Измъчихме шампионите

* С трудна домакинска победа срещу троянци ИУ (Варна) си осигури предсрочно титлата * „Чавдар” и „академиците” от Пловдив и Благоевград с изравнен актив преди последните три кръга

Баскетбол, „А” РБГ  

„ЧАВДАР” (Троян) се опъна яко на фаворита за титлата ИУ (Варна) в третия си мач от финалния плейоф в националната „А” група , който се игра в морската ни столица в неделя (23 март). С тази си макар и измъчена победа ИУ си осигури титлата в шампионата три кръга преди края – с актив от 16 победи и 1 загуба; а „Чавдар” се изравни с конкурентите си за медалите „Академик” (Пловдив) и „Академик” (Благоевград) – по 11 победи и 6 загуби.

ВАРНЕНЦИ обаче „трябваше да се поизпотят доста за успеха”, както написа в материала си за мача специализираният сайт www.bgbasket.com. В началото двата отбора си размениха по една част – първата бе за домакините, втората за троянци, и полувремето завърши с 1 точка преднина за „Чавдар”. Нашите спечелиха и третата част и поведоха – 68:71. Последва много здрава битка кош за кош, голямо дебнене и няколко изравнявания, но в последните 5 минути варненци имаха повече късмет и успяха да се доберат до минимална победа (81:77), която, както казахме, им осигури титлата предсрочно.

Момент от мача ИУ - "Чавдар", Варна, 23 март
В ТОЗИ трети кръг „Академик” (Благоевград) записа ценна победа при гостуването на съименника си в Пловдив, което изравни баланса на двата тима с този на „Чавдар” – по 11 победи и 6 загуби. Тъй че спорът за сребърните и бронзовите медали ще се решава в последните три кръга, в които „Чавдар” има гостуване на 30 март на „Академик” (Пловдив) и две домакински срещи – срещу „Академик” (Благоевград) на 6 април и последния мач от шампионата срещу ИУ (Варна) на 13 април.

В ЩАБА на нашите са наясно, че предстои жестока битка, но са оптимисти и вярват, че „Чавдар” ще завърши сезона на почетната стълбичка, и то непосредствено след шампиона. Айде, наш`те!!!

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво, браво и пак браво !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |