Реми ди Грегорио с най-голям шанс да триумфира в Троян

* Скандалният французин, изгонен миналата година от Тур дьо Франс, бяга с български велосипед за водения от българина Христо Зайков „Мартиг” (Фр.) * Последният етап до Троян – най-тежкият, с изкачване на Шипка и Беклемето
63-та колоездачна Обиколка на България
Фаворитът за крайната победа Реми ди Грегорио (Франция)
СКАНДАЛНИЯТ ФРАНЦУЗИН и очакван фаворит в тазгодишното издание на българския колоездачен Тур - Реми ди Грегорио, е с жълтата фланелка на водач във временното класиране в днешния последен 6-ти етап Трявна – Троян (163 км). Финалът, както вече ви информирахме, ще е около 16:30 ч. на централния троянски площад „Възраждане”, където малко по-късно ще е и награждаването на победителите в 63-тата международна колоездачна Обиколка на България.

ЛИДЕРЪТ Реми ди Грегорио бяга за френския тим „Мартиг”, воден от българина Христо Зайков и подкрепян от българската компания за производство на велосипеди „Вивело” (която доскоро бе основен спонсор и на троянския тим „Хемус 1896”). Любопитното е, че французинът яха велосипед на родния производител – модел „Vivelo Arc”. А казваме „скандален”, защото роденият в Марсилия 28-годишен състезател миналата година бе арестуван в хотела и изхвърлен от Тур дьо Франс заради съмнения в употреба на допинг. По-късно ди Грегорио бе оправдан, но напусна тогавашния си клуб „Кофидис”. Преди това французинът е карал за прочутите световни тимове „Франсес де жьо” и „Астана”.

ФИНАЛНИЯТ етап до Троян е може би най-тежкият – с две изкачвания от първа категория на трудност: прохода Шипка и Троянския проход (Беклемето). Това обаче е добре дошло за временния водач ди Грегорио, който е профилиран катерач и едва ли ще изпусне шанса да финишира на троянския площад като краен победител в 63-тата международна колоездачна Обиколка на България. Втори във временното класиране е българинът Спас Гюров от отбора на Несебър. Най-напред от отбора на „Хемус 1896” (Троян) преди последния етап е испанецът Ровира (Jaume Rovira), който изостава на 2:52 мин. от ди Грегорио, следващият „хемусец” е Станимир Чолаков – 44-ти, на 6:12 мин. от водача.

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Прегледах 10-на от основните инф. сайтове на Р.България - към 20ч.30.мин в нито един сайт няма и два реда за финала на колоездачната обиколка на България.
Тотален нулев интерес. Все едно става дума не за България, а за обиколката на Горно и Долно Трапе.
Можете да откриете информация с коя чалгаджийска кучка полуфутболиста Божинов е отишъл на море. Може да откриете информация на кой плаж внучката на един троянски милиционер върти секс с поредния мачо. Можете да откриете и всякаква друга "спортна" информация, но - за колоездачната обиколка на България няма нито дума!

Анонимен каза...

гледай канал1 в полунощ и ще чуеш коментара на специалиста Т.Колев

Анонимен каза...

Божинов е гений, да не чувам лошо за него. Колцина могат да изкарват по 2 милиона, без да ходят на работа и шефа им да иска, ама да не може да се отърве от тях?!

Анонимен каза...

Какво интересно може да се случи в рамките на 5-6 минути,времето в което финишират 60-на изпотени мъжаги - НИЩО!Това е само формат за поредната поява на местен големец пред малоброен електорат. Друго е футбола , волеѝбола,баскетбола,тениса , гледаш с часове. Затова по белия свят това се котира от това се печели.Спортове без публика са само за сдраве.

Гуньо Адвокатина каза...

Нахалост ръшнати пари са парите за всички комерсиални спортове.... Иначе милицията гориво да гони престъпниците, ама вчера бръмчаха цял ден с моторетките...Няма такава държава...

Гуньо Адвокатина каза...

Нахалост ръшнати пари са парите за всички комерсиални спортове.... Иначе милицията гориво да гони престъпниците няма, ама вчера бръмчаха цял ден с моторетките...Няма такава държава...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |