Беклемето отворено, засега

* Но на всички е ясно, че при следващия по-обилен снеговалеж проходът ще бъде затворен

ЗАСЕГА на Беклемето (Троянския проход) пътната ситуация е нормална и проходът е отворен. Но в сряда (27 ноември) от АПИ разпоредиха леките моторни превозни средства да се движат през прохода с вериги и забраниха преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Забраната обаче бе кратка и още на следващия ден (28 ноември) всички ограничения на движението през Троянския проход отпаднаха.

РАЗБИРА СЕ, на всички е ясно, че при следващия по-обилен снеговалеж Беклемето ще бъде затворено и както всяка зима тази най-пряка връзка на Троян, Ловеч и Плевен с Южна България ще бъде отрязана за няколко месеца.

Т21

*****
Бележка на редактора

Беклемето отворено - а дано, ама надали…

* Инж. Чайков категоричен: Няма възможност! * Донка Михайлова: Транспортната (не)свързаност - основен проблем на област Ловеч и респективно на Троян

инж. Стефан Чайков
ПРИ СКОРОШНАТА си инспекция в Ловеч (15 октомври) шефът на държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Стефан Чайков бе категоричен – възможност Троянският проход да бъде отворен целогодишно няма (няма, защото няма как, няма, защото не искаме или няма, защото толкова можем, не стана ясно; не стана ясно също защо тогава инж. Чайков не дойде в Троян, както бе обещал – бел. Г.М.).
Въпросът за проходимостта на Троянския проход през зимата бе тема и на разговорите при посещението на председателя на Народното събрание Михаил Миков ден по-рано в Троян (14 октомври), когато парламентарният шеф обеща да проучи въпроса и да даде рамо.

Донка Михайлова

КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова остро постави въпроса за целогодишното отваряне на Беклемето като част от републиканския път II-35 и по време дискусията на тема „Интегрирани териториални инвестиции за развитие на Северозападен район“, състояла се в Ловеч миналата седмица (28 ноември); г-жа Михайлова определи транспортната (не)свързаност на Централна Северна България и Южна България като основен проблем на област Ловеч и респективно на Троян.

Генадий Маринов

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

То държава няма , 'кво значение има един проход...... Има някакви смешници министри и Орешко, които си правят срещи по хотелите и се наговаря какво още има да откраднат докато ги свалят със бой.

Анонимен каза...

Очаквах да видя "новина" за поредния финансов удар срещу нас и общината ни.
В четвъртък на сесията стана ясно, че община Троян трябва да плати НОВА санкция по европроект в размер на 172 875,36 лева.
По този европроект вече бяхме наказани и платихме санкция от 18 616,73 лева.
Цитирам от материала, който получих на сесията:
"На 15.11.2013 г. Община Троян получава писмо от Ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие" за 2007-2013 г., съгласно което се РЕВИЗИРА РАЗМЕРА на финансовата корекция" /санкцията, бел.моя/
"С писмо от 21.11.2013 г. на общината е определен 14-дневен срок за доброволно възстановяване на сумата от 146 539,66 лева, представляваща разликата между първоначално наложената и възстановена доброволно от бенефициента финансова корекция /санкция/ и окончателната такава.... В случай, че сумата не бъде възстановена доброволно, ще бъде инициирана процедура по ПРИНУДИТЕЛНО събиране на вземането ведно с лихва за забава".
*
И това ако не е "журналистическа бомба" - здраве му кажи!!!
Понеже постоянно се мятат подобни цифри и това явно не прави впечатление, ще ви кажа какво може да се направи с тези пари. За 143 000 лева по европроект, на една детска градина в южна България по-голяма от размера на тази в Буковец бе направена /по мой и на една колежка от Троян проект/ топлоизолация на стени и таванска плоча, подмяна на голяма част от дограмата, подмяна на радиаторите, подмяна на осветителните тела, електронно управление на отоплителната и ел.системите, 9 колектора на покрива с нов 500 литров бойлер плюс частична подмяна на водната система.
ИП

Анонимен каза...

Гответе се за поредна бомба, която ще гръмне с готвената скрита продажба на ресторант "България". Докога ще търпят този мошеник Цанко Спасовски? Направи и големия скандал с читалището. Троянци, къде сте? Такива мушмороци Ви отнеха заводите и поминъка, ще затворят и града.

Анонимен каза...

3-ти, поредната "бомба" очаквам да гръмне утре след проверката на представителите на ЕС, които ще инспектират друг европроект на Акимов и Герб от предния мандат за училищата в Орешак и Ч.Осъм и детската градина в Орешак.
Питате къде са троянците? Ами пият си ракийката и не им пука май вече за нищо и от нищо.
При цялото ми уважение към Т21 като домакин на този сайт, както и за останалите троянски медии - за съжаление днешния троянец е потънал в информационен мрак и някакъв блажен мъртвешки сън!!!
ИП

Анонимен каза...

Господа, ситуацията не е по-добра и в т.н.МИГ- Троян и Априлци. Нали същият палячо и там се е главил за главен - крадец на пари от наивници, които очакват нещо да се случи. Не разбархте ли , че това е една пирамида - перачница.

Анонимен каза...

Ами ще има глоби. Дръжте си Банков с некадърните си решения и "умно" нагласени обществени поръчки.

Анонимен каза...

Банков, върни ми циркуляра !

Анонимен каза...

Кой е този Цанко Спасовски? Май нещо съм изпуснал, откакто не съм в Троян.

Анонимен каза...

"Вечният асистент" до пенсиониране.

Анонимен каза...

Абе Банков, ти защо не връщаш на № 7-ми циркуляра?

Анонимен каза...

Аз съм 7-ми, ще чакам още известно време и ще разкажа историята с циркуляра. Той прекрасно знае коя съм.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |