Мотокрос на световно равнище по Великден в Троян

* За поредна година нашият мотополигон ще приеме кръг от Световния шампионат в клас МХ3 и кръг от Европейския шампионат (4-5 май)
 
Предстоящо
На мотополигона в Троян
ТРОЯНСКИЯТ МОТОПОЛИГОН – който на два пъти (2009 г., 2011 г.) бе обявяван от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) за трасе №1 в света по мотокрос в клас МХ3 (до 450 куб. см) – отново ще бъде домакин на кръг от Световния шампионат в клас МХ3 и едновременно на кръг от Европейския шампионат в класовете ЕМХ85 и ЕМХ65. Стартовете ще са навръх Великден – 4-5 май (събота и неделя), и са в рамките на веригата „Гран при България 2013”.

ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ е на 5 май от 11:00 ч. Организатори на състезанието са Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), която отговаря за веригата „Гран при България”, Община Троян и местния клуб МСК „Троян Моторспорт 01”.  Директор на състезанието ще бъде Инго Парш от FIM, а сред официалните гости ще е и шефката на Балканската федерация по мотоциклетизъм Николета Олариу. С подготовката и провеждането са ангажирани общо 52-ма съдии, 25 полицаи, 6 медицински екипа, 6-ма пожарникари, 12 човека от общинската администрация.

Борислав Стоименов
„ПОСТАРАЛИ СМЕ СЕ организацията да бъде на ниво, подсигурени са медицински екипи, охрана, технически лица. Направена е инспекция на трасето и мога да заявя, че всички компоненти функционират нормално”, заяви кметът на община Троян Донка Михайлова на официалната пресконференция в София в понеделник (29 април).

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ голямата звезда и надежда на троянския и българския мотокрос Майкъл Гриша Иванов няма да вземе участие в този важен старт в родния Троян. Нашето момче, което от няколко месеца е фирмен състезател на италианския отбор на КТМ, по същото време ще е на състезание в Португалия. Троян обаче ще има свой участник – шампионът в клас „Супер мото” Борислав Стоименов (17 г.).  

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Едно уточнение - в клас MX3 са до 650 куб. см за четиритактови двигатели и до 450 куб.см. за двутактови.

Анонимен каза...

Тия всичките келеши с моторетките, да ги хване човек с мотиките (те за интелектуална работа едва ли стават), бая кър ще прекопаят. Пусто дърво-недокастрено.... Вместо тези пари да се дадат за нещо полезно на хората, ги ръшкат за простотии !

Анонимен каза...

Тъпанар троянски......

Анонимен каза...

Втори, едни такива боклучета влезнаха в софийски МОЛ, начело с келемето на А.Пенчева и по случайност нямаше жертви. Кога намират време да учат тези тийнейджъри и въобще учат ли или само бръмчат с пърпаретките, та утре и тях да храним?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |