Емил Чакалов: „Никой не мисли как да облекчи трафика”

* „Много добре разбирам какви са проблемите с работата по водния цикъл, но вече става непоносимо”
 
Емил Чакалов
Предизвикано

„МНОГО добре разбирам какви са проблемите с работата по водния цикъл, но вече става непоносимо – затварят поредната улица и толкова, никой не мисли как да облекчи трафика и доколкото е възможно да намали хаоса в движението.” Това сподели пред Т21 известният троянски бизнесмен Емил Чакалов, който аргументира критиките си с три конкретни и актуални примера.

ПЪРВИЯТ. „Главната (ул. „Васил Левски”) вече е блокирана до кръстовището за „Елма” – и всеки почна да си прави каквото му падне. Карат в насрещното, паркират от двете страни чак до моста – да оставим колко нерви се късат на всички, които минаваме през този възлов участък, но е предпоставка за тежки инциденти и цяло чудо е, че все още не се е случило”, обясни г-н Чакалов. Той опитал да сигнализира за нарушенията и звъннал на спешния телефон 112, но оттам нищо, никаква помощ, сякаш им звъннал извънземен. А решението според бизнесмена е много просто – в района на кръстовището да дежури полицай, поне в пиковите часове на деня, и да контролира. „В най-конфликтните моменти униформеният може да изпълнява и ролята на регулировчик, това ще помогне много”, е предложението му.

Главната е в ремонт при кръстовището за "Елма", става страшно
Знакът "Забранено влизането" на ул. "Криволак", защо?!
ВТОРИЯТ пример – въпреки че от доста време вече преминаването по ул. „Ген. Карцов” в района на Дъскотина е блокирано, съседната уличка „Криволак”, която поема част от трафика, продължава да е затворена в едната посока. „Знакът „Забранено влизането” откъм „Карцов” си стои и вместо да регулира и помага – пречи. Допускам, че някой чиновник е забравил да го махне и нехайството създава проблеми на всички”, бе констатацията на г-н Чакалов.

ТРЕТИ пример. След затварянето на ул. „Васил Левски” в началото на Троян (при моста за „Лесопласт”) известно време колите без да им пука подминавали забранителния знак и продължавали към града. В началото имало някаква възможност за преминаване, но после изкопите станали непреодолими и хаосът с навлизащите автомобили – пълен. „Защо поставиха забранителния знак, като никой не контролираше дали се спазва и не можеше ли да се постави едно по-сериозно заграждение?!”, бе риторичният въпрос на бизнесмена, в който се усещаше намек, че пак някой не си е свършил работата.

Т21 

49 коментара:

Анонимен каза...

Dragi mi redaktore parvo se nauchete kak se kazva ulicata koqto komentirate na 2 snimka s znak Zabraneno vlizaneto , tova e ulica Daskotina a ne Krivolak kakto ste napisali

ГРЕТА каза...

Поредното недомислие на някой "велик" мозък! Троян заприлича на римска крепост-не можеш ни да влезеш,ни да излезеш от града,а вътре-пълен хаос и то точно в активния туристически сезон?!!! Толкова ли не можеше тия ремонти да се правят по етапен ред и по някакъв нормален план? А сега я докараха тъй,че човек не може нито да живее,нито да мре в тоя град?! Пак станахме за резил на цяла България!!!

Анонимен каза...

Някои влизат срещу знака на Лесопласт,защото живеят в региона на Мондешкото..

Анонимен каза...

Не, Грето, не може поетапно да се прави. Защо всеки започна много да разбира и всеки да е компетентен!

Анонимен каза...

Тука се крадат пари, та се пушек вдига.... Не можело поетапно...А защо да не може ? Нали всичко трябва да се прави за улеснение на хората ! А въпросните фирми трябва да се съобразяват с жителите на града, а не обратно !

Анонимен каза...

колело му е майката в ТРОЯН но пак не е безопасно с тези големи ями ......

Анонимен каза...

5-ти, според теб ако се прави поетапно, колко десетилетия ще са необходими за изпълнение на проекта? Добави и оскъпяването заради придвижването на хора и техника напред-назад в периоди в които не се работи по една или друга причина... Тогава ще бъдеш недоволен, че газиш кал толкова време и ти харчат парите за престой на техника и хора....

Не че и сега няма престой на техника. Багера спря преди няколко дни на пресечката на "Здравец" и "Стефан Караджа", но това май е по-скоро защото ако го пуснат ще отрежат достъпа до част от града...

Иначе Емо е и прав и не е. За забраната на Лесопласт му отговориха, но пък и не са само живеещи на Мондешкото влизат в забранения участък. А и в крайна сметка до "Балканска звезда" е доста широко и от двете страни, така че мисля че място за маневри винаги има. По-добре ли ще се чувстваме ако трябва да отидем от Младост до Мондешкото трябва да минем по обиколния маршрут?

Тясното място си остана "Малкия пазар". И причината е че намерението еднопосочност на "Стара планина" от пазарчето до "Любен Каравелов" си остана само добро пожелание. Сега там задръстванията са още по-жестоки от преди. Преди няколко дни се разсеях и влязох от Каравелов на Стара планина, следващата ме кола ме подпря отзад и си отчаках...

Мисля че ако улицата беше направена еднопосочна, сега нещата щяха да са много по-добре...

А колкото до полицая в района на кръстовището на Елма - имаше го още в деня в който затвориха кръстовището на "Васил Левски" и "Радецки". Даже не една, а 2 патрулки... Но малко като в оня виц с компютрите и компотите...

1. Не беше през деня в натовареното движение, а вечерта, около 22 часа.

2. Едната патрулка беше мушната патрулката зад загражденията на "Васил Левски", така че да не се вижда много-много. Понапънах се да дам разумно обяснение за случката (в посока на това че регулират движението), но нещо не ми се върза.... А другата беше на Радецки, точно до изкопа. И двама полицаи си приказваха до патрулката...

Иначе... Аз лично се бях подготвил психически за още по-голяма лудница. Може би заради това не съм толкова изнервен. А може би е и заради факта че не ми се налага постоянно да циркулирам напред-назад из града...

Анонимен каза...

Чакал, като е непоносимо за такъв ГОЛЯМ БИЗНЕСМЕН като теб ами ходи живей в Париж например.Не стига че хората работят в тия жеги и дъждове ами и непоносимо ти станало.За теб специална улица ли да ти отворят.Май много на сериозно си се взел......

Анонимен каза...

Не,хич даже не съм се взел на сериозно,скъпи ми анонимко!
Казвам се Емил Чакалов и не се срамувам от това и винаги поставям името си под думите си,а не се крия под "Анонимен".
Колкото до определението,обърнете се към Генади.Аз също не приемам и съм му го казвал неведнъж.
Когато започна да си плащам данъците в Париж,мога да имам същите претенции.Засега ги плащам в Троян и Париж не ме интересува.
Емил Чакалов

Анонимен каза...

А ти, 8-ми,май страдаш от някакви комплекси!

Анонимен каза...

Според мен това е политическа атака срещу управлението на най-успешния кмет на Троян за всички времена. Сигурен съм ,че атаката е неслучайна,няма и месец преди изборите,и е организирана от добре познатата политическа коалиция,която се опитва всячески отново да се докопа до властта.

Анонимен каза...

Кажете ми каква още по-голяма простотия трябва да направи толкова обичаната от вас кметица,за да вденеш най -после,бе глупако мой 11-ти. Колко тегло още трябва да изтеглиш,но да не се оплакваш ,защото на власт все пак са "нашите:.Жал ми е за теб.

Анонимен каза...

Кажете ми каква още по-голяма простотия трябва да направи толкова обичаната от вас кметица,за да вденеш най -после,бе глупако мой 11-ти. Колко тегло още трябва да изтеглиш,но да не се оплакваш ,защото на власт все пак са "нашите:.Жал ми е за теб.

Анонимен каза...

Кажете ми каква още по-голяма простотия трябва да направи толкова обичаната от вас кметица,за да вденеш най -после,бе глупако мой 11-ти. Колко тегло още трябва да изтеглиш,но да не се оплакваш ,защото на власт все пак са "нашите:.Жал ми е за теб.

Анонимен каза...

БЕЗСМЪРТИЕ
Не мре комунистът! Смъртта
дори е от него прогонена –
и да изтлее плътта,
остава главата бетонена!
Никола Боздуганов (1924-2006)

Анонимен каза...

Не се спичaйте, почти не остaнa докaто преключaрт ремонтите. Докaто се усетите и средaтa нa 2015 г.ще е фaкт ;)

Анонимен каза...

Прав е Чакала! ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД! никъде по света няма подобно безобразие! Заради тази комунистическа показност, страдаме всички ние. Разбира се, че можеше да е поетапно. ТРЯБВАШЕ да е поетапно. Така се прави в нормалните страни. Да не споменаваме даже, че се прави и нощем, за да не смущава нормалния начин на живот на хората.

ГРЕТА каза...

4-ти,първо:Името ми е ГретА,а не ГретО,тъй като съм от ж.р.,а ти се научи как трябва да се обръщаш по име към лице,което не познаваш лично! второ: не си ти човекът,който ще определя нивото ми на компетентност, нямам подобни претенции ,но имам право на мнение и го изказах тук.И трябва да знаеш,че доста народ в Троян е на същото мнение,още повече хора,които работят извън града и два пъти дневно се сблъскват с тоя проблем.

Анонимен каза...

Емка, писна ли ти брато!...и на мен!!

Анонимен каза...

Чакалов от ГЕРБ ли е ?

Анонимен каза...

Емил Чакалов каза.....
Не е партиен член и обаждането ми до Генади не е подтикнато от политически подбуди.Щях да сторя същото и друга партия да беше на власт.Не мисля,че работещите в Общината са сто процента от БСП или по-точно това няма особено значение за мен.
Просто искам длъжностните лица да си свършат работата.

Анонимен каза...

Ако се замислиш-има!Има и то голямо значение. Всичките до един са партийни тумори и очевадно лишени от всякакво мислене. Работата им е доказателство за "способностите" им.Пенсионирани военни, пенсионирани мюлиционери, и всякаква лишена от умствен капацитет сган. Интересно как още не са се появили дежурните списвачки от кметския "екип",и да те засипят с куп обиди и обвинения в невежество.Ма верно,то Август, по екскурзии и почивки са !

Анонимен каза...

Стига си мрънкала гРето

Анонимен каза...

До главния редактор: Уважаеми господин Маринов, Троян си има заместник министър на правосъдието, г-н Вачевски се казва, надявам се да понапишете нещо за това събитие и нещо повече по въпроса, ако не тази седмица, поне този месец.

Анонимен каза...

"Троян си има..." ?!?!?!? Ти направо е.а мамата на всичката граматика българска.Но комплексът за малоценност е с неограничени възможности (:

Анонимен каза...

На вниманието на г-н Ичев /Началник РПУ-Троян/ :тъй като трафика по ул.Опълченска е доволно натоварен, предвид ремонтите по другите главни улици в града,поне в четвъртъците /когато е "пазара" в Троян/ направете нещо,за да няма паркирани автомобили по улицата,затрудняващи още повече нормалното движение!!!

ГРЕТА каза...

23-и,явно,че възпитанието ти е останало някъде извън тебе,та се държиш като абориген.Под достойнството ми е да отговарям на тъпизмите ти,предпочитам разговори с хора,които се познават,а не с някакви си анонимници,които крият името си като плъхове!Така че-чао и вземи прочети някоя книжка,та дано се научиш как се провежда нормален разговор!

бан40 каза...

осми, ти сигурно си роб, я на рико я,на радевски,или пък на жена си !рядко ти се е налагало да минеш калеешкото кпп,та оттам идва и завистливото ти и примитивно мислене .чакала ,както го наричаш е сериозен мъж ,които работи и дава хляб и на други ПОТНИЦИ като теб,та не му бери гайлето !душевното равновесие би ти се нарушило само ако няма ЛЕДЕНИКА в бакалницата ти .аман от посредсвено мислещи като теб ,но за жалост сте голяма армия ,та затова сме първа нация в европа !!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ти си невероятен,ти си уникално широко скроен!

кратунко каза...

генади обади се ,бе!или не си разбрал ,че троян е разкопан!тебе май само АЛОНСО те интересува .....funny boy !

Анонимен каза...

а ей го и тоя!къде одиш,бе пиянка?

Анонимен каза...

Абе Емиле. Миналия ден те гледах как препрашваш срещу знака. Сякаш че не знаеш, че водният цикъл се прави в много кратък срок и за това те копаят толкова улици едновременно. Айде, стига!

бан40 каза...

един римски император е казал "Картаген трябва да е разрушен!",а Донка казала "Троян трябва да е разкопан ! "...........за 29 милиона !

Анонимен каза...

Копае, копае жената. Та нещо да се случи в тоя град.А си спомнете Миньо. Никой не копаеше в общината. Но вилите и пътищата към тях си ги копаеха.

дан40 каза...

бан40,ако всички дрискаха по двора като теб,и си подритваха куришките пред прага,нямаше да има нужда ни от воден цикъл,ни от канализация,амсалак ...

кратунко каза...

водний цикъл веч настана,багерите радостно бучат !улица без дупка не остана,нашите парички пак крадат !

бан40 каза...

дан40,ти като имаш нужник на двора ,водния цикъл какво те грее ?

кратунко каза...

горд съм,че съм българин,признавам!всичко тука е о'кеy !улиците трудно преминавам,но отново ще гласувам за Сергей !

Анонимен каза...

А някъде публикува ли се изобщо информация в Интернет кои улици са затворени, кога ще се отворят, някакви сроково и т.н? За гостите на "туристическия" град мисля, че ще е важно това.

Анонимен каза...

Ако има кой да го прочете и разбере, пиша следното: При такъв мащабен проект свързан със сериозна организация на движението, е необходимо предвидените обходни маршрути да бъдат ремонтирани /изкърпени/предварително.Пример-възможността да се предвижват МПС при ИПЖЗ. Посочения участък е част от държавен републикански път ІІ-35, основна входно изходна артерия на гр. Трояни да го затвориш през неремонтирания обходен баршрут покра бившия Хемус е меко казано недомислица.Там така си и стоят невъзстановени настилки при Хемус, но мога да го приема/!!!/ като скоростоограничител за да не се избият хората. Там трябваше да се ремонтира малкия участък пред входа на ИПЖЗ от където в момента "незаконно" преминават МПС. Друго-невралгичния участък през кв. Ливадето. Няма възможност за обходен маршрут. Третокласен държавен път е и трябваше полагането на асфалтова настилка да става веднага след завършването на всеки етап. Да ама не!Сега бързат заради панаира и там е ад. Затварят с топла смес траншейния изкоп, но нямат намерение да положан смес върху напречните канализационни /или водопроводни???-видях ВиК Троян да полага водопроводна мрежа върху колектора!!!, затова не съм категоричен на кого са напречните разкопавания/отклонения. Както и да е-Адът предстои. Това е практика в общината. Как беше когато ремонтираха ул. "Хр. Ботев"? Обикаляхме по разкопаната улица над църквата която не беше ремонтирана.Това не е домислено, ако нямате с какво да мислите, четете или питайте, не е срамно. Коригирайте се господа от администрацията и като правите нещо, мислете и за тези "дребни" неудобства.Ако има кой де, за другите включително и за мен-ремонтите на колите ни предстоят.

Марияна Поляшка каза...

Да,анонимен 40. Аз съм куриер и по цял ден пътувам в града и по общинските населени места. Тази сутрн ходих на майстор за ходовата част на колата ми. Освен по-големия разход на гориво, който си плащамвече няколко пореднимесеци, започнаха и разходите за ремонт на колата. А... за гагубеното време и нерви... не ми се говори.
Отделно на нашия блок от кметството разлепиха информационни бележки за м.юли , че ще има временни неудобства за живущите там. :-) От неделя10,08,2014г.НЯМАМЕ нормално водозахранване.Няма налягане и на по-високите етажи водата не стига.Ако дойде е на приливи и отливи - тече или кална, или едва -едва, като...:-) ракия.Имаме малки деца, срах ме е от зарази...
Не крия името си. Казвам се Марияна Поляшка

Анонимен каза...

Страшна работа,че си си казала името. Кой го интересува ?

Анонимен каза...

Управниците на Троян са престъпници спрямо жителите му!...Още когато прочетох преди месеци,че ще искат експертна оценка дали да има светофари или не,друга по-подходяща дума не ми идва на ума.Поздравления за автора и позицията му,както и за Т21 че я публикува.

Анонимен каза...

43,верно ли срахте от зарази? Е това вече на нищо не прилича ...

Анонимен каза...

От страх какво друго му остава на човек,освен да се изсере ? Барем се отърве от заразата...

Анонимен каза...

Маймуната преди да изяде орех си гледа задника -ще може ли да излезе.Нашите маймуни лапат без да мислят.Една улица не е завършена , те почват друга.Парите трябва да се усвояват,гражданите на Троян да си гледа работата
Само че както сте разорали Троянът работата ще се довършва догодина.Ама пък парите ще са усвоени от когото трябва.

Анонимен каза...

Вечерта когато си видял патрулката зад огражденията... полицаите бяха в магазина на Дипсито поради простата причина, че неможеха да спрат точно пред него :)

Анонимен каза...

бан4о,ти май си ПОТНИК и сигурно работиш при чакала че толкова много да го защитаваш.

Анонимен каза...

Дано в Троян да стане качествена настилката,че елате да видите новите асфалтирани улици в Добродан след 40 дни на кво приличат...Трева покара ...Не знам до другото лято...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |