Българчета изработват мартеници до Айфеловата кула

* Направихме мартеници за всички - за малките ни братчета и сестрички, за френските ни баби и дядовци и за много български и френски приятели
Баба Марта в Париж
И ТАЗИ година на 2 март ученици, учители и родители се събраха в Българско училище „Васил Левски“ в Париж, намиращо се недалеч от Айфеловата кула, да изработят традиционните български мартеници. Увиването на белия и червен конец се оказа истинско предизвикателство за най-малките - децата от предучилищна група, за някои от които това бе първата ръчно изработена мартеница.

НАПРАВИХМЕ мартеници за всички - за малките ни братчета и сестрички, за френските ни баби и дядовци и за много български и френски приятели. А най-хубавото в този ден бе глъчката на децата, радостта в очите им и благодарността на родителите. Макар и далеч от родината всички ние си оставаме българи - имаме свои празници, свои традиции и своя идентичност.

Пламена Ерон,
училищен ръководител, Българско училище „Васил Левски“,
Париж, Франция

Бел. ред. В парижкото училище „Васил Левски” преподава и нашата землячка троянка Мариана Йолова-Боден.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |