Само БСП води активна политическа кампания

* На 14 май лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна с младежите и гражданите на Троян
 
Евроизбори 2014 Платена публикация
СЕДЕМ години след приемането на България за пълноправен член на Европейския съюз (ЕС) финансовата, политическата, социалната и икономическа криза се задълбочава. Всичко това се дължи на  рестриктивната политика, провеждана от управляващите в ЕС, а имено ЕНП. За съжаление почти липсва европейски дебат в България за мястото ни в ЕС, каква България искаме да видим, какво да отстояваме и как да постигнем повече. Това заяви пред жителите на Троян председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

ПО ДУМИТЕ му тази ситуация се дължи на факта, че много от българските политици са затънали в дълбок провинциализъм. Г-н Станишев подчерта, че за ГЕРБ кампанията е една „махленска разправия“ – без факти, без аргументи и без визия, както за ЕС, така и за България. „В тази кампания съм поел ангажимент пред моята партия да посетя всички региони. Във всеки регион съм в две до три общини и се срещам с десетки хиляди хора. Виждаме, че активна политическа кампания с аргументи води само БСП”, категоричен бе той. Лидерът на БСП поясни, че другите партии разчитат или на популизъм, или на сенчести методи на работа, които са подмолни. „Резултатите от тази кампания обаче ще бъдат прекалено важни за посоката на развитие на Европа и това ще отрази и на България”, каза още Сергей Станишев.

ЛИДЕРЪТ наблегна, че сега е моментът ние, гражданите на Европа, да променим посоката на развитие на ЕС и това е съвсем реалистично. „Всички социологически анализи и проучвания в Европа дават шансове на социалистите да спечелим най-много мандати в ЕП и оттам да се излъчи президент на Европейската комисия (ЕК). Вече имаме 12 премиери и това ще промени решително посоката на развитие на ЕС и изграждането на една нова Европа, каквато е заявена и в манифеста на ПЕС“, допълни той.

„БСП Е ГОЛЯМА партия с традиции и място в европейската политика”, заяви пред троянци Сергей Станишев. По думите му коментарите, че партията е в изолация, са абсурдни и попита как човек може да се чувства изолиран като седи между 12 премиери на страни членки на ЕС, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейския парламент (ЕП) и общ кандидат на ПЕС за президент на ЕК Мартин Шулц. „Не само БСП, но и България има свое достойно място в Европа и ние трябва да се борим за него. Имаме амбицията не само да сме мост на българските интереси към Брюксел, но и на отношенията между Русия и ЕС”, категоричен бе той.
БСП пое ангажимент и тежката отговорност да подкрепи правителството на Орешарски. Разработва се сценарий за  дискредитация на провежданата  от  правителството политиката.

ИЗЛЕЗЕ информация в агенциите, която е много любопитна и много показателна за това как се правят много от нещата в задкулисието на България. Всички преживяхме през последните месеци много протести, които уж бяха против задкулисието. Това, което днес прочетох, говори, че тези, които са истинското задкулисие, много ефективно работят и използват медиен потенциал, за да вкарат своите икономически интереси. Това заяви на срещата в Троян председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод информацията за „опорните точки” на Иво Прокопиев. Според Станишев тези опорни точки са отправени към медиите на Прокопиев и издават разработването на сценарий да се дискредитира политиката на правителството и на България в областта на енергийната политика и в отношенията с ЕРП-тата.

„КАТО ПРОЧЕТОХ това, си припомних кой беше посредникът по продажбата на остатъчния дял от ЕРП-тата, 30%, на новите собственици – същият този човек и неговите икономически структури. Сега, именно за да защити тези свои конкретни интереси, този човек е готов да атакува България, да замеси ЕК, да намери тук говорители, да се разработи сценарий за манипулация на общественото мнение, само и само да не се позволи правителството да въвежда ред и законност в този сектор и да изисква от ЕРП-тата това, което е нормално в цяла Европа. Това е много показателно срещу какво се бори правителството, защото България има много проблеми и всички ги преживяваме“, заключи Станишев.

НА СРЕЩАТА в Троян присъстваха и народните представители от парламентарната група на „Коалиция за България” д-р Емил Райнов и Димитър Горов, зам.-председателят на Националния съвет на БСП Евгени Узунов, зам.-министърът на културата Васил Василев, кметът на Троян Донка Михайлова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
БСП - Троян

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |