Вергиния на "Пирин фолк 2014"

* За талантливото троянско момиче можете да гласувате още сега с SMS с текст „21” на кратък номер 1299

Който си го може, го може

ДА ПОДКРЕПИМ нашата Вергиния Борисова на „Пирин фолк 2014″. Вергиния е възпитаничка на ВС „Усмивка” с ръководител Светла Червенкова и пее от 4-годишна. В първата вечер – на конкурса за нова песен (6 септември, 20:45 ч. по БНТ), тя ще представи песента „Родна земя”, написана специално за нея от композитора Димитър Атанасов, с когото ВС „Усмивка” работи от години, текстът е на Нина Чилянска. В конкурса за изпълнители през втората вечер (7 септември, 18:00 ч. по БНТ) Вергиния ще изпее „Между два свята” на същия композитор.

ГЛАСУВАНЕТО вече започна – гласувайте за Вергиния още сега с SMS с текст „21” на кратък номер 1299.


ЩЕ ПРИПОМНИМ, че друг троянски талант – Христо Младенов, спечели първа награда на „Пирин фолк 2011” преди три години, в конкурса за нова авторска песен. Тогава Христо представи баладата „Сърце на птица”, също написана от композитора Димитър Атанасов. И двете песни - „Родна земя” и „Сърце на птица”, са си чисти поп парчета с етно елементи; което подсказва в каква посока търси развитие фестивалът, известен в по-ранните си издания с уклон към чалгата.

Начало

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво, Вергиния, браво Светла!

Анонимен каза...

Много си чаровна и талантлива!
Желая ти успех!
А за Пирин фолк - като закриха златният орфей и мелодия на годината и това е нещо.

Анонимен каза...

Mn si slatka

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |