Орешарски в Орешак

* Премиерът: „Много се радвам, че патриархът ме покани” * „Единият милиард, който предстои да се емитира, е дълг, с който ще се изплатят стари дългове”
На Голяма Богородица
На Голяма Богородица в Троянския манастир, 15 август 2013 г.
Премиерът на празничната служба в манастирската църква
НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО българският патриарх Неофит и министър-председателят Пламен Орешарски водиха литийното шествие с чудотворната икона св. Богородица Троеручица на храмовия празник на Троянския манастир „Успение Богородично” вчера (Голяма Богородица, 15 август). Сред ВИП гостите за празника в манастирското село Орешак бяха и зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, областният управител на Ловеч Милко Недялков, депутатът д-р Емил Райнов, кметът на Троян Донка Михайлова, орешашкият кмет Христо Терзиев; които заедно с премиера посетиха и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ), основен организатор на съпътстващия църковните чествания традиционен Орешашки панаир.

„ТОВА Е ЕДИН голям християнски празник и много се радвам, че патриархът ме покани”, заяви премиерът Орешарски. Макар отговорът му на въпроса дали празникът трябва да бъде обявен за официален, каквото искане има от българската православна църква, да бе по-скоро отрицателен: „Не станаха ли много официалните празници в България?!”. 

Чудотворната икона е изнесена, литийното шествие започва
Литийното шествие със "Св. Богородица Троеручица"
Премиер и патриарх, Орешак, 15 август 2013 г.
КАКВО КАЗА още в Орешак ръководителят на правителството, подложено вече трети месец на силен уличен натиск с искания за оставка? Не бе отбягната най-горещата политическа тема – за наложеното президентско вето върху актуализацията на бюджета и предстоящото прегласуване в парламента. „Няма сериозни аргументи за ветото и се надявам, че ще бъде преодоляно. Мисля, че здравият разум го изисква. Надявам се утре (16 август) преодоляването на ветото да бъде факт, за да можем действително да променим някои политики, които никой не харесваше последните три години и половина, в това число и ръководството на ГЕРБ, уволнявайки бившия съставител на този бюджет”, коментира Пламен Орешарски. И не пропусна да „ужили” политическите си опоненти: „Виждаме в аргументите - прокрадват се и между становището на президента и експертите, които са му готвили това становище - или учудващо непознаване на бюджетната материя, или умишлено манипулиране”. Както и да оправдае искането за нов държавен заем от един милиард: „Единият милиард, който предстои да се емитира, е дълг, с който ще се изплатят стари дългове. Това не е нов дълг на нетна основа”. 

ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО си в Националното изложение Орешарски заяви, че е впечатлен от направения ремонт на изложбения комплекс (финансиран с европейски средства, 1,4 млн лв., чрез спечелен от Община Троян проект по ОП „Регионално развитие” – бел. Т21) и изрази готовност държавата да помага при изграждането на пътната и друга инфраструктура до такива обекти. „Уникално съчетание на традиции, бит и култура, съвсем близо до един от големите ни манастири. С най-добри пожелания за организаторите на изложението - пазете го и го развивайте”, написа в книгата за впечатления министър-председателят. Той заяви също, че би могло да се мисли за данъчни облекчения за занаятите, както и за осигуряване на по-добри условия за организацията и развитието на тази дейност. От НИХЗИ премиерът си тръгна с подарък - картина на известния троянски художник Цвятко Дочев.

ВИП гостите начело с премиера в Националното изложение в Орешак
И ОЩЕ ЗА празника. Впечатляващ дар поднесе на патриарх Неофит ловешкият губернатор Милко Недялков – уникална икона върху… щраусово яйце. Светото изображение е дело на ловешкия иконописец Димчо Димитров и бе прието с благодарност и усмивка от Негово светейшество. Впечатление, но този път не особено приятно, направиха и засилените мерки за сигурност, стигащи дотам да се проверява личният багаж на поклонниците, влизащи в манастира; логичният коментар пък бе, че някой (премиерът) се плаши да не го изненада народната любов.

Т21

Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

МОШЕНИЦИ....хубава снимка.

Анонимен каза...

Ха сега, Иван Попа ще бъде уволнен, а на негово място ще бъде върнат Стоян Комсомолския. Така снимката ще бъде по-добре композирана.

Анонимен каза...

Две уточнения:
1. Земята под НИХЗИ след искане от Акимов и престъпно решение на мнозинството в ОбС на Герб,"Избор за Троян" и представители на БСП бе харизана на манастира на основание ФАЛШИВ нотариален акт. След известен брой години община Троян ще се раздели и с палатите и с всичко на територията на тогава вече бившето НИХЗИ.
2. Г-н Недялков не е губернатор, а държавен наместник за област Ловеч. В белите държави губернаторите ги избира населението чрез избори. В България МП назначава областните управители така, както общинските кметове назначават селските кметски наместници за тези села, където не се предвиждат избори за селски кмет.

Анонимен каза...

Какво лицемерие - комунисти в църква, целуват икони, светена вода...
Това е същото като мюсюлманин в свинарник или като лисица в курник.
Невероятен фалш и двуличие!
И всичко това заради евтин популизъм!

Анонимен каза...

Хора, които иначе не могат сами да си купят автобусен билет до София, днес са се самоорганизирали с 50-60 автобуса; милицията спонтанно ги води до мястото, което иначе сами никога няма да могат да намерят; случайно тези спонтанни будни граждани са от една и съща махала, град и избирателен район; случайно нито един от тях не знае как е стигнал до центъра на София, а журналистите случайно не се сещат да питат как смятат да се прибират тези хора – пак ли спонтанно ще си организират прибирането…
Всичко е толкова спонтанно и доброволно, колкото бешеспонтанно и доброволно влизането в казармата по времето на комунистическото робство.

Такава гротеска са, че не мога да не ги съжалявам. Очевидно тези хора умират от страх, животите им преминават от сезон на сезон, треперейки дали кмето че даде дръва за зимата, или дали от депесето ке платат тутуна. За тези хора девизът “Свобода или Смърт” нищо не значи. За тях Свободата е сигурна Гладна Смърт – така са ги впримчили мерзавците в мрежите си…

Днес е много удобен момент за протестиращите да кажат на тези оскотели, очукани и заробени хорица, дето ДС-го ги разкарва с автобуси из страната и ги ползва за електорална гаранция, а при нужда и за плашила, че И от жал към тях протестират. Да им кажат, че протестите пред Парламента са И за това, щото да не станем всички като тях – жалка гледка и срам за човешкия род.

ДС-то си произведе орки и сега ги извади на парад. Още щом ги видят, младите хора с IQ над 75 веднага ще решат да напуснат страната завинаги, за да не станат като тях… Такава сган в нито една европейска страна не може да се види – натоварени като животни, разкарвани на непознати места, никакво лично достойнство, абсолютно лишени от избор, роби, роби, роби!

амин!

Анонимен каза...

Много точен коментар! (№5)

Анонимен каза...

Слушате ли в дебата по ветото в НС как се гушкат Болния, резака Местан и СерГЕЯ...Тези така са се наточили да си натъпчат джобовете от милиарда заем че са готови публично свирка да си направят...Гнусна работа Дано не повърна Тези само шутове в миризливите задници ги оправят...Докога ще ги траем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Да 5 - треперят хората дали ще могат да си осигурят дърва за зимата.Други треперят дали ще могат да си реализират селскостопанската продукция защото тя е единствения им източник на доходи.Майките и бащите ни треперят дали ще им стигнат парите за лекарства и да си платят сметките.Но има ли значение това за Вашите "възвишени" идеали. Анализирайки правописа Ви и словореда се съмнавом Вашето IQ дали има 75.

Анонимен каза...

Да 8, а защо треперят и кога не са треперили последните 20-на години? Най-важното - и до кога смятат да треперят?
Нация от трепетлики?
Не, благодаря!

Анонимен каза...

Водят двама българи към бесилото, а единият прошепва на другия:
- Хайде да се опитаме да избягаме...
- По-добре да си траем, че да не стане по-лошо...

Анонимен каза...

8-ми, не всички като теб треперим за хляб, лекарства и дърва, някои повече треперим за свободата си! Онези хора, които избраха свободата пред хляба, днес живеят в демократични и уредени държави и имат достатъчно хляб и топлина!Честит ти нов 9-ти септември. Признавам, вие плебеите, винаги сте мнозинство!

Анонимен каза...

Ловеч е посочен като една от областите, от която са пристигнали автобуси за подкрепа на Орешаря

Анонимен каза...

12ти ти си луд ........
Абе другарю,
това е хвалба ,че в област Ловеч има протестиращи ЗА правителството,ако съм знаел щях и аз да отида..........между другото един съвет от мен:
напускай ГЕРБ-умрели и с една молба ставаш член на ДПС(партията на народа)
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХА

Анонимен каза...

Другари ,Сашо Данков е подал оставка като общински лидер на ГЕРБ-умрели (нищо лошо) сега избора е следния:
ВСички гербери да извадят партийните книжки на бкп или членство в ДПС.............и за герберите ще е по изгодно да напишат обща молба на всичките 100члена за напускане на ГЕРБ и членство в БСП или ДПС
ХАХАХАХАХАА

Анонимен каза...

Мойте съболезнования към членовете и симпатизанти на ПП"ГЕРБ"за оставката на Б.Б.

Анонимен каза...

Да не би Бойко да е подал оставкакато лидер на ГЕРБ???

Анонимен каза...

Ееееее, всичко трябва да си има граници. какво прави праволинейният ленинец, димитровец и т.н.др. комсомолски секретар на службата. Ако е наистина интелигентен човек, не би трябвало да го прави. Това на всички езици се нарича ЛИЦЕМЕРИЕ!

Анонимен каза...

Троянският протест който беше в подкрепа на местната коалиция БСП ДПС атака дали са ходили днес в София?

Анонимен каза...

Мършо гербаджийска,троянския протест беше против общинския съвет и против правителството. Само гербаджийските страхливци не посмяха да протестират или да подпишат подписките.

Анонимен каза...

Някой наистина трябва да е с увреден мозък, че да пише как се правел "протест" в нечия "подкрепа". Това може да се роди само в някой червив гербаджийски мозък. 18-ти, за теб иде реч.

Анонимен каза...

Ако се върнем на църковните празници, представям си, че всеки посетил църква, може да си тръгне с подарък. По време на тези празници предлагам да се подаряват бездомни животни, светена вода, дрехи, храна и много други неща. С лептите, които се оставят, да се купуват сладки за хората, дошли в храма. Политици да не присъстват очевадно, а тихо и скромно и да даряват. Поне църковните празниците да бъдат нещо позитивно за всички и нещо различно.

Анонимен каза...

Аз съм съгласен с 5тия коментиращ, но...!!! от тук- там бях чувала, че мирните протестите в София са платени, но някак си невярвах! Докато преди дни не ми дойдоха на гости едни познати- младо семейство и ми казаха, че взимат по 30 лева на човек, за да се разхождат като протестиращи срещу Орешарски!!! Гади ми се от ВСИЧКИ! Ще си купувам One way tiket! За мен и семейството ми!

Анонимен каза...

Ебаси, кво пиене падна вчера се накефих.

Анонимен каза...

22, това "циркулярно" писмо ли е? Не ви ли предупредиха да гледате как пишете в мъжки и женски род? Хем сте съгласеН, хем сте чувалА???
Освен това много сте изостанали. Новият хит е за високоплатените оратори на протестите с тлъсти банкови сметки на фона на бедните протестиращи.
Вярно сме на село, ама.... още не сме заприличали на Акимов и Балев

Анонимен каза...

Честно казано /протест в подкрепа на .../ ми звучи като похвална псувня..или нещо подобно :( :( :(

Анонимен каза...

25 ТИ дА ГО НА М............

Анонимен каза...

Забелязвате ли че на всичките снимки Орешарски се е засмял? През първия месец хич не му беше до смях.
Като прочетох в другия пост цитати от Чърчил,не знам защо, но реших че този - “Комунистът е като крокодил – когато си отвори устата, не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде.”- е писан за него;)

Анонимен каза...

и аз искам от бездомните животни ,но поне да е прасе или теленце...не съм от Виетнам......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |