Конски екшън в „Лъгът”, още по-голям – в Дълбок дол

* Екипът контрольори се справи светкавично с безпризорния кон, вързан насред градската градинка * Мехмед Топалов налита срещу полицаите и сипе ругатни, осъден е по бързата процедура * Тумба роми окупира Общината, натиска за отмяна на глобата * Кольо Кацаров: „Ще проведем тази битка докрай” * Гл. инсп. Марин Ичев: Всеки ден имаме поне по един-два сигнала
Нарушители
КОНСКИ екшън се разигра в четвъртък (1 август) в троянския жк „Лъгът”. Сутринта кварталната градинка – където ритат топка малчуганите от квартала и на метри от новата детска площадка пред ресторант „Дим такси” – осъмна „минирана” от купища конски фъшкии, а едно младо конче бе вързано насред моравата. Няма да коментираме това поредно безобразие и наглост на стопанина, пуснал си добичето насред квартала. Думата ни е за друго.

ЗА СВЕТКАВИЧНИТЕ действия на екипа контрольори от общинската администрация, който броени минути след подадения от граждани сигнал бе на мястото. Веднага бе повикан и ветеринарен лекар, който установи, че животното е без задължителния чип. А след това пристигна и микробусът на общинския приют за животни с необходимата платформа и за нула време кончето бе натоварено и откарано в базата на ИПЖЗ, където се настаняват „арестуваните” безпризорни животни. Оттам нататък случващото се е ясно – на стопанина бяха наложени глоби: за Нарушаване на Наредба №1 за обществения ред (до 500 лв.), за липса на чип на коня (от 500 лв. нагоре) плюс хонорар на ветеринаря (50 лв.) и по 10 лв. престой на ден на животното в обора на ИПЖЗ. Научихме, че собственикът, социално слаб ром, още на другия ден е събрал нужната сума и се е издължил.

В СЛЕДВАЩИТЕ няколко дни отново имаше конски екшъни. Този път в с. Белиш, където местните са пропищели от набезите на свободно скитащи четириноги – два коня бяха транспортирани по описания начин в базата на ИПЖЗ; и в с. Дълбок дол – седем коня, нанесли доста щети и запрени където трябва. Ако до 14 дни животните не бъдат потърсени или 7 дни след уведомяването на стопанина той не плати, следва търг и продажба в полза на общината.

ОТ НАШ ИЗТОЧНИК научихме, че собственикът на 7-те коня, вършеещи из имотите на хората в Дълбок дол – Мехмед Топалов от съседното с. Борима, открил къде били запрени временно животните и вместо да наведе глава, налетял срещу… полицаите, които били на място. Нещо повече – позволил си груби и нецензурни обиди срещу униформените и дори да блъска патрулната кола. Нервакът, за когото като че ли важи народната мъдрост „хем насран, хем голям”, бил задържан в полицията в Троян, а на другия ден – осъден по бързата процедура за дребно хулиганство, наложената му глоба е 100 лв. Собствениците на двата коня, хванати в с. Белиш, били пък роми от с. Орешак, които също се опитали да противодействат, но по своя си начин – събрали се на тумба в Общината и се пробвали да притиснат администрацията за отмяна на глобата; разбира се – безуспешно.

„ЩЕ ПРОВЕДЕМ тази битка докрай, докато стане ясно, че така не може, че не може животните ти да вършеят из чуждите имоти или да се развяват из града и на собствениците да не им пука и да остават безнаказани. Убеден съм, че тази битка е много важна и трябва да я спечелим. И използвам случая да благодаря на полицията и лично на началника на РУП – Троян гл. инсп. Марин Ичев за безкомпромисните действия и за партньорството и пълното съдействие на Общината”, коментира пред Т21 зам.-кметът Кольо Кацаров.
 

ПОТЪРСИХМЕ за коментар и гл. инсп. Ичев. „Проблемът наистина е много голям. Няма среща по селата, на която хората да не поставят въпроса за безпризорните животни, които съсипват продукцията и имотите им. Всеки ден в РУП – Троян имаме поне по един-два сигнала за подобни нарушения. Но ние сами не можем да се справим – нито има как и къде да прибираме животните, нито да налагаме глоби на собствениците, това се прави от Общината и хубавото е, че сме в постоянна връзка и работим в пълен синхрон”, заяви полицейският шеф.

Т21

Бележка на  редакцията

Убедени сме, че безкомпромисните действия на общинската администрация по този много тежък и нерешен през годините проблем си заслужават усилията. И че по този начин описаните вандалщини, нанасящи материални и морални щети и застрашаващи сигурността и дори живота на хората, ще бъдат пресечени. Дано!

Още по темата:

22 коментара:

пАтРиОтЪ каза...

Цигански посерковци! Съдерете им задниците след като не изпълняват законите на Р. България! Цял гр. Троян е насран от набезите на циганските коне под попечителството на мургавите си собственици. Трябва пред закона всички да сме равни! Трудна задача, но ако в действителност се запази тази тенденция за правомерно използване на твърдата ръка на закона срещу тях, лека полека има вероятност нещата да бъдат обуздани. Помня мътно вече времената, в които по централната част на гр. Троян не можеше да се мерне циганин. Сега често центъра е техния мегдан за слушане на майнета и за свирене и викане на висок глас. Все от някъде това превъзпитание трябва да почне. Успех!

Анонимен каза...

Абе законът си е закон, но по-кротко с ромите, защото ако не са те и изкуфелите пенсионери-кой ще гласува за Донка, Цонка и пр. комунисти! Те и затова са заселени в Троян от Енкин-да гласуват. Следствие на безмилостните биологични закони,дъртите пенсии с извратени разбирания за света намаляват ежегодно, затова Партията се е погрижила за своето бъдеще. И каруци ще има, и мизерия по кофите за боклук, и маанета и гюбеци из целия град, и кражбите ще се увеличат драстично-това е...Няма безплатен обяд

Анонимен каза...

2-ри, масовата циганизация на Троян я извърши Марин Радевски, който докара орди от цигани за евтина работна ръка преди години. Не случайно преди 6-7 години на Калинел му казваха Циганел.
След унищожаването на Елма, Машстрой и Хемус, Радевски си набра евтина работна ръка от троянци в безизходица, но циганите които докара не си тръгнаха, а останаха в Троян.
Това е още един "принос" за Троян от Радевски и Герб.

Анонимен каза...

3-ти,пълен малоумник си...,тъпанар безподобен,хермафродит смотан,върви пред Калинел утре сутрин(ако можеш да станеш толкова рано) и преброй циганите които отиват на работа.Ти циганин виждал ли си да работи бе,тъпак.Д.Енкин и комунистите ги докараха за гласове,олигофренчо.

Анонимен каза...

Дали в заглавието няма нещо сбъркано Дебнево ,Дълбок дол...

Анонимен каза...

И аз много се съмнявам да е вярно това-циганин да работи. Поне не съм виждал досега подобен феномен. Гледам ги из Троян се шляят по всяко време, с по няколко деца (бъдещи избирателчета). Интересно е, че някои карат коли, а дали имат завършен 8 клас (или са с купени книжки)...никой не го и интересува. Важното е да гласуват за Партията

Анонимен каза...

Тая вандалщина с безпризорните коне наистина трябва да спре. Енкин неможа, Акимов по събранията казваше какъв голям проблем е, но като резултат - нищо.Да не се лъжем, много трудно ще се справят Общината и Полицията с този проблем, но виждам, че не стоят със скръстени ръце. Би било добре и хората да оказват съдействие.

пАтРиОтЪ каза...

Циганин кисело мляко не яде..........................,защото не може да го изчака да се скваси!

troyan21 каза...

До №5: Да, прав сте, благодарим, поправихме грешката.

Т21

Анонимен каза...

В четвъртък на пазара погледнете под кръговото какво е чудо, от каруци,коне ,цигани и невероятна мръсотия!!

Анонимен каза...

не минава материал тук без да се спомене Радевски:)) вече сте смешни!

Анонимен каза...

На асфалтобазата има един мангал, който е неграмотен и кара една ,,Астра" чийто номер започва с ЕВ ! Този никога не е ходил на училище! Интересно дали има книжка!

Оня с коня каза...

Това е бъдещето на Троян - мустанги и индианци ...

Анонимен каза...

След като боят, като средство за превъзпитание и интегриране на циганите не е разрешен, призовавам гражданите да проявяват НЕТЪРПИМОСТ към техните безобразия.Незбавно се обаждайте на институциите, имащи задължението да ни осигуряват ред и спокойствие.Не спирайте да изразявате възмущението и недоволството си от всякакви нарушения на обществения ред и от бездействието на отговорните институции.Ако всички се обединим(както мангалите са много задружни)под знака на обществената непримиримост и всеки от нас прояви свъвсем малко гражданска съвест, проблемът с „циганските набези”, ще бъде сведен до минимум.

Анонимен каза...

Чудесен коментар 14ти!!!!Това е решението!!!!!!

Анонимен каза...

14. Анонимен каза...
След като боят, като средство за превъзпитание и интегриране на циганите не е разрешен...но не и отменен всички мангали в резервати.

Анонимен каза...

Не знам, но имам чувството , че всички тук сме по-големи цигани от циганите. Остана ли нещо читаво в тоя град, погледнете партиите, лидерите , Общинският съвет ......

Анонимен каза...

Главен инспектор Ичев каза:"Проблемът наистина е много голям" /с безпризорните животни/. А колко голям е тогава проблемът с разбитите апартаменти и кражбите от тях, г-н Ичев?! Един от потърпевшите граждани на Троян съм и вече 5 месеца чакам някой да ме потърси с отговор, макар и от типа "неизвестен извършител"!
ГРАЖДАНИН ОТ ТРОЯН

Анонимен каза...

10. Анонимен каза...

В четвъртък на пазара погледнете под кръговото какво е чудо, от каруци,коне ,цигани и невероятна мръсотия!!
И смрад! Жалко за хубавия тротоар - преминаването по него е рисково.
А започват да се прехвърлят и в градинката от другата страна.

Анонимен каза...

А циганин в учебна кола виждал ли е някой, ама цигани шофьори много.

Даскал Математиков каза...

Гл.инспектор Ичев може лесно да хване ромите с купени книжки. Достатъчно е, като ги спре патрулът, да ги изпита на таблицата за умножение. Така веднага ще се разбере ходили ли са на училище до 8 клас(малко вероятно) или са с фалшиви свидетелства (най-вероятно)...

Анонимен каза...

1/3 от тия с купените книжки живеят в гетото на "Смирненски".

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |