Спипаха още един незаконен „банкер”

* Срещу Вес. П. от с. Бели Осъм е образувано досъдебно производство по чл. 252, ал. 1, грози го затвор до 5 години плюс конфискация на половината имущество * 101 картини и 80 старинни монети открити в дома на заподозрения

СЛУЖИТЕЛИ от Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян задържаха 38-годишния Вес. П. от с. Бели Осъм, уличен в незаконна банкова дейност. При претърсване в жилището на заподозрения са открити и иззети множество регистрационни талони на МПС, записи на заповеди, пълномощни и списъци на длъжници, вземали срещу лихва различни суми от Вес. П.

СРЕЩУ БЕЛИОСЪМСКИЯ „КРЕДИТОР” е образувано досъдебно производство по чл. 251, ал. 1 от НК, третиращ извършването без съответното разрешение на „банкови, застрахователни или други финансови сделки” и предвиждащ лишаване от свобода от 3 до 5 години плюс конфискация до половината от имуществото. Припомняме, че в началото на м. септември т.г. за незаконно лихварство бе закопчан 49-годишният Стефан. В. от Троян. Преди време пък друг троянец получи осъдителна присъда за същата дейност и половината от имуществото на негово име (половината от луксозен автомобил) бе конфискувано.

ЛЮБОПИТНОТО Е, че в дома на Вес. П. били намерени и иззети и 101 картини плюс 80 старинни монети. „Картините и монетите не са свързани с лихварската дейност на заподозрения. Проучваме твърденията, че са му оставени на съхранение от трето лице и ако се окаже вярно, ще бъдат върнати”, коментира пред Т21 началникът на РУП – Троян главен инспектор Марин Ичев. По наша информация картините и монетите са собственост на известен колекционер.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Някой знае ли за кое лице става на въпрос ?

Анонимен каза...

Има един кавал Крика,да нее той ?

Анонимен каза...

той същия...

Анонимен каза...

Дано му дойде времето и на него да полежи на тъмно на тоя крик...

Анонимен каза...

Глупости никой от лихварите досега не е лежал поне от месните и незнам и някои от тях да е спрял да се занимава с това.Карат си лимозините ,мятат крачоли и си пият кафето по цял ден както преди,само малко за п.р. ги поотръскат и толкоз.Абе порно БГ като във всичко,да надуват шараните да плащат данъци за да има за 13 и 14 заплата на магистратите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |