Силен старт на Владимир Илиев преди Сочи

* Двама троянци със сигурно участие на втора зимна Олимпиада - Владимир Илиев (биатлон) и Теодора Малчева (ски бягане)
 
Предолимпийско
Владимир Илиев
ЕДИН от българските олимпийци за предстоящите игри в Сочи – националът по биатлон Владимир Илиев, наш съгражданин и възпитаник на троянския клуб по биатлон и стрелба „Аякс”, направи много силно бягане в днешното (18 януари) преследване на 12,5 км от 6-ия кръг на Световната купа в Антхолц-Антерселва, Италия. Той завърши на 15-то място и с общия си актив от 40 точки заема 59-то място във временното комплексно класиране. Но героят в този голям ден за българския биатлон бе Красимир Анев, който километър преди финала се движеше на втора позиция и в крайна сметка финишира 7-ми - второто най-добро класиране на български биатлонист в стартове за Световната купа изобщо. Най-доброто е на Владимир Илиев преди малко повече от година (13 декември 2012 г.) в спринта на 10 км в Поклюка (Словения) - 6-то място.

СЕГАШНИЯТ успех на българските биатлонисти има още по-голяма стойност, тъй като е броени дни преди зимната Олимпиада (7-23 февруари) и подсказва амбициите ни за добро представяне; и още – в Антхолц-Антерселва двамата българи бяха единствените без пропуск в стрелбата, което вдъхва допълнителен оптимизъм. Любопитното е, че дебютът на Владимир Илиев на големи първенства е именно в този италиански курорт, на Световното първенство през 2007 г., когато се класира на 86-то място в спринта и бе 63-ти в индивидуалния старт.

Теодора Малчева
СРЕД ОЛИМПИЙЦИТЕ НИ в Сочи със сигурност ще има и други троянци. Гарантирано е участието на Теодора Малчева, която ще е единствената българска представителка в женското ски бягане. Троянката е най-голямото ни име в ски бягането при жените в момента, състезателка с много опит и много титли, която има сериозни успехи и в ски ориентирането (7-мо място на Световното първенство в Япония, 2009 г.). За Теодора Малчева и Владимир Илиев това ще е втора олимпиада – и двамата участваха в Зимните игри във Ванкувър, Канада (2010 г.).

ШАНСЪТ за троянско участие в Сочи има и в женския биатлон. Сред четирите кандидатки са нашите Емилия Йорданова и Стефани Попова, и двете възпитанички на троянската школа и на клуб „Аякс”, но тъй като единствената ни женска квота в биатлона не е поименна, участничката ще стане ясна в последния момент.

Т21
Начало 

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Успехи на Владимир Илиев и на Теодора Малчева!
Малко градове от калибъра на Троян могат да се похвалят с толкова много олимпийци! Поздрави на всички от клуб Аякс!
ИП

Анонимен каза...

Пожелавам им успех и на двамата!!!

Анонимен каза...

Успех,и дай боже медал...!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |