Поредна силна купа „България” за нашите

* Вяра Данчева (Ж-14) с победа и приз за най-добра в своята възрастова група за 2013 г.; злато и за Биляна Доневска, сребро за „австрийката” Лора Христова
Спортно ориентиране
Отборът на СКО "Хемус" на купа "България", 2014 г., вляво - треньорът Венелин Иванов
НАЙ-МАСОВОТО, най-колоритно и престижно състезание по ориентиране у нас - купа „България”. Духът му не се е променил от времето, когато в далечните години всички участници спяха на палатки, а вечерите бяха изпълнени с музика и настроение. Тук са правили първите си стъпки повечето от най-добрите ни ориентировачи. Така е и сега – ние (СКО „Хемус” - Троян) водим шестима начинаещи, да усетят пулса на голямото състезание, да срещнат нови приятели и останат с чудесни спомени. Някои ще кажат, че звучи наивно романтично, но е вярно.

Вяра Данчева (СКО "Хемус", Троян) - №1 за 2013 г. при Ж-14, Биляна Доневска - пета
НА КУПА „България” се провежда и един ритуал, който е много ценен и вълнуващ. Връчват се наградите и се обявяват десетте най-добри във всяка възрастова група за изтеклата година (2013 г.) – това е оценка за целогодишния труд, най-престижната награда. А ние се вълнуваме, защото при Ж-14 сме водещи и очакваме отличия. Изключително приятни са аплодисментите за Вяра Данчева – освен че е най-добра, тя се ползва с уважение сред всички заради чудесния си характер и доброта. Абсолютен хегемон в групата си, №1 за 2013 г. в България! Биляна Доневска е пета, също отлично постижение, защото конкуренцията през изминалата година бе направо жестока – това са 15-20 почти равностойни и напълно изградени състезателки от различни клубове в страната, които водят битка за първите места на всяко състезание. Искам да благодаря на Вяра и Биляна и на съотборничките им Цветослава и Криси за чудесните стартове и емоции, за това, че са отлични ученички, добри приятелки, трудолюбиви и точни момичета, добър пример за по-малките.

И СЕГА за самата купа „България”. Чудесната природа и бит на Банско и Разлог впечатли всички. Състезанията са на Предела, настаняването, макар и без миналогодишния чар на палатковия лагер, бе на висота. И какво остава – да се радваме на трасетата и да се борим за победа. И го направихме.

Вяра Данчева, Биляна Доневска и Лора Христова, купа "България", 2014 г.
ПРЕЗ ПЪРВИЯ ден голям удар на Вяра Данчева – убедително първо място; вторият ден е на Биляна Доневска - също първо място. И второ място за Лора Христова – една от най-талантливите ни състезателки от година и нещо живее и учи в Австрия и си бе дошла да подкрепи приятелките си от троянския клуб. Лора направи много - със своя интелект, воля за победа и авторитет; и бе един чудесен пример за по-малките, за което й благодарим. А те, малките, бяха невероятни в своя възторг и емоции от преживяното, впечатлени от състезанията. Това са Вяра, Вики, Емилия, Станислава, Йоана и Момчил и им пожелаваме им много успешни стартове, а още догодина техният талант и трудолюбие да бъдат възнаградени с победи.
 
Венелин Иванов, треньор в СКО „Хемус”
Снимки: Мариян Каридов

 Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Ех, носталгия по първата ми купа България в Камчия :)

Анонимен каза...

Камчия...Ако не си ходил скоро-върви! Няма инвеститори,няма бетон...Гората е гъста,плажът спокоен,водата чиста..Капанчета с народни цени,истинска почивка.А,да не забравя,Лужков се грижи да няма ни един комар в Камчия...

Анонимен каза...

Някои лигли и лекенца се смеят на Камчия и Шкорпиловци но там е супер коѝто разбира!!!

Анонимен каза...

За това нашето черноморие е уникално-има място за всеки !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |