Христос Воскресе!

* Пасхалната служба в троянската църква – не тъй многолюдна, но много тържествена и младежка

Отец Марин води обиколката на храма
НЕ ТЪЙ многолюдна както в предишни години – вероятно заради пороя, излял се над Троян във Великденската нощ (4 срещу 5 май), бе сегашната пасхална служба в троянската църква „Св. Петка”. Водеше я архиерейският наместник на Троянска духовна околия ставрофорен свещеноиконом Марин Божков, а му асистираше и пригласяше в песнопенията неговият син Войден Божков, третокурсник в Софийската духовна семинария.

ХОРАТА бяха по-малко, но това не намали тържествеността; а впечатление правеха преобладаващите младежки лица – тенденция, която се забелязва от доста време и която радва. И в която дори да има мода и подражателство, със сигурност има и вяра. И духовна потребност. Христос Воскресе!

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Во исстино воскресе!

Анонимен каза...

Този в ляво на снимката Минко Герджиков ли е?

Анонимен каза...

Същият

Анонимен каза...

Браво. Бях на службата и също ми направи впечатление голямото младежко присъсътвие. 24 години след комунистическото иго народът започна да се връща към вярата. Еее, разбира се по улиците видях и един нариващ като магаре пиян боклук, но мършата си я има навсякъде. Още повече, че навръх Великден чалга-вертепите (чалготеките) работеха. Но какво да очакваме от град, където шефът на местната власт е представител на атеистична, престъпна, безбожна, антинародна и кървава партия съсипала народа ни...

Анонимен каза...

Тази пияна "мърша" както се изразявате много образно не се е родила нито пияна, нито мърша. Просто битието я е създало, жестоката действителност и събитията, които ни се случват вече 25 години, а и не само.
Когато ходите на църква, уважавате един такъв празник, трябва да сте и малко по–благосклонен, да потърсите причината за някакво състояние на едно човешко същество и се опитате да разберете причините и ако можете да помогнете, а не да отричате отклонилия се от правия път. Да разбереш, да простиш и да помогнеш е благородно.
Разбира се не говоря за престъпниците и крадците довели народа ни до отчаяние!
Христос воскресе! Нека бъдем по–добри и да се обичаме! Нека да бъдем хора, нищо повече!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |