„Чавдар” – с летящ старт в новото първенство

* Нашите откриха с мач срещу „Рилски спортист 2” и победа в Самоков – 91:79; най-добър – Радослав Кочев * Специалистите: „Чавдар” отново ще е сред претендентите за медали
Баскетбол, „А” РБГ 
Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ЗДРАВЕЙТЕ, приятели на баскетбола! Както винаги, за радост на моите почитатели и раздразвайки анонимковците в сайта, ще започна малко нестандартно. Първо – не съм професионален журналист, това ми е хоби; второ – правя го напълно безплатно; и трето – не работя по поръчки и не робувам на клишета, на когото не му харесва, да не го чете, а главният редактор, като не му харесва, просто не го помества (да не мислите, че не е имало такива случаи!?). 

В УВОДНИЯ СИ МАТЕРИАЛ „На прага на новото първенство”, поместен в сайта седмица преди началото на първенството, вече си позволих да изкажа прогнози за хода на първенството. Не се срамувам да коригирам някои настъпили промени след последните дни за картотекиране на съставите; затова и отидох и наблюдавах на живо мача в Габрово между „Черноморец 2014” (тимът от Бургас играе домакинските си мачове в Габрово, защото габровци нямат пари за баскетбола след историите със спонсора им Цветан Василев, но пък имат свободна зала и се е стигнало до тази странна симбиоза – бел. авт.) и гостуващия „Академик” (Бл.). След видяното в зала „Орловец”, като самоделегирал се скаут на „Чавдар”, искам да обърна внимание на треньорското ни ръководство, че въпреки домакинската загуба с 15 точки „Черноморец 2014” е тим, който ще се намеси в борбата за челните места в групата; а в редиците му играе един изключителен гард, сърбинът Филип Самойлович (182 см), какъвто съм виждал само в НБА и който е в състояние сам да ни изиграе, препоръчвам на троянските запалянковци, специалисти и млади баскетболисти задължително да дойдат да го гледат, когато е срещата ни с тях.

Радослав Кочев
СЕГА ЗА ПЪРВАТА победа. Както предположих, мачът в „Арена Самоков” бе рутинен, без интрига за вицешампионите от миналия сезон „Чавдар” (Троян). „Рилски спортист 2” са юношеско-младежка формация с амбиции, но без достатъчно игрови опит и въпреки огромното си желание не можа да се противопостави на нашия опитен състав. Първата част завърши при равен резултат – 22:22 , във втората „Чавдар” показа зъби и дръпна с 5 точки – 17:22 (39:44 на полувремето). След почивката домакините се окопитиха и спечелиха третата част с 20:16 , но в последната решителна четвъртина нашите показаха класа и характер и се поздравиха със заслужена победа – 91:79. Отличен за целия отбор и поздравления за треньора и клубното ръководство. И голямо браво на троянеца Радослав Кочев – най-добрият в този мач (19 т.), както и за Ценко Наков (15 т.), новото попълнение Христо Господинов (15 т.), Тодор Колев (14 т.) и Иван Руньов (12 т.).

ДРУГИТЕ РЕЗУЛТАТИ: Академик (София) – Академик (Пловдив) 81:83; „Черноморец 2014” (Бургас/Габрово) – Академик (Благоевград) 81:96; „Дунав” (Русе) – „Шумен” (Шумен) 76:43; „Делфин” (Бургас) – ИУ (Варна) 61:94; „Академик” (Варна) – „Видабаскет” (Видин) 78:85.

ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ. Ще попитат някои: „Абе, Генков, как хем си бил в Габрово и си гледал на живо друг мач, хем коментираш срещата на нашите в Самоков, как стават тия работи?”. Отговарям - ами стават, в такова време живеем, интернет, предаване на живо, комуникации всякакви, стига да искаш и да искаш да се учиш, възрастта не е проблем, желанието е проблем! Който иска, да го разбере, който не - да върви където е тръгнал. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

2 коментара:

troyan21 каза...

Айде, наш`те!!!

Анонимен каза...

Кой визирaте под нaш'те?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |