Рокади на върха: Смениха Михайлова и Акимов

* Кмет на Троян стана Ива Петкова, а местния парламент оглави
 Кристина Дамянова * Новите управници започнаха с почерпка
 и оперативка
Политика
Сдаването на кметската власт
МИНАЛИЯ четвъртък (на празничния 9 май ) „свалиха” кмета на Троян и председателя на Общинския съвет Минко Акимов. Но не става дума за общински преврат, а за доброволно сдаване на властта в рамките на националната кампания за ученическо самоуправление, която се провежда във връзка с Деня на Европа (9 май) и вече има няколкогодишна традиция в нашия град. В креслото на градоначалника седна 11-класничката от СОУ „Св. Климент Охридски” Ива Петкова.

Новата председателка на Общинския съвет
Първата оперативка на новия управленски екип
ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ ПОСТ в местния парламент зае 10-класничката от СОУ „Васил Левски” Кристина Дамянова. Сменени бяха и тримата зам.-кметове Кацаров, Ангелов и Димова – съответно от 11-класниците Георги Цвятков (ПГМЕТ), Йоанна Петрова (Училище за планински водачи) и Виктория Великова (НГПИ „Проф. Венко Колев”).

СЛЕД ЦЕРЕМОНИЯТА по „предаването на властта” и почерпката със сладки и безалкохолно започна деловата част. А най-напред двата екипа – новият и старият, проведоха съвместна оперативка за задачите през деня, след което всеки пое ресора си. От PR-ката на Общината Маргарита Генкова научихме, че на пръв поглед шеговитата властова „заменка” е била полезна и за двете страни.

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Поредния изтъркан опит за интересно и гръмко заглавие! За самата инициативата, поздравления!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

За огромно съжаление само за един ден.....

Анонимен каза...

Хубаво е, че Михайлова дава поле за изява на можещи млади хора. И това със Станимир Беломъжев на празника на сливата ми хареса.

Анонимен каза...

Акимов депърва го чакат изненади и покана за пиене на кафе с прокуратурата. Въпрос на време. За Михайлова не е въпрос на време. Тя е изключително слаб ръководител, без капацитет да се научи да управлява град. Когато и да ги сменят тези двачцата винаги ще е късно.

Анонимен каза...

5-ти, пак изпълзя от мишата си дупка! Понятията ти за добър и слаб ръководител са много сбъркани. Хубавото е, че все повече хора са на мнение, че като Михайлова, Троян не е имал кмет досега и това се оценява. Жалкото е, че стана кмет в едно никакво време.

Анонимен каза...

5-ти, пак изпълзя от мишата си дупка! Кмет като другарката Михайлова ние само можем да аплодираме. Закърмена с комунистически дух и изявявала се по върховете на Комсомола, тя успя под една или друга форма да възстанови комсомолските почини, като очакваме от нея по същия начин да върне пионерските и чавдарските организации. А тези малките да не бързат да управляват ! Поне докато сме живи ние-закоравелите комунисти-пенсионери, властта ще бъде в ръцете на Партията. След това нека младите да си правят модерна и демократична държава. Ние сме си свикнали с мизерията, защото сме гладували 60 години и сме готови още да гладуваме, но да пеем : "Ние сме на всеки колометър"

Анонимен каза...

Дано тази роката, не е само за един ден. Акимов трябва, вече за винаги да се оттегли и даде път на младото поколение. Неговото място, както и на други пенсионери от общината е не на стола в общинските постови, а на село. Всеки днес трябва да осъзнава какво да прави. Няма незаменими хора. Когато чевек дочака пенсия, трябва да отстъпи работното си място на млад човек. Затова е редно господа пенсионери от общината да си гледате старените и да се отеглите от работните си места.

Анонимен каза...

Според мен нещата биха били по-добри , ако се забрани на пенсионерите милеещи за ТКЗС-та и тем подобни комунистически простотии да гласуват. Няма логика, през 21 век някой да гласува за идеология, която е отречена, която е кървава, престъпна и античовешка и не се различава по нищо от фашизма, който отдавна е забранен. Трябва да избираме да ни управляват младите, родени след комунистическото робство, защото те не са обременени . А тези,на които само комунизъм им е в главата-далеч от урните и управлението. Смешно е бивша комсомолска секретарка от висок ранг, насаждала години наред заблуди и престъпни идеологии, да решава проблемите на хората, само защото в един град пенсионерите са повече от младите хора !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |