицата асфалтирана и готова за експлоатация? Казват само, ако било добро времето.. какво хубаво време очаквате през ноември, декември? Може би 30-40 градуса, тъпаци! Някой от управниците ни може ли да отговори адекватно на този коментар?!?!?!?

Анонимен каза...

към 19 Аз също живея на улица Македония и съм възмотен.Тротоарите се доста стеснени от към къщите които са до улицата, а от другата страна (от към Вежен) по 3 метра широк тротоар особено в началото.Друго изкореняват се дървета.Най-гадното което е че ще оставят множеството висящи кабели и цементени стълбове които някои са посредата на пътя като ги заобикалят с новите бордюри абсурд, та то в някои села вече кабелите за тока са под земята.Това го има запланувано в проекта а не се прави.Тази върволица от кабели смятам да я снимам и да я пратя на господарите.Нека после някои лица дават обеснения защо не се прави!!!!

Анонимен каза...

Луда работа, копае се безразборно и никакъв план за обходен маршрут, но нормален обходен маршрут?!?! Къде са г-да Управляващите??????

Анонимен каза...

Предложение до госпожа Донка Михайлова: Госпожо Кмет, след като виждам какво се случва в града от близо една година Ви предлагам, да промените наименованието на "Водния цикъл" на "Водния циклон". Мотиви: Разкопаването на града ни е сравнимо с многократно преминаване на тайфун, циклон и смерч от висока категория, с тази разлика, че все още има живи граждани пълзящи из руините. Но и това е поправимо, ако ни застигне вируса ебола.

Анонимен каза...

Интресни хора сте, бе! Ами те хубавите работи (краденето на МНОГО пари) не става бързо. Комунистите крадат като за последно, защото им е ясно, че повече власт няма да видят (ни държавна, ни общинска). Затова има да гааазите калта, а кметицата ще виждате с все по-доволна усмивка на човек изпълнил партийната повеля...

Анонимен каза...

Вижда се, че копаят яко! Дано само не забравят да положат тръбите!

Анонимен каза...

Отвратена съм от дейността по водния цикъл под ръководството на община Троян!!!!!Това е нелепо?!Връщам се от работа и искам да си взема душ-ядец-тече тиня!Искам да сготвя-същото!Моля г-жа кметицата когато ходи на уикенди в чужбина да кани със себе си специалисти от града и да видят и се учат как там всичко се прави по лесния начин и с грижа за хората!Дано не тръгне някоя епидемия сега с тая мръсна вода,че тогава вече Троян ще и се види тесен на г-жа Михайлова!


Анонимен каза...

Лаком гъз се насира. На ви сега грандомански проект както го определи Пеевски.

Анонимен каза...

Стомашните проблеми не спират от доста време! Най-засегнати са по-малките деца. Какво се предприема, когато някоя детска градина има случай на деца с разстройдство, или повръщане? Търси ли се причината, правят ли се изследвания, чистят ли се най-накрая детските заведения-тоалетни, кухни, пособия, играчки и т.н? Препаратите за почистване качествени ли са, или от "Всичко по левче"? Следи ли се хигиената на децата след отиване до тоалетна, чистят ли се тоалетните след всяко дете? имат ли децата на разположение антисептичен препарат за измиване на ръцете преди напускане на детската градина, и след ползване на тоалетната? Правят ли се изследване на водата, и с каква вода се готви, и измива храната на децата. Следи ли се състоянието на децата със стомашни проблеми, и остават ли на домашно лечение? Заразяването на останалите при такива случаи е сигурно, ако не се почистят тоалетните много добре!!!
Знам какъв отговор ще получа - "Хотела" не е 5 звезди, а 4"?!
Такъв народ, който се самоубива, и търпи да го убиват, си е за изчезване от лицето на земята!

Анонимен каза...

Управляващите да кажат кога ще е официалното откриване на ул. Македония , че да се погрижем ние живущите , да посрещнем Кмета , създателя на проекта за ремонт на улицата и други , с яйца и домати. Ще има шоу.. Този път няма да има хора и ръченици

Анонимен каза...

Кръстовището до бившата сладкарница "Роза" стои разкопано вече 3 месеца. Може би за да стегне бетона или търсят петрол?Казаха работници, че вече като копали намерили дипломата на кметицата но оставало да намерят и тази на Верка Добрева. Трудна работа било, няма и я няма, и ще трябва да се копае още....

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Аз съм за тия тъпаци, които разораха целия град да си хващат папките и боклуците и да изчезват от общината, защото иначе ще бъдат изхвърлени насила от там! Троян не е бил в такова състояние дори и през воините!

Анонимен каза...

Дано по време на разкопките в Троян копачите не се натъкнат на някакви старинни останки, защото тоя Воден цикъл на града или менструален цикъл на кметицата няма да завърши близките 10 години. В другите държави за такова некадърство, причиняващо такива щети съдят и подават отставки, а в България или по-точно в Троян награждават с комисионни!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |