В Ломец: Втората родова среща на Петковския и Стойновския род

* Представена бе книгата на Кольо Ралков
 „В търсене на родовите корени”
Българин да се наричам...
Потомци на рода от цялата страна пристигнаха за срещата в с. Ломец, 18 октомври 2014 г.
В С. ЛОМЕЦ на 18 октомври 2014.г. се проведе втората родова среща на Петковския род от с. Терзийско и Стойновския род от с. Ломец, на която се събраха се над 200 потомци от цялата страна. Приветствие към всички тях, от името на кмета на община Троян Донка Михайлова, поднесе зам.-кметът на Кольо Кацаров. Потомците на рода бяха поздравени и от кметския наместник на с. Терзийско Димитрина Станчевска.

Авторът Кольо Ралков раздаде десетки автографи; вдясно - корицата на книгата му
ПО ВРЕМЕ на срещата в препълнения салон на ломешкото читалище „Събуждане – 1897 г.” бе представена книгата на Кольо Ралков „В търсене на родовите корени”, посветена на 250-годишната история на Петковския род и плод на петгодишни проучвания на автора. В над 330 страници чрез имена, факти, години, схеми и снимки той е проследил развитието на рода до девет-десет поколения назад; конкретно са описани над 2100 роднини, между които над 1450 са живите - разпръснати по всички краища на България и света.

В ломешката църква "Св. Димитър" бе отслужена панихида
В СЕЛСКАТА църква „Свети Димитър” беше отслужена панихида за загиналите във войните потомци на рода и всички починали. А за доброто настроение своето прибавиха изпълненията на дамската вокална група от с. Дълбок дол и младежката духова музика „Заедно” от Троян.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Хубаво!

Анонимен каза...

:)))))))))

Анонимен каза...

Поздравления за автора!

Анонимен каза...

Поздравление и благодарност за огромния труд, г-н Ралков!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |