„Бялата ни спалня” в Троян

* Представянето на дебютния роман на столичанката Радмила Младенова ще е в галерия „Серяковата къща” – на 26 май от 18:00 ч., само дни след премиерата в София
Предстоящо днес
Авторката Радмила Младенова
В ГАЛЕРИЯ „Серяковата къща” на 26 май от 18:00 ч. ще е представянето на романа на Радмила Младенова „Бялата ни спалня” – най-новото заглавие в каталога на ICU, бутиковото софийско издателство, създадено през 2010 г. от Невена Дишлиева-Кръстева, преводач от английски език и носител на престижната награда за превод „Кръстан Дянков“. Троянската галерия е сред любимите места на Невена, затова и книгите на нейното издателство тук се чувстват у дома си.

„БЯЛАТА ни спалня” е дебютният роман на Радмила Младенова. Авторката е родена в София през 1977 г., завършила е английска филология в Софийския университет и е специализирала в Манхайм. Писала е (пътеписи, интервюта, статии) за множество български издания, нейни са текстовете към фотоизложбата „360° България – 120 фотографии на Александър Иванов“. Работила е като преводач, включително за тв каналите „Дискавъри“ и „Анимал планет“, и пиар.

„БЯЛАТА ни спалня“ е особена книга, на границата на множество жанрове: писмо и мемоари, изповед, едновременно монолог и диалог, пътепис и колекция от истории. Текст със собствена, уникална форма, описващ как се формира един „аз“ в културата, в която живеем; „аз”, представляващ способността да обединиш в едно различните аспекти от личността си, да изработиш собствена цялост, последователност и единство, независимо от външните обстоятелства. „Това е книга за пътуването: в пространството – от двустаен панелен апартамент в „Люлин” през цяла България, продължило през Европа, за да стигне до Япония; във времето - в паметта на човека; из литературата – българска и световна”, разказа в студиото на радио Джаз ФМ Радмила Младенова.

ОФОРМЛЕНИЕТО и корицата са дело на известната Зорница София – живописец, визуален артист с множество самостоятелни изложби и режисьор с международни награди за филмите си „Мила от Марс“ и „Прогноза“. За Зорница София това е книга огледало – дори да си имал различна житейска история, „Бялата ни спалня“ неминуемо ще разкрие пред теб някаква част от твоето аз. В търсене на адекватна на съдържанието корица Зорница е направила цяла фотосесия на архетипни женски образи – жената войн, жената дете, жената муза, жената приятел, работещото момиче; която можете да видите в сайта на издателството www.icu-bg.com

Издателката Невена Дишлиева-Кръстева представя "Бялата ми спалня", София
АВТОРКАТА Радмила Младенова и издателката Невена Дишлиева ще гостуват в Троян, за да представят „Бялата ни спалня“ броени дни след премиерата на книгата в София. Срещата ще бъде със специалното участие преподавателката по литература от Троян Нели Генкова. Заповядайте на едно различно и вълнуващо събитие - на 26 май, понеделник, в галерия „Серяковата къща”, от 18:00 ч.

За повече информация:
Мариела Шошкова - галерист, 0879/262877

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |