„Нощ в музея” на 17 май

* На 17 май 2014 г. Музеят на занаятите организира поредната
 троянска Нощ в музея * В 21:00 - джем сешън
 с „Венци Благоев бенд”
Предстоящо
От 17:00 ч. до 19:30 ч. посетителите ще имат възможност да разгледат експозициите в Музея и Конака (малката сграда), да участват в ателиетата, да се забавляват в атракционния кът.

В 17:30 ч. и 18:30 ч. ще стартират беседи, включващи прожектиране на мобилни приложения от платформата „Добавена реалност” в експозициите на Музея и Конака. Забавленията в ателиетата и атракционния кът ще включват: рисуване и апликация на тема „Моята нощ в музея”, четене на български народни приказки, декориране на керамичен съд, обличане на традиционни народни облекла и военни униформи.

В 19:30 ч. Вокална студия „Усмивка” ще постави началото на музикалната програма „Джаз за деца” с прочутия Венци Благоев.

В 20:30 ч. ще бъде преоткрита изложбата „Животът на една идея”, посветна на  воина конник, проследен от времето на траките, през римската епоха, християнската иконография, до съвременното модерно изкуство. Представени са находки от откритото през 2012 г. светилище на тракийския конник в местността Калугерското край римската крепост Состра.

21:00 ч. - Джем сешън с „Венци Благоев бенд”.

Концертите се осъществяват с любезното съдействие на Община Троян, фондация „Джазтет” и фондация „Америка за България”, с участието на ВС „Усмивка” при НЧ „Наука – 1870 г.”, Троян.

* Заб. Препоръчителен дрескод: джаз облекло

14 коментара:

Анонимен каза...

"Вход свободен до 00:00 часа". А след това ?

Анонимен каза...

Как се връзва джаз в музей по време на непромененото мислене, напъни за удоволствие от идеята, която ще приюти редовните почитатели, хей така, да не би да не са там? Нещо не става. Компот. Хем сме европейци, хем нямаме усещането за това...Имитация на Запада, но с наши хора, няма как това да се случи.

Анонимен каза...

"Хем сме европейци,хем нямаме усещането за това...."- с това е казано всичко...А може би :"Хем не сме европейци...." .Скоро ще видим....

Анонимен каза...

Един американски джаз не ви прави нито повече, нито по-малко европейци. Какъв е този зор за натякване на някакви си неща?
Хората ще "консумират това", което им харесва.

Анонимен каза...

2-ри, нещо не разбрах дали искаш да кажеш и не успя или ? ...
Какви компоти, какви европейци ...? нИ тЪ разбрах

Анонимен каза...

Не бе колега,не е лошо поне за час-два пък макар ѝ веднъж на не знам колко си време,очите да приемат други картинки.Картинки различни от кича.

Анонимен каза...

Абе какви европейци сме.Западняците НЕ НИ ИСКАТ за равностойни партньори. Западът иска България, но презира българите.
Другите вървят напред, а ние след четвърт век "демокрация", произвеждаме 40% от произведеното през 1989-та година. А някои твърдят, че тогава България била фалирала.

Ние сме обреченив в ЕС. Каквото и да предприемем са нужни пари, а пари няма, защото държавата приватизира всичките си активи и разчита само на данъци. Данъци се събират от тия,които работят, а българите, работещи в чужбина са повече от българите, работещи в България. Бизнесмените крият данъци. Политиците крадат като татари.
Дори и да се намери смел политик, който да работи за България, мерките, които трябва да предприеме ще настроят хората срещу него. А без народна подкрепа нищо не може да се направи.

В България цари апатия. На българинът му е безразлично всичко, стига да има с какво да си напълни търбуха. България вече е циганска страна, защото самите българи се превърнаха в хора с цигански манталитет - за днес да има, пък утре като дойде ще му мислим.
Никой политик не се замисля за демографската криза. Приема се абсолютно спокойно, че на БГ и дават най.много до 2050-та г. Не се предпиемат мерки за спиране на циганското размножаване и поощряване на българската раждаемост.
Проблемите на България още повече ще се задълбочават. Оправяне няма да има, докато не се направи
ОСТЪР ЗАВОЙ В ПОЛИТИКАТА. Никъде в Европа, на такава територия като нашата, няма над 160 залежи на природни изкопаеми с промишлено значение. А ние сме бедни!!!! Защото тия богатства обогатяват шепа хора, включително чужденци. Те не работят в полза на обществото. Да се национализират!!!!! Всичко възможно трябва да се впрегне за спасяване на родината.

Това не може да стане в рамките на ЕС. Точно обратното. Европа ще е против всякакви реформи у нас.
Трябва да напуснем ЕС. Да спасим България с цената на всичко.

Анонимен каза...

Вместо да догонва другите от ЕС, България упорито е заседнала на Балканите и няма изгледи за скорошна промяна. Това разкрива новото проучване „Показалец на настигането“ (The Catch-Up Index), представено вчера от института „Отворено общество“. То обхваща 35 държави – 28-те членки на ЕС и кандидатките Сърбия, Македония, Турция, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина и Исландия, като ги оценява по 47 индикатора – икономически, социални, политически. България и Румъния са на 28-ма и 29-а позиция в общата класация, което означава, че са на дъното на Европейския съюз. А по някои конкретни показатели страната ни изпада на 30-31 място, което на практика я „вади“ от ЕС. Такъв е случаят с критериите, които показват висока корупция, безпомощност на закона и неефективност на правителството. След 7 години в ЕС по качество на живот сме по-близо до Албания, отколкото до ЕС – на 30-о място сме, изпреварени дори от Сърбия и Черна гора. За България мисията „догонване“ изглежда невъзможна не само в икономическо отношение. В „показалеца“ страната ние на 29-о място по доверие на хората в демокрацията и след последните в ЕС по свобода на медиите. Както и в други рейтинги и анализи, и тук България се отличава единствено с ниския си държавен дълг, който я нарежда на второ място след Естония.

Анонимен каза...

Каква Албания,търсете ни някъде в джунглата на Африка.Мъчно ми ,че народа изтъпява трайно и сигурно и на някой от тях просто им е хубаво така да бъдат манипулирани и да се радват на трохите които им подхвърлят,няма ли да се роди нов Васил Левски или се родил ,но още не е започнал да действа,крайно време е загиваме бавно.

Анонимен каза...

Ние избираме-компоти, или черешови топчета?

Анонимен каза...

Винаги избираме компотите.Сал един Бенковски, но дядо Въльо решил проблема...

Анонимен каза...

Таман сте ,стойте си в лайната и обвинявайте всичко и всеки,но не и себе си.

Анонимен каза...

Все по-интересен става този вестник. Реклама на атака и агитки за комунистите и евразийския несъстоял се съюз. Жалка работа!

Анонимен каза...

Прозорлив си,13-ти,а ТАКА,Генадий - ми че то ляб трябва да се яде,дитето расте....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |