Микробус с помощи отпътува за Мизия

* В троянската пратка за наводнения град са стоки от първа необходимост - минерална вода, храни, завивки, дрехи, обувки
Подкрепа
Гледка от гр. Мизия след наводнението, м. август 2014 г.
МИКРОБУС, пълен догоре с най-необходимите стоки – стекове с минерална вода, храни, завивки, дрехи, обувки и др., отпътува от Троян (30 септември) за бедстващия след голямото наводнение през м. август гр. Мизия, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. С този дарителски жест троянци изразяват съпричастност към пострадалите, а помощта бе събрана в дарителска кампания, организирана от Община Троян. Преди това имаше троянска подкрепа и с жива сила и техника – няколко екипа от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) – Троян участваха в разчистването на наводнения град.

ЩЕ ПРИПОМНИМ, че два месеца по рано, в края на м. юни, Община Троян организира дарителска кампания и събра дрехи, храни и други най-необходими неща за пострадалите от наводненията във Варна и Добрич, разкрита бе и дарителска банкова сметка. Два микробуса с помощи за пострадалите в Добрич изпрати и общинската структура на ПП ГЕРБ в Троян – хранителни стоки, вода, перилни препарати и голяма пратка с олекотени завивки и възглавници, осигурени от троянския производител „Калинел” ЕООД. Във връзка с всичко това варненският кмет Иван Портних изпрати писмо до троянския си колега Донка Михайлова, в което благодари на Троян и троянци за „безкористната помощ, отзивчивост и съпричастност”.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Месец преди това млад троянски бизнесмен проведе дарителска акция сред свои приятели и закара до Мизия мебели, дрехи и строителни материали за подпомагане на едно петчленно семейство пострадало от наводненията в Мизия.

Анонимен каза...

Преди месец един български президент обяви, че за наводненията и бедствията било виновно ...... глобалното затопляне???
Сега ясно ли е че не незаконната сеч по горите, не незаконното строителство по деретата, и не язовирите отдадени на концесия на група червени нашенци от всички сегашни партии, дето не са си мръднали и пръста 20 г.за нещо да се поддържа са виновни ?
За останалата инфраструктура, за която държавата би трябвало да отговаря, също виновни няма / поради липса на държава /.


Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |