В комарджийница в Троян спипаха мъж с 1100 фалшиви евро

* 41-годишният С.П. се опитал на прокара на игрален автомат банкноти менте по 100 евро
Крими
НА 11 ДЕКЕМВРИ сутринта (9:00 ч.) в Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян постъпил сигнал от управителя на игрална зала в града за опит за разплащане с фалшиви банкноти. По-точно – неизвестен мъж се пробвал да прокара в обръщение на един от игралните автомати 6 банкноти менте от по 100 евро. При последвалата полицейска проверка се установило, че измамникът е С.П. от Угърчин, на 41 г., с криминално досие. След претърсване у него и в автомобила му били открити още 5 неистински банкноти със същия номинал от 100 евро, т.е. общо откритите фалшификати са 1100 евро (11 банкноти по 100 евро).

С.П. БИЛ ЗАДЪРЖАН за 24 часа в предварителния полицейски арест в Троян и срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 244 от НК, третиращ изготвяне и/или прокарване в обръщение на парични знаци извън установения ред. Ако се докаже, че е изготвял ментетата, го грози затвор от 5 до 15 години, ако само е използвал фалшивите банкноти – „топлото” е до 8 години. Копюрите от 100 евро са на трето място сред най-фалшифицираните, водят тези от 20 и 50 евро, а у нас стотачка менте от европейската валута се търгува за 13 евро, сочат неофициалните данни.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Не е за вярване, много бързо реагирали господа полицаите. Браво на тях. А с С.П. какво ще стане? Нищо ще се отърве без наказание или някакво елементарно и след няколко дни отново е в действие. Така е като няма закони в нашета родна страна майка България. Даваме път на престъпността и престъпниците!!!!

Анонимен каза...

1-ви, абсолютно нищо няма да направят на С.П. Ще потърка нара в РУП. Ще изпише малко мастило и ще го освободят под гаранция. Ще се влачат дела с години-отлагания поради болест на подсъдим, после на адвокат, после 3-на, 5-на и незнам коя си експертиза дали намерените у него пари са баш тия или други, ще се търсят вратички и пропуски на следствието, докато го докорат за условни или пробация. И ако все пак най -накрая С.П. преди последната инстанция която ще се жали разбере, че ще ходи на топло, ще изчезне и съдебната система ще праща полицията да го търси. Дълбоко познато от близкото минало и настояще, а?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |