От ГЕРБ – Троян внесоха жалба срещу БСП

* Жалбата е за залепени провокативни стикери върху агитационни материали на ГЕРБ * РИК – Ловеч призна жалбата за основателна, но прекрати производството заради неизяснен извършител
 
Минко Акимов
Евроизбори 2014

В ИЗБОРНИЯ ден днес (25 май) в 13:30 ч. в РИК – Ловеч е постъпила писмена жалба от Минко Акимов, представител на ПП ГЕРБ – Троян (вх. №240/25.05.2014 г.), научихме от сайта на комисията.

В ЖАЛБАТА се посочва, че „в нощта на 24-ти срещу 25 май върху разлепените от партията агитационни материали са установени залепени стикери с надпис „Незаконен агитационен материал, поставен в деня за размисъл”; посочени били и телефоните на „нарушителите” – председателя на предизборния щаб на ПП ГЕРБ – Троян (Минко Акимов) и на бившия председател на ПП ГЕРБ – Троян (Сашо Данков). Провокативните стикери били в ярки, привличащи вниманието цветове и без съмнение целели да заблудят избирателите. В жалбата се твърди, че тези незаконни действия са „разпоредени от предизборния щаб на БСП”, приложени са като доказателство и 3 броя снимки.

„ПОСОЧЕНОТО представлява заличаване на  агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс (ИК) ред и е нарушение по смисъла на чл. 183, ал. 5 от ИК”, четем в решението на РИК – Ловеч по троянската жалба (реш. №135-ЕП, Ловеч, 25.05.2014 г.). Прави се обаче уточнението, че от доказателствата „не може да се установи субектът на нарушението, за да бъде реализирана административно-наказателна отговорност по реда на чл. 495 от ИК”.

В КРАЙНА СМЕТКА, на „основание чл. 72, ал. 1, т. 20 във връзка с чл. 183, ал. 5 от Изборния кодекс и Решение № 107-ЕП от 9 април 2014 г. на Централната избирателна комисия” РИК – Ловеч постанови, че „установява нарушение”, но „прекратява производството по жалбата на ПП ГЕРБ – Троян поради неустановяване на извършителя на нарушението”. Решението е подписано от председателя на РИК – Ловеч адв. Валентина Недялкова и подлежи на обжалване пред ЦИК в срок до 24 часа от обявяването му.

Т21

13 коментара:

Анонимен каза...

Главъ, ти още ли не си на доживотна почивка в Атлант, маймун крадлив ?

Анонимен каза...

Минче, какви жалби подаваш бе деди, от утре си аут, въпреки шивача!

Анонимен каза...

Абе, мазник трапчански,докога ще ти гледаме отвратителната физиономия тук? Ти нима не разбра,че си много противен и да не се занимаваш повече с политика? Или пак драпаш за някой пост, ненаял се простак такъв! Поучи се от Сашко Данков и се скривай надълбоко!

Анонимен каза...

А защо г-н Акимов не подадохте жалба срещу инж. Марин Радевски, който и на местните, и на парламентарните избори и на тези заплашва с уволнение работниците си в "Калинел", ако разбере че някой от тях не е гласувал за ГЕРБ? Направили ли сте си труда да видите че на предизборните мероприятия на ПП ГЕРБ в Троян 95% от присъстващите са работници от "Калинел", които надали са ходили там по собствено желание?

Анонимен каза...

Пък Ристо ,ако не му покажат снимка на джи ес ема за кого са гласували ги шамарел даже.

Анонимен каза...

Да бъде смърт!!!

Анонимен каза...

А кога Донка те изтипоса насред народното събрание за онази книжка ,не бе толкова отворено, старче крадливо!

Анонимен каза...

А защо още няма глоби за ГЕРБ за лепенето по гюмовете, ел.таблата, които са забранени ???? А кой залепи целия град в нощта на деня за размисъл ??? А кой им помогна - полицията !!! Вие сте едни жалки смешници, които играете мръсно, защото честно не можете нищо.. Все пак Борисов е най - голямата мутра!!! Боклуциии !!!

Анонимен каза...

Абе гад милиционерска а вас кои ще ви вкара в пандиза за това ,че окрадохте всичко останало ,което небяхте откраднали когато ,бяхте комунисти. Не те ли е срам да говориш за глоби ,когато Радевски купи около 1200 гласа с шантаж и заплахи спрямо хората в Калинел

Анонимен каза...

Генади така си написал,че се разбира,че главата и сашо са нарушителите!Не,че има значение де,било то курва или проститутка...

Анонимен каза...

Гена избягвай да слагаш тази снимка,хората почти бяха го забравили,а ти пак започна да дразниш със това лице .

Анонимен каза...

Умен, красив и честен милиционер ни гледа от снимката. Това избираме-това получаваме. Вива Милиционера!

Анонимен каза...

А как решиха, че БСП са го направили?? Само БСП ли е партия в Троян, явно ДА!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |