Започва реконструкцията на ул. „Букова”

* Финансирането е по спечелен проект на Община Троян чрез МИГ – Троян и Априлци; средствата – почти 107 хил. лв., се осигуряват от европейската Програма за развитие на селските райони
Най-после
Улица "Букова
НА 20 МАЙ - между ДФ „Земеделие“, Сдружение „МИГ - Троян и Априлци“ и Община Троян, представена от кмета Донка Михайлова - бе подписан  договор за финансиране на проекта „Реконструкция на ул. „Букова”, Троян”. Стойността му е 106 921 лв. с ДДС, като средствата ще се осигурят от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд.

УЛ. „БУКОВА” е от второстепенната улична мрежа в града и с дължина 90 м. Участъкът, който ще се ремонтира, започва от кръстовището с ул. „Христо Ботев“ и завършва при кръстовището с ул. „Ген. Карцов“. Улицата обслужва не само прилежащите й имоти и сгради, но и осигурява пътна връзка в централната градска част - между силно натоварените основни улици „Христо Ботев“ и „Ген. Карцов“. В момента ул. „Букова” е трудно проходима, тъй като на места настилката е силно компрометирана поради слаба пътна основа. От една страна това възпрепятства свободната предвижване на всички участници в движението, включително и на хора с двигателни проблеми, а от друга е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

ИЗГОТВЕНИЯТ технически проект за реконструкцията на ул. „Букова“ предвижда изпълнението на две ленти за движение с ширина 2,50 м и направата на тротоар, съгласно съществуващото застрояване и регулация. Поради големия наклон на улицата предвидената пътна настилка ще е паважна, гарантираща добро сцепление на превозните средства с терена, особено през зимата.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Бел. ред. Малката стръмна уличка, намираща се в централната част на Троян, е била обект на не една жалба от живеещите в съседство – заради занемарения вид на платното и подобията на тротоари, липсата на адекватна поддръжка и затруднената до невъзможност проходимост. През годините е имало множество неизпълнени обещания от градската управа, имало е и отбиващи номера частични ремонти. „Дано най-сетне и на нашата улица изгрее слънце”, пошегува се пред Т21 един от потърпевшите.

36 коментара:

Анонимен каза...

Предубеден съм към паважната настилка. Да сте видяли някъде равна паважна настилка по която се движат МПС-та?Няма и да видите. Не и върви на тази улица, глупост след глупост се творят.Години наред стоеше на трошенокаменна настилка. По едно време през преди години сложиха тук таме асфалтова настилка, после кърпиха и състоянието и е лошо към момента. Никъде не споменахте, ще има ли изградена по нея канализация и ако има такава не видях да споменавате изграждането на отводнителна система на тази стръмна улица. Най- вероятно има недоглеждане, недооценяване което ще доведе до това, че всичките води идващи от ул. "Хр. Ботев" ще се стоварват с наносите които носят на кръстовището на ул." Букова" с ул. "Генерал Карцов", нищо че накрая на Букова има линеен дъждоприемник, тоя отдавна няма проводимаст от наноси защото няма кой да го почисти.А наноси на улично платно водят до риск и увеличават възможността за тежко ПТП.Не съм черноглед, но когато се прави нещо, нека се прави както трябва, а не както дойде. Паважна настилка? Осигуряваща по голямо сцепление при сняг?Има асфалтобетонови смеси, не по скъпи от обичайните които далеч надхвърлят нормите за сцепление над осигурените от паважа.Явно тоя дето го е писал никога не е минавал през центъра на София по жълтите павета по време на дъжд и сняг за да усети какво "голямо" сцепление има там и колко равна е настилката. Отделно от това би трябвало в регулационния план улицата да е без осови точки поради голямата си девинелация, което автоматично я препраща в категорията пешеходна, а не транспортна, от което би следвало и проекта да е различен. Кой ли ти ги разбира тия работи в общината та питам изобщо?

Анонимен каза...

106 921 хил. лв. с ДДС - Това са почти 107 млн. лева ?!?.

troyan21 каза...

До №2: Лапсус, поправихме, благодарим.

Анонимен каза...

Да започне ремонт на входно-изходните точки , не са толкова много , ако ме разбирате , но не само кръпки , то има ли по-накъде вече с тези кръпки ,да започне ремонт на урвата на болницата - една беше улицата без дупки , но сте таланти всички и там вече има , да започне ремонт до Рико-Стил , но не и там трябваше да се кърпи , към Орешак е чудесно просто и там , кво да Ви кажа ,вярвам че сте по-интелигентна г-жо кмет от трапешкия , но хайде малко по-сериозно , змиии по центъра , неизметени улици , кво чакате - дъжда ли да измие , и ако той измие , кой ще окоси около пътищата и градинките

Анонимен каза...

Нaй-много ми хaресa; Прогрaмa зa рaзвитие нa СЕЛСКИТЕ рaйони!

Анонимен каза...

Отивам си на село, е-о-еоооо.
Пак мирише на умрело,е-о-еоооо

Анонимен каза...

Съгласен съм с теб № 4. Особено за улицата за болницата. Това трябва да е приоритет №1. Спешна помощ си потроши линейките-амортизират се и разходите по подръжката са за сметка на общината/демек от джоба ни/, свързано е и с времето до което се достига до болния което изобщо не е маловажно. Трудно ли е ръководителя на проекта и кмета на общината да накарат фирмата да възстановят асфалтовата настилка приоритетно в този участък.Едва ли, фирмата този път е добра, но безхаберието на общинската администрация и специално на госпожа Михайлова също е добро.Браво на Вас госпожо Михайлова.

Анонимен каза...

Като се има в предвид,кой е зам.кмет по ТСУ и кой беше кмет преди това, все академици от партийната школа на БКП.,а като втора специалност на зам кмета - професорат по високо планинско животновъдство, а другият докторант по килийно строителство -подземно и на първри етаж.Кога в нашата община е правено нещо стойностно? Гледаха да "усвоят" парите,асвалтираха улицата до болницата и до затвора и на втория месец на разстояние 50 м една от друга разбиха новия асфалт с дупки метър на метър.Сега пък се сетили да правят канализация. Толкова безумни действия и хвърляне пари на вятъра и през соцът не е имало.Обеснявам си фактът, че това се прави умишлено,за да има да се гушкат фирмите на другарите всяка година.Говори се,че ремонтът на ул."В.Левски " е извършван от фирми на бившия министър по строителството и настоящ евродепутат.Гласувай народе, ту за президент-бизнесмен, ту за министри с по 3-4 фирми, които печелят проекти по за 2-3 милиона евро.Какви са тези контролни органи, какви са тези специалисти с купени дипломи от приемателните комисии -нагушкани с пачки от изпълнителите и резултатите след две години лъсват.И онтово ремонти, кръпки за по една година.ЗЛАТНИ СТАНАХА ТЕЗИ УЛИЦИ БРЕ ХОРА??? ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ И СИ СВИРКАЙ.ШЪ СЪ ОПРАВИМ, АМА ПРИ ОНЯ,ГОРНИЯ, САМО ТОЙ НЕ ПРОЩАВА!

Анонимен каза...

Тази стръмна улица при всеки проливен дъжд ще се подкожушва и отмива.За да има стабилна настилка трябва да се махне почвата най-малко 40 см, да се направи куфраж ,да се излее бетон.Вероятно много от вас са пътували по магистралните пътища на Германия, където колите потракват ритмично от фугите на бетонни блокове строени преди и по време на Втората св.война от оня .На стръмни улици само дебела бетонна настилка, без да се пестят материали,без икономии за рушвети.К ак ще се направи - имат думата специалистите!!!!Представяте ли си, каква улица ще стане за 107 000 левчета, а?

Анонимен каза...

Най-после ще изгрее слънце и на нашата улица, въпреки умните глави по-горе. Слава богу!

Анонимен каза...

Ало, младежи-ГЕРБ и Елка Баръмова. Изборите свършиха, а ние оставаме да живеем в този град. Спрете се малко.

Анонимен каза...

Ей аслъ в тоя град много недоебан народ се навъди! Каквото и да Ви се направи все ще има някой недоебан де да е недоволен и да вие като вдовица за х**!

Анонимен каза...

Тролски писаници се познават от 100 километра -
тъпи, неадехватни и елементарни. Дали народа крив или пътищата калпави и недоправени? Кой печели от калпави пътища? Причината кражби ли са или некомпетентност, или двете заедно? Наистина златни станаха тези улици за фирмите и политиците, които чрез тях си позлатяват задните части. Давай, простия и недонатакован народ има задължението да плаща и правото да мълчи.

Анонимен каза...

12-ти, като говориш за недоволство и ебане, та да те питам. Ти добре ли ще си ако си жена и те ебат с мека пишка?Та за улицата, добре е че има инвестиционно намерение/ебане/, но трябва да е качествено проектирана и изпълнена/да е корав/. Това лично за теб 12 ти, на останалите-извинете за циничните думи, но № 12 само така може да го разбере защото такъв му е речника.

Анонимен каза...

Дреме ѝ на Донка на кашпата за проблемите ви...

Анонимен каза...

15-и, не е имало кмет на който да пу пука повече отколкото на Донка и това е видимо за всеки непредубеден. А тък троловете на Марин възглавницата да си лаят, слава богу, че керванът си върви.

Анонимен каза...

Ясно е, че се мразим един друг. Дано така се прави силна държава.

Анонимен каза...

Върви не ами направо отишъл на майната си...

Анонимен каза...

Май цялата работа е да се усвоят европейските пари от когото трябва.Като се прави настилка трябва се копае от 7 до 10 см дълбочина, а не 4-5 см и да се икономисва труда и материалите, които обаче си се изписват и им се вземат парите!

Анонимен каза...

Кога ще има нов асфалт или поне кърпене на дупки по Вила Вана? Кога ще се асфалтира Радецки? Кога ще асфалтирате Карцов при бившата банка Славяни? Ще правите улица "Букова", а основните улици Кога? Вие нормални ли сте в тая община? Може ли основните улици да реват за ремонт, а вие да отсвирвате това и да реконструирате улицата на Кура ми Янко.

Донка Михайлова каза...

Вярвам, че най-доброто управление е почтеното. Каня анонимните експерти, коментирали този материал, както и всички заинтересовани граждани, да заповядат в понеделник в стая 18 на Общината, за да се запознаят с проекта и с количествено-стойностната сметка, както и с графиците за асфалтиране на останалите коментирани улици. Чакам предложения за граждани, които да проследят обществената поръчка и изпълнението на проекта и след това да информират с аргументи обществеността.

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова, а ще бъдете ли така добра да ни отговорите ЗАЩО и КОЛКО платихте на онзи "експерт" от нашите данъци,за да казва,че на Троян не му трябват светофари?
Уж управлението Ви щеше да бъде прозрачно,щяхте да променяте ,а историята заприличва досущ на предишното кметско недоразумение-Минко Акимов!
Относно възмущението на хората по повод ремонтите: Сама виждате,че извършените цялостни ремонти по времето на горе споменатото недоразумение,вече плачат за ремонт...

Анонимен каза...

Благодаря за поканата госпожо Михайлова. Считам обаче, че обществените обсъждания на подобни обекти би следвало да се провеждат в залата на общински съвет и това да става след работно време. Все пак всички ходим на работа и няма как да се появим в стая № 18 в работното време на експертите от общината.Може би информация за този ремонт има и председателя на кварталния съвет който навярно е присъствал на общественото обсъждане при взимане на решение и процедура изисквана от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Или греша?

Анонимен каза...

Троловете дето много знаят и се правят на велики експерти се умълчаха като насрани...Поздравления на Михайлова за открития управленски подход......

Анонимен каза...

Да де,само дето Михайлова, (пак) няма да отговори на (разбира се) неудобни за нея въпроси!

Анонимен каза...

Кметът, който печели доверие с високия си морал. След Фичев Троян не е имал друг такъв. И точно за това троловете имат задачка да я бият. Жалки сте. И смешни. Няма да успеете в това!

Анонимен каза...

И може би я бият хората на Акимов и на Енкин. Тези хора срам нямат ли?

Анонимен каза...

14-ти, Рамбо на гара Троян ТЕ ОЧАКВА...

Анонимен каза...

За пореден път Донка Михайлова доказа, че е тотален провал като кмет.На зададен ѝ за не знам кой път въпрос,избягва да отговори,както и на всички неудобни за нея въпроси.Защо са неудобни?Защото по най-нагъл начин оправя нейни хора,на гърба на Троян и троянци!Жалко,е че една жена може да падне толкова ниско,в опитите си да замазва положението,с въпросният опит да затвори устите на възмутените хора,"канейки" ги на някаква среща.

Анонимен каза...

28-ти, аммм мнооо си тъпо беееее!

Донка Михайлова каза...

Уважаеми 22-и анонимен, на експерта не е заплащано нищо. Вършил е работата си като експерт по проблема БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ. Готова съм да отговоря на всички въпроси, които преценяване като неудобни, защото няма какво да ме притеснява. Предлагам Ви да определите ден и час, в който да се срещнем и да поканим журналисти и заинтересовани граждани, които да чуят Вашите въпроси и моите отговори.

Анонимен каза...

А сега де! Чакам отговор от 29-и и ще отида на срещата.

Нелегален каза...

Сега анонимният с "неудобните" въпроси ще се покрие и ще изчезне безследно:)

Прозрачно анонимен каза...

Разбира се,че не ВИ ВЯРВАМ!
Това едно на ръка,не ми отговорихте ЗАЩО?
Нима мнението на въпросният "експерт"(не знайно от къде появил се) е по-важно от становището на КАТ и комисията по безопасност.?Или пък черната статистика с катастрофи, не говори сама по себе си,за нуждата от светофари?

Също така никъде не отговорихте, КОЛКО струва на НАС данъкоплатците от Троян,карето на 69-та страница в месечното списание на WIzz Air?Както и ЗАЩО и КАК, точно тази компания, и КАКЪВ беше замисъла на въпросната реклама, и КАКЪВ Е резултата?

Прозрачно нелегален каза...

И защо Михайлова трябва да ти отговаря, като пак ще напишеш, че не вярваш, щом ти бъде отговорено, каквото не ти изнася!
Поканиха те на среща, ако ти стиска, иди и питай. Ама не ти стиска.
Всъщност как интерпретираш "прозрачно анонимен", на мен ми звучи като дървено желязо!

Анонимен каза...

На клакьорки за 2 лева,няма да отговарям.Чакам Михайлова да отговори!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |