Две титли, сребро и бронз

* Цвети Димитрова и Деси Цонева – златни, братята Добромир и Мирослав Калистерски – втори и трети * Петима участници,
 четири медала – чудесно!
Джудо, Държавен личен шампионат
Треньорът Николай Матев с Деси Цонева и Мирослав Калистерски
ЗДРАВEЙТЕ! За нас (СК по джубо и самбо „Чавдар” - Троян) състезателната 2014 г. започна с Държавния личен шампионат по джудо за юноши и девойки старша възраст, провел се на 8 февруари в София. Състезанието се оказа по тежко от очакваното, но не можеше да е иначе, тъй като шампионите и вицешампионите в отделните категорий придобиваха право да представят България на балканския шампионат, както и на европейските купи, където пък едно влизане в петицата осигурява квота за европейско първенство. Надпреварата, в която участваха повече от 450 юноши и девойки, продължи близо 10 часа заради препълнените категории (в повечето категории имаше над 50 участници), равностойните състезатели и изключително тежките и неясни до самия край схватки.

НАШИЯТ отбор представи с петима състезатели (двама юноши и три девойки) и успя да завоюва четири медала – два пъти злато за двете шампионски титли на Цветомира Димитрова (кат. 44 кг) и Десислава Цонева (63 кг), сребро за вицешампионската титла на Добромир Калистерски (45 кг) и бронзов медал за третото място на брат му Мирослав (кат 66 кг). (Петима участници, четири медала – чудесно! – бел. Т21)

СЪС СИГУРНОСТ можехме и малко по-добре, но така се случиха нещата - нелепа грешка на Мирослав още във втория кръг го изпрати в групата на загубилите и там му се наложи да изиграе още 5 срещи, за да се окичи с медал въобще, а беше готов да атакува шампионската титла. Отлично се представи брат му Добромир, който е юноша младша възраст, но по правилник има право да участва при големите и го направи по най-добрия начин. След като стигна до финала, прегазвайки батковците в четири срещи, завършили преди края на редовното време с чиста победа, Додо се изправи срещу миналогодишния шампион в тази категория. Нашето момче проведе изключително правилно схватката си, която завърши наравно в редовните 4 минути и продължи по правилото за златна оценка; последваха още три минути на оспорвана борба, докато в една от ситуациите съдията реши, че трябва да накаже един от двамата състезатели и това да е нашият. Можем да съжаляваме за загубеното злато в кат. 45 кг, но в никакъв случай за самата сватка, която събра погледите на цялата зала и след приключването й много от специалистите поздравяваха момчетата за красивото джудо, което са демонстрирали.

Николай Матев
председател и треньор на СК по джудо и самбо „Чавдар”
Още по темата:

1 Коментара:

НС каза...

Браво на Матев и възпитаници!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |