Томислав Дончев в Троян: Избираме къде да бъде България

* На 25 май не избираме между синьото и червеното, а къде да бъде България – в Европа или някъде другаде

Евроизбори 2014 Платена публикация
НА 25 МАЙ не избираме между синьото и червеното, а къде да бъде България – в Европа или някъде другаде, защото има и такива планове. Това заяви в Троян водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев. Той бе в града заедно със заместник-председателя на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов, кандидата за евродепутат от ГЕРБ Мария Габриел и народните представители от партията Николай Нанков и Корнелия Маринова.

„ДНЕС НЯМА да ви убеждавам в каквото и да било, защото вие сте убедени. Няма да ви давам и акъл – нямам право. Живели сте повече от мен и със сигурност сте по-мъдри. Подобно на други няма да ви уча да мразите нашите опоненти”, обърна се към троянци Дончев. „Вярвам, че на 25 май всеки от нас има и правото и задължението да избира. Но ще сгрешите, ако смятате, че избираме между една партия и друга. Искаме ли България да има бъдеще или само минало. Освен славно минало искам тя да има и бъдеще. Какво ще изберем – България да има силен глас в Европа или само да мънка и мълчи. Силният, но труден растеж, или лесният, но кратък, по безславния път на дълговете. При тези алтернативи изборът е очевиден, аз избрах да се боря. Защото всеки от нас има правото да се бори да живее живота си достойно. Само че всеки от нас има не правото, а задължението да се бори децата му да живеят достойно”, заяви още Дончев и подчерта, че не е от политиците, които пилеят празни обещания. „Няма да ви предам. Сигурен съм, че и вие няма да ни предадете”, допълни той.

„ЗА МЕН ТРОЯН е символ на енергия. Всяка година в конкурсите, които организирам, има деца от Троян и те печелят. Това са нашите талантливи деца и заради тях, заради тяхното бъдеще, всички на 25 май трябва ясно да заявим: България е страна член на ЕС и трябва да продължи да се развива. ГЕРБ и ЕНП показаха, че докато други говорят – ние действаме”, заяви Мария Габриел. Тя наблегна на новата Обща селскостопанска политика, изключително важна за хората от района на Троян. Благодарение на работата й в ЕП и взаимодействието с националните институции по времето на правителството на ГЕРБ, за българските земеделци бяха извоювани над 2 милиарда евро повече директни плащания за новия програмен период 2014-2020, повече средства за производителите на зеленчуци и овощари, животновъди, повече средства за планински и полупланински райони. „Знаем обаче, че европейското решение е рамката. За да бъде тя приложена на национално ниво, трябват отговорни хора, които работят в диалог с всеки един гражданин, с представителите на всички земеделски сектори”, допълни Мария Габриел. Тя подчерта, че ГЕРБ е отговорна партия, имаща доверието на Европа, знаеща отговорно да управлява европейски фондове, така че те да достигнат до хората, с грижа за млади и предприемачи, за жени и за възрастни, за да има перспектива. „Искаме силна България в силен ЕС. Искаме финансова стабилност, икономически растеж и нови работни места. Но не трупайки дългове, които ще изплащат децата ни. Само с отговорно управление. Работните места са следствие на работеща икономика. Затова за нас е важна и подкрепата на Европа, и на гражданите. ГЕРБ спечелихме доверието на Европа, ще продължаваме да го отстояваме и с вашата подкрепа, така че да отстояваме интересите на България”, заключи Мария Габриел.

СЛЕД КАТО ПРЕДСТАВИ накратко свършеното от Мария Габриел и Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов се обърна към троянци: „Избрахме Томислав Дончев да е капитанът на отбора, защото бе успешен кмет и министър по европейските фондове, а Мария Габриел - един от най-успешните сред всичките 751 в Европа и с основание бе номинирана и избрана за Евродепутат на годината в категорията „Равенство между половете”. Ето от такива хора е съставен отборът на ГЕРБ. В нашата кампания ние искаме да има европейски дебат. За голямо съжаление той отсъства, защото нашите политически опоненти имат една основна цел – да има ниска избирателна активност”. Цветанов акцентира, че ГЕРБ иска колкото се може по-висока избирателна активност. „Всеки един от нас да разбере важността от най-силното качество в демокрацията – да упражниш правото си на глас. Защото когато си разочарован и някой провокира да бъдеш още по-разочарован с подобно популистко или политическо противопоставяне, това води само до едно – ниска избирателна активност. Да постигнат контролиран вот, да направят купен вот и всъщност случайността да определя нашето бъдеще”, каза още той и акцентира, че „ние, които сме в тази зала искаме ли липсата на гражданска активност да даде някой друг да ни управлява, защото не сме се възползвали от най-ценното – да гласува”.

ПО ДУМИТЕ на Цветанов тези избори са много важни за България, защото ще ни дадат възможност да дадем оценка и на едногодишното управление на днешното статукво. В момента България се отдалечава от европейската перспектива. „На много от тук присъстващите децата са избрали да живеят в Европа. Но ние трябва да създадем тези условия, че те да се върнат. Затова ви призовавам – разговаряйте с вашите близки и приятели просто да отидат да гласуват. И, разбира се, най-добрият избор за всички над 18 е да гласуват с номер 18 в бюлетината. За да имаме силния глас в Европа чрез евродепутатите на ГЕРБ, а когато те са повече и гласът ни ще се чува по-силно”, призова още той.

ЦВЕТАНОВ похвали работата в НС на народните представители Николай Нанков и Корнелия Маринова. После той и кандидатите от листата на ГЕРБ разговаряха с троянци, разходиха се и пиха кафе в центъра на града.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |