Нова троянска визита на здравния министър д-р Таня Андреева

* Здравното началство ще даде пресконференция, ще се срещне с кметове от областта и ще посети Белодробната болница * Какво ни обеща при първото си посещението д-р Андреева
Предстоящо
При първото посещение на д-р Таня Андреева (в средата) в Троян
УТРЕ, четвъртък, 13 март, здравният министър д-р Таня Андреева отново ще бъде в Троян, пристига тук след съвещание с директорите на РЗИ от страната, домакин на което е курортното с. Чифлик (първото й посещение в Троян бе през м. август миналата година – бел. Т21).

НАЙ-НАПРЕД, заедно с кмета Донка Михайлова, шефът на здравното ведомство ще даде пресконференция за местните медии – в кметския кабинет. А след раздумката с журналистите, която по програма ще продължи около час, е планирана среща с областния управител и кметовете на Троян, Ловеч, Тетевен и Луковит. После министърът ще посети държавната Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести (СБАЛББ) – Троян, чийто принципал е именно здравното министерство.

Шипковски минерални бани днес - пълна разруха
Надпис на входа колко лековита е шипковската вода, е и?!
Ето как се "използва" шипковската минерална вода
Ето и кой е "грижовният" стопанин: СБР - с. Баня, Карловско?!
НЕКА припомним какво се случи при първата троянска визита на д-р Андреева. Тогава (26 август 2013 г., три месеца след встъпването в длъжност на кабинета Орешарски) здравният министър посети Троянската многопрофилна болница (МБАЛ - Троян) и оценката бе повече от добра: „Силно съм впечатлена от троянската болница. Може да служи за пример”. Но тази оценка бе „охладена” с една тежка констатация: „Тази болница, както и други работещи болници, показва още една тенденция - че колкото повече работи една болница, толкова повече тя задлъжнява, което за пореден път показва колко тежко е недофинансирана медицинската дейност в лечебните заведения”. Имаше и заявени намерения в тази посока  - че се подготвя нова методика за допълнително финансиране на болничните заведения, обслужващи труднодостъпни райони и на малките общински болници (МБАЛ – Троян влиза и в двете категории).

ПРИ тогавашното си посещение на министър Андреева има среща с кмета Михайлова, която й постави три въпроса: 1. За ограничените лимити на МБАЛ – Троян, което поставя болницата ни на колене; 2. За орязания екип на троянския Филиал за спешна медицинска помощ (подразделение на Центъра за спешна медицинска помощ – Ловеч) с предложение той да премине към МБАЛ – Троян; 3. За с. Шипково (Шипковски минерални бани) – с искане лошо стопанисваната и занемарена курортна инфраструктура, чийто настоящ ползвател е Министерството на здравеопазването, да се предостави на Община Троян.

No comment, 1 януари 2014 г.
ОТ СВОЯ страна министър Таня Андреева даде следните обещания: 1. По най-бързия начин да се разгледа проблемът за базата в с. Шипково; 2. Да възложи проверка за съкратените бройки в троянската Спешна помощ и да се търси оптималното решение; 3. Да съдейства МБАЛ – Троян да намери място при допълнителното финансиране на лечебните заведения в труднодостъпни райони.

Т21

Кратка справка

Отляво надясно: Божидар Нанев, Анна-Мария Борисова, Стефан Константинов, Таня Андреева
През м. декември 2009 г. на посещение в двете троянски болници – МБАЛ – Троян и държавната Белодробна болница (СБАЛББ - Троян), бе тогавашният здравен министър д-р Божидар Нанев; той даде на общинската ни болница оценка „клоняща към отличен” и заяви, че не е застрашена от закриване. През м. януари 2010 г. МБАЛ - Троян бе посетена и от здравния зам.-министър д-р Валерий Митрев, който я определи като една от четирите най-добре работещи общински болници в страната. През м. юни 2010 г. в МБАЛ – Троян пристигна следващият здравен министър в кабинета Борисов – проф. д-р Анна-Мария Борисова, която проведе двучасов разговор с управителя на болницата д-р Пенко Бамбов, а общият тон, по думите на самите участници, бе „умерено оптимистичен”; здравната началничка посети и СБАЛББ – Троян, която празнуваше 105-годишнината от основаването си, и й бяха показани придобивките по няколкото реализирани проекта с европейско и друго финансиране. През м. септември 2011 г. на посещение в МБАЛ – Троян и СБАЛББ – Троян дойде следващият трети министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ – д-р Стефан Константинов; и този здравен шеф не скри удовлетворението си от видяното в двете троянски болници – като сграден фонд, материална база и кадрови потенциал.

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

И ако вземе та стане, управлението да премине в ръцете на общината, какво ? Всички ставаме свидетели как общината стопанисва общинските имоти,и как ги менажира.Достатъчно е да си спомним как маймуняка от трапето, се опита да лапне сградата на Любен Каравелов. Не искам да съм мнителен, но докато не видя план на общината ,след като (дай Боже), управлението премине в нейни ръце,вярвам,че има много тежка далавера за едни наши хора!

Анонимен каза...

От 2002 г. Баня е град!

Анонимен каза...

Ах, то пък един град!!! Пълна разруха. Всеки друг собственик е за предпочитане.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |