Трапезарията на д-р Стела Марковска – на една година

* Всеки делничен ден 20 нуждаещи се троянци получаваха безплатен обяд;  дарителката е инвестирала досега
 18 хил. лв. лични средства
Юбилейно
д-р Стела Марковска
НА 25 МАРТ се навършва точно една година от откриването на благотворителната безплатна трапезария за нуждаещи се пенсионери, социално слаби и болни хора, открита в Троян – в чудесния частен дом на ул. „Любен Каравелов” 54, собственост на инициаторката и спонсор на благородната инициатива д-р Стела Марковска. Д-р Марковска, която живее в столицата и вече е над 80-годишна, е специалист по дерматовенерология и е едно от големите ни имена в областта на медицинската козметика. Тя е потомка на известния троянски адвокат Спас Марковски, а настоящото й хуманитарно дело (социалната трапезария в родния град) е в памет на брат й Васко – студент по право, загинал от лавина в Рила планина.

ПРЕЗ ТАЗИ една година в трапезарията на д-р Стела Марковска всеки делничен ден се осигуряваше безплатен обед на 20 човека, като досега са изразходвани 18 хил. лв. лични средства на дарителката. За оперативното ръководство и организацията на трапезарията пък се грижеше частното благотворително сдружение „Грижа за вас – д-р Стела Марковска”, в което влизат роднини и приятели на д-р Марковска, сред тях музикантката Бонка Минева, преподавателката по немски език Милена Минева и дългогодишният педагог инж. Никола Василевски.

ОТ Г-Н ВАСИЛЕВСКИ научихме, че трапезарията е изпълнила мисията си и потребителите на услугата й са доволни, но средствата, осигурени от дарителката, вече са на привършване и без нови спонсори делото няма да може да продължи. Което не означава, че направеното за тези 12 месеца е малко, напротив, много е. И от нас – поздравления за д-р Стела Марковска и хората, които й помагаха и продължават да помагат да реализира това свое дарителско дело.

Т21 

Още по темата:

2 коментара:

troyan21 каза...

Поздравления за д-р Марковска! Сериозен и красив жест.

rosirosi664 каза...

Д-Р МАРКОВСКА Е ЕДИН НЕВЕРОЯТЕН ЧОВЕК! АБСОЛЮТЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |