Пак имаме митница в Троян

* Решението е разписано от министър Петър Чобанов на 13 юни, мястото е старото – в района на Мотополигона, оборудването ще започне през м. юли * Спортната зала няма да се пипа, ще се използват
 свободни помещения
Придобивки
Табелата на входа вече е поставена
СЪС СВОЯ заповед от 13 юни т.г. финансовият министър Петър Чобанов е разпоредил разкриване на митническо бюро на територията на община Троян. Според информация от общинската администрация троянската митница ще се разположи на старото си място – в общински имот в района на Мотополигона на разклона за с. Калейца, в непосредствена близост до пътя Троян – Ловеч. Важната придобивка е постигната по настояване на троянския бизнес и с подкрепата на Община Троян. Работата по оборудването на митническото бюро ще започне през м. юли.

ПРИПОМНЯМЕ, че след няколкогодишно лобиране през м. май 2005 г. започна подготовката за откриване на митническо бюро в Троян – първата стъпка бе с безвъзмездното прехвърляне от държавата на Община Троян на бившата сграда на КАТ заедно с терен от 8,2 дка в района на мотополигона; деактуването на собствеността се извърши с решение на тогавашния областен управител Зафир Зарков. А станалото не бе случаен ход, тъй като по това време, а и до днес Троян е основен износител сред общините в Ловешка област и е логично митническата услуга да се извършва на място. 

В НАЧАЛОТО на 2010 г. обаче, при преструктурирането и окрупняването на звената на НАП, въпреки съпротивата ни митническото бюро в Троян бе закрито. На среща с представители на сериозния троянски бизнес малко по-рано (м. ноември 2009 г.) областният управител в този период Николай Нанков даде уверение, че се е застъпил за запазването на митническа структура в Троян и има обещание от министерството, че тук ще бъдат оставени две изнесени митнически бройки.

В тази сграда ще се помещава троянската митница
ВПОСЛЕДСТВИЕ (2011 г.) голямото хале бе превърнато в спортна зала за минифутбол, която по-късно (2013 г.) бе обновена и функционира и сега, като се стопанисва от частна фирма. Залата няма да бъде пипана, нито пък помещенията, в които е оборудван медицински център към Мотополигона, научихме от кмета Донка Михайлова. За митнически офиси ще се използват други свободни помещения, предстои и изграждане на естакада за митническото обслужване на ТИР-овете; а на входа на отредената сграда вече е поставена табела с надпис „Митническо бюро – Троян”.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Интересно, че не мога да се сетя, кой е най-големия износител на стоки? Но кого ли му трябва митница в Троян? Брей, ама че не мога да се сетя!!! Я да пъпля по урвата нагоре на работа, че да взема 250-300 лв. При добро поведение!

Анонимен каза...

Пъпли, и без това за друго не ставаш,като ти чета глупостите.

Анонимен каза...

Всичко друго има в Троян, е сега има и митница. За 99% от троянците тя е жизнено необходима. Направо се чудя как са живяли толкова време без митница, нали всеки нормален човек ходи поне по 2 пъти на ден в митница.

Анонимен каза...

Глупако под №3, на теб сигурно и пожарна не ти трябва, защото не я ползваш по 2 пъти на ден... И никакви институции и никаква държава не ти трябва, защото ти не опираш до тях. За теб е достатъчно да имаш интернет за да пишеш глупостите си.

Само че за малкото оцеляли фирми в Троян митницата е жизнено важна.

Анонимен каза...

Само за тези,които изнасят извън ЕС или към трети страни,4-ти. Но иначе да,3 ти е пълен тъпанар!

Анонимен каза...

И за внос трябва митница, не само за износ.

Анонимен каза...

Абе смотаняк 4-ти, малко ли е по една митница във всеки областен град. Ако фирмата ти е в някое смотано село и там ли да ти направи държавата митница? Сложи си по един митничар и в офиса ако искаш, ако ще му плащаш ти заплатата!

Анонимен каза...

Не е възможно да си толкова тъп,7-ми! Но май е !

Анонимен каза...

Само за сведение: 71% от митническите декларации в Митническо бюро Ловеч са от фирми от Община Троян. Де факто митницата в Ловеч работи за троянските фирми.
Сами преценете дали е добре да има митнически пункт в Троян или не.

Анонимен каза...

Ще преценят,ако могат.

Анонимен каза...

Не оспорвам 71-те процента , 9-ти, но знам със сигурност, че държавата печели от вноса, там се плащат налозите, при износа няма мита и ДДС, а вносителя, който храни митницата в Ловеч е един...Вярно е, че износителите са от Троян, но нещо не ми се вързва икономическия интерес на държавата. Нямам нищо против митницата, напротив, работя във фирма, която изнася...но търся логиката-"работим в интерес на бизнеса"...пораснал съм много отдавна и не вярвам в чудеса

Анонимен каза...

Браво. Това е важно за Троян. Явно Михайлова успя в последните дни на това правителство да реши два важни проблема за града - митницата и баните в Шипково.

Анонимен каза...

Ами кметицата като е толкова оправна и мисли за града-да открива митница,защо не открие и някоя верига магазини lidl,billa и т.н ,ааа явно няма интерес

Анонимен каза...

13-ти, човека който окончателно спря идването на голяма верига в Троян се казва минко акимов! Той искаше и оттам пари да прибере. Преди него, глупакът, който даже се хвалеше с това, че е спрял идването на Билла в Троян, се казва Пенко Терзиев!
Така че уважаеми 13-ти, разбирам че те боли от това, че минко акимов ще остане като кмета, който "закри" митницата, а Михайлова е този, който я откри след това! Факт!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |