Еленко Начев: Считам казаното от вас за некоректно

* Началникът на РИО – Ловеч заяви, че инспекторатът и той лично нямат намерение да се конфронтират с колектива на
 СОУ „Св. Климент Охридски” в Троян

Еленко Начев
 Право на отговор

НЕ ПРИЕМАМ този тон – смятам, че нагнетявате напрежение и не помагате за решаването на проблема. Това ми каза в разговор по телефона в късния следобед вчера (15 септември) началникът на Регионалния инспекторат по образование (РИО) – Ловеч Еленко Начев. Който ни потърси да опровергае нашата (на Т21) реплика по повод ролята на РИО в зреещия от месеци и ескалирал в последните дни конфликт в голямото троянско СОУ „Св. Климент Охридски” (виж „Празник в СОУ „Васил Левски”, в „Климента” – не съвсем” – бел. Г.М.).

Г-Н НАЧЕВ заяви, че цени и уважава журналистите, за което можем да попитаме всеки от гилдията в Ловеч. Но в случая счита казаното от нас за некоректно и дори спекулативно. И че неоснователно уронваме престижа на институцията (РИО - Ловеч), която отговаря за училищното образование в цялата област.

ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ шеф бе и по-конкретен, оспорвайки няколко наши твърдения/предположения. Първо – РИО – Ловеч не реагира на анонимни сигнали, а скорошните проверки в СОУ „Св. Климент Охридски” в Троян са по сигнали с подпис (какви точно са тези сигнали и от кого – не стана ясно). Второ – инспекторатът е заинтересован троянското СОУ „Св. Климент Охридски” да се стабилизира и да върви нагоре, което е и лична цел на началника. Никой няма интерес в това голямо училище да има конфликти и неуредици, категоричен бе г-н Начев. Трето – шефът на РИО – Ловеч не прие, че става дума за образ (метафора), когато споменаваме как инспекторите редят пасианси на служебните си компютри; г-н Начев се аргументира и с факта, че компютрите в инспектората били от типа „Правец” и не ставали за такива неща, с други думи – практически е невъзможно инспекторите да редят виртуални пасианси в работно време. Еленко Начев заяви още, че приема случилото се (коментарът ни в споменатата статия) като несправедлива атака срещу самия него.

В КРАЙНА сметка от разговора ми с началника на РИО – Ловеч стана ясно, че инспекторатът и лично г-н Начев нямат намерение да се конфронтират с колектива на СОУ „Св. Климент Охридски” в Троян и не подкрепят безпочвените амбиции на бившата и. д. директорка на училището Анелия Александрова да се завърне на директорското или зам.-директорското място. Дано да е така.

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21   

Още по темата:

21 коментара:

Анонимен каза...

Генчо, с една дума, сгафил си! Нищо, всекиму се случва, само, който не работи, той не греши. Но, да имаш обеца на ухото от тази история, защото имаш навика да съдиш и да се изживяваш на последната инстанция на Истината, а това подсказва за слаб професионализъм. Знаеш канона в занаята ти да се ползват поне два независими източници... По-малко емоция, повече професионализъм! Иначе работата се размирисва...

Анонимен каза...

Троянската журналистика. Първо оплюва някого после имал правото на отговор да доказва че не е камила. Пито платено и голям героизъм.

Учител каза...

Ей тия с с "Правец"-ите /1 и 2/ са се юрнали да си бранят чиновническите задници.Може ли някой да коже колко души работят в РИО Ловеч и какво точно правят като отидат сутрин на работа???При нас е ясно,че влизаме в час при учениците.

Анонимен каза...

Semeen vestnik'' Genadii&Genadievna''-slivi za smet im trebva na Obshtinata za praznika.
Elenko,ne Vi poznavam,znaya,che ste matematik.Uvajavan vsichki matematici,umni glavi s beli kosi!!

Анонимен каза...

Троянци към ГЕРБ: Имате подкрепата ни!
КОЙ Е АВТОРЪТ НА ТОВА ЗАГЛАВИЕ??????

Анонимен каза...

Кой е авторът, ми кой - БКП обединена или АВГЗ както я наричат.

Анонимен каза...

Виж тук кой е истинския герой на Троян! Всички други сте мишоци

http://lovechmedia.com/novini/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be/%d0%bf%d0%be%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2/

Анонимен каза...

Г-н Нaчев е изкaзaл добре позициятa си. A, ти г- н Мaринов си вземи поукa и друг път не се слaгaй нaвсякъде без дa имaш нужнaтa компетенция и знaние. От достa време мисля, че не си журнaлист, a дрaскaч! Би ли споменaл кaкво обрaзивaние имaш? Ей тaкa зa протоколa.

Анонимен каза...

Много ме притеснява, какво е това "образивание"! Да не би да имаш брадавица на езика, или просто е раздвоен като на змия...?

Анонимен каза...

Еленко, Еленко, ти за сърнички ли ни имаш? И вие там сте за бракуване като неработещите ви лампови компютри. Аман от мързеливи и хитри чиновници.Сакън някой да не разкаже какви интриги плетете и как унищожавате българското образование. Безродник! Еничар!

Анонимен каза...

Някой да използва закона за достъп до информацията и да поиска писмата, та да се види кой лъже, има ли въобще подписи и какво точно пише. Да видим тогава тоя рогоносец какви сладки приказки ще съчинява. Целия град знае историята, само той изненадан.

Анонимен каза...

Комунист21 си трае за оставката на обласния

Анонимен каза...

ООО, този който ще свали областния, няма да е Илиян Пеевски. Той нали си пише по ловешките вестници, стига сте ни занимавали с неговите истерии

Анонимен каза...

Прави впечатление, че понякога журналистите тук си позволяват твърде просташки и нецензурен език, което издава или стремеж към някакъв криворазбран напън към оригиналничене или е белег на особено ниска култура. Такъв е езикът й в статията Празник в СОУ „Васил Левски”, в „Климента” – не съвсем” . Не знам кой е крив и кой прав в случая, но да се обругава по този начин една институция като ПРосветния инспекторат, е белег за калпава грамотност на автора на тази статия. Подобни изрази могат да се чат най-вече по стените на градските тоалетни и затворническите килии
Орешак

Анонимен каза...

Троянци към ГЕРБ: Имате подкрепата ни!
КОЙ Е АВТОРЪТ НА ТОВА ЗАГЛАВИЕ??????

Анонимен каза...

АВГЗ - какво е това?

Анонимен каза...

секи цървул тръгнал да дава оценка на пеевски

Анонимен каза...

9-ти, това, което трябва да те притеснява е олигофренския ти начин на изразяване и да не говорим за начина ти на мислене. Два шамара и си като нов, но едва ли има кой да ти ги тресне.

Анонимен каза...

Като гледам шамарите при теб са постигнали ефект-завършен тъпунгер! Ма то цялото ти семейство е такова...

Анонимен каза...

Аз искам оставката на Барак Обама!!!!!!!!!

Анонимен каза...

19-ти мaмин убaвец. Тaкивa кaто теб колкото щеш. Семейството Ми е много по-нaй от семейството Ти! Aре пaляк опъвaй ескейпa и дим дa те нямa ;)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |