Усмивки от старите ленти

* Минко Минков: „Обичахме планината… това е времето на
 легендарния хижар Кара Кольо”

Минко Минков, Троян, 2013 г.
 На хижа „Амбарица”

НАРЕД с актуалните снимки от Фестивала на боровинките на хижа „Амбарица” (25-27 юли 2014 г.) се изкушаваме да ви покажем и една на същото място отпреди точно… 67 години, от 1947 г. Взехме я назаем от фейсбук страницата на нашия приятел Минко Минков, софийски троянец, от известен тукашен род, голям троянофил, завършил ВИФ (сега Национална спортна академия) и десетилетия работил като преподавател в катедра „Физкултура и спорт” в Техническия университет, спортист в отлична форма и днес, на 83 г. Той е един от героите на въпросното кадро – в средата, момчето с голямата усмивка и „гъзарската” прическа. Вижда се, че новата хижа още я няма (построена е малко по-късно, през 1954 г. – бел. Т21), а сегашните гигантски иглолистни дървета край хижата са като храстчета. Любопитно нещо са старите снимки, нали? 

На хижа "Амбарица", 1947 г., в средата - Минко Минков
ЕТО И КАКВО ни написа като обяснение към снимката г-н Минков: „Участниците са от махалата около старата гимназия (сегашното НУ „Св. св. Кирил и Методий” – бел. Т21), характерни личности са: архитект Маслинков - технически ръководител на новостроящата се тогава болница и съпругата му; най вляво е Сенът - Стефан Станев, заедно играехме волейбол в „градският отбор”, сега е в Бургас; Иван и Тачето (Матките), Христо Бараков - троянец от Плевен (брат на Милко Бараков – музиканта), беше съдия в Бургас. Обичахме планината и прекарвахме незабравими мигове, това е времето на легендарният хижар Кара Кольо. Снимката действително е хубава, но не знам кой я е правил - може би на самоснимачка”.   

Т21

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

Математиката малко ви куца - от 1947 година до сега са 67 години, не 57.

troyan21 каза...

Да, бе, вярно, благодарим, поправихме.

Анонимен каза...

УМАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛЮ 2014 - 1947 = 67 ПЪРВАТА СМЕТКА Е ВЯРНА № 1 ДА СИ ОПРАВИ МАТЕМАТИКАТА МД

Анонимен каза...

ЕХ, МЛАДОСТ ,МЛАДОСТ !Страхотни млади хора. Радвам се,че има сега отлични последователи.Успех млади хора !

Анонимен каза...

Номер 3, кое не е точно в математиката на номер 1, че не разбрах, нали това е написано - че са 67 години ???

Анонимен каза...

Моля за извинение № 5 , не догледах написаното от Вас, още не съм се събудил,прав сте , но годината сега е редактирана , нали беше 57?

troyan21 каза...

Уточнение:
№1 е прав, бяхме сбъркали (написали 57 вместо 67 години - от 1947 г. до днес), след неговата забележка - коригирахме. И го казахме в коментар №2. Но това не е толкова важно - важното е хубавата снимка, бай Минко, който и днес не изглежда много различно от онова усмихнато 17-годишно момче, "Амбарица", божествено красивият Троянски Балкан.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Ст. Борджуков каза...

Ше го викам на лятна работа Гената! Току-виж почнали да го лъжат по магазините...

Генадий М. каза...

До №8 (Ст. Борджуков): Че ти си ми лъжат редовно, Бай Админ! Идеята за уроците по математика май е добра, ама ученикът - поодъртял и гьон по тази твойта велика наука :-))

Анонимен каза...

Така де...малко зевзеклък не е излишен ;)))
Хубава снимка, дай Боже повече хора да си правят такива и сега !

Анонимен каза...

До Гената: Има моменти, когато на нас мъжете ни е приятно да ни излъжат... И в клас има моменти, когато знам, че са ме излъгали... ама когато е направено елегантно... не е проблем!

Анонимен каза...

Г-н Минко Минков е завършил ВИФ, но от 1953 г.е бил преподавател и доцент в катедра " Физкултура и спорт" към МЕИ София.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |