Кой краде теменужки?!

* „Не сме лоши, защото сме бедни, а сме бедни, защото сме лоши”, казваше един приятел
Вандалщини
И от тук вчера (14 март) са крадени теменужки
НАШЕНСКИТЕ вандалщини продължават. За пореден път някой е крал от засадените тия дни декоративни теменужки на градския площад в Троян, научи Т21. Сигнализираха ни от общинската администрация, говорихме и със залесителките, които потвърдиха – вчера (14 март) били извадени току-що засадени цветя в кашпите до шадравана и от цветните „квадрати” в съседство. Кой? Трудно ще повярваме, че крадецът е сред обичайните заподозрени – младите, тийнейджърите. По-скоро допускаме да е някой от площадните старци (баби/дядовци), решил да спести някое левче от китки. Разбираме, че пенсиите са малки, че е тежко, но да крадеш теменужки?! Грозно е. И още една вандалщина. Пак вчера (снощи) някой е изровил и отмъкнал едно от новозасадените декоративни дръвчета на общинския паркинг.

Новозасетите декоративни дръвчета на общинския паркинг
КАКТО СЕ КАЗВА – коментарът е излишен. И все пак не бива да си мълчим, защото и теменужките, и дръвчетата са купени, засети и обгрижвани с наши общински пари. И кражбата им е кражба от всеки един от нас. Има и друго – подобни неща не се крадат от немотия, от глад, това не е хлябът на Жан Валжан. Теменужки и декоративни дръвчета се крадат от скотщина, от лошотия, от простотия „Не сме лоши, защото сме бедни, а сме бедни, защото сме лоши”, казваше един приятел. Май е прав.

Т21

28 коментара:

Елена Митева каза...

Много елементарно е всичко - всеки осъзнат човек може да изчака теменужките да дадат семенца и да си направи разсад. Освен това може да се отиде в гората и да се намери дръвче, което сам да си отгледаш. Всичко е плод на мързел!

Анонимен каза...

По пейките на центъра са само бабички и старци, ясно е кой ги краде...

Анонимен каза...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1843488
А кой отглежда канабис?

Анонимен каза...

Ами защо да си ги купим, като може да си ги откраднем. Хареса ми това изречение от статията „Не сме лоши, защото сме бедни, а сме бедни, защото сме лоши”...явно си заслужаваме този живот, който имаме в България.

Анонимен каза...

Прост народ

Анонимен каза...

Виждала съм една жена, която познавам, да вади цветя от цветната леха пред Общината посред бял ден. И тя и мъжът и работеха в ХФЗ и пенсията им е поне по 300 лв. Попитах я какво прави, тя се направи на луда и смотолеви нещо и продължи да вади. Даже ги избираше по цвят. Беше преди около 4 години и не изключвам пак да е тя.

Анонимен каза...

Такива като тази жена много...за жалост

Анонимен каза...

Бой по крадливите бабички! Веднага видеонаблюдение, следствено издирвателни мероприятия, задържане за това углавно престъпление за 72 часа, бърза процедура и.....10г. затвор но на теменужка. Борисов, кво чакаш? Това е атентат!Юруш по бабичките! Те са виновни да падне правителството! Те са виновни за бедността!Да им се вземат по 3 пенсии и дотогава да ядат само теменужки.

Detelin Markov каза...

Ето го проблемът, липсата на активни граждани. Не е номерът да коменираш отдолу, че е лошо, а какво да кажем за "Анонимен 6", който/която казва, че дори я е видял, а трябва като ги видиш да бъдеш активен, да съобщиш - иначе файда от думи няма.

Анонимен каза...

Велик си 8–ми! Премина ми пролетната депресия след прочитането на написаното от вас.
Крадливата бабичка да я хванат и накажат, а известните крадци на милиони лева да си живеят на свобода!
Отново впрегнахме каруцата пред коня.

Анонимен каза...

Триглавата ламя ги краде. Да се изредят всички управляващи и да видим кой ще я хване, или...всички са заспали като бабички на припек през пролетта.

бат Велко Сандокана каза...

Краде ги МинАк,но не е нарочно - навик ...

Анонимен каза...

Предлагам още, общината да закупи теменужки и други цветя за разсад, а защо не и плодни дръвчета? След това да обяви пролетно почистване на паркове и градинки, тротоари и частни дворове. Всеки срещу чувал боклук да получи цвете, плодно дръвче, декоративно такова, или...една бира. И работа ще се отхвърли, и чисто ще е, и цветно, а и пикник на открито. Но, най–важното, чрез труд и младежите с адреналина ще са по–здържани, и пролетната умора и депресия ще ни преминат, и бабите–клептоманки ще се излекуват, а и общината може да направи икономии.
Хората са го измислили отдавна, ала ние не сме като хората!
По този начин в една друга държава, срещу бира, безалкохолно и студена вода, един свободен за посещения плаж беше изчистен до блясък от фасове, хартийки и всякакви други боклучета, стана парти, а и фирмите си направиха реклама!!! Децата бяха най–активни и с радост пиха сокчета, и разбраха, че който работи, ще яде.
Спорна работа! А и на мен!

Анонимен каза...

Извинявай, но не разбрах къде трябва да съобщя следващия път. Да тичам до полицията, да съобщя на охраната в Общината? Опитах се да я накарам да се почувства неудобно, но не се получи. За нея това е съвсем нормално поведение.

Анонимен каза...

Какъв е изводът - "големите" граждани пак се изложиха, за поредна година! Жалко, че се повтарят нещата и сигурно тези, които са го направили, иначе се представят за много достойни хора. Дребни душици са те! Сега по цветарските магазини теменужките са по левче - като им е толкова скъпо, да изчакат малко и като дойде пазарен ден да си купят теменужки от бабите, които ги продават пак за лев, само че на връзка от по 5 до 7 бройки.

Анонимен каза...

Да насадят троскот и няма да се пипа:)

Анонимен каза...

Е нали има камера на общината

Green Man каза...

Най-добрият джойнт е в нашият град !
Не стига че няма,не стига че и скъп,ами като закрият и всички оранжерии, к'во прайм?
Седим натупани на бело,не легали по 3 дни,и се умирисали!

Анонимен каза...

Така е.Крадците вътре в Общината ,а крадливият електорат отвън .Българска идилия.Другарят Акимов окраде всичко що може заедно със жена си , а вие врякате за теменужките.

Анонимен каза...

Миналата седмица бездомни кучета си играеха и търкаляха в теменужките. Тях кой да ги спре да не мачкат цветята и да не тичат по улиците?

Анонимен каза...

А те-бездомните кучета са приоритет на площада и станаха повече от играещите деца.Кучета са големи, охранени, да те е страх да минеш покрай тях.

Анонимен каза...

Ами има телефони на полицията.
На тях това им е работата.
В Швеицария например.
За всяко нещо което е нередно,хората се обаждат на полицията и те на 5 тата минута са там.
Но нашите полицаи са по кафенетата и така си вършат работата.А на края. на месеца взимат заплати от нашите пари на данакоплатците...

Анонимен каза...

Аааа, някоя клептоматична бабичка или дядка, които свили по няколко теменужки за 5 лева били големия проблем... Я погледнете към общината, там е пълно с много по-прочути величия!

Анонимен каза...

Ами то, добре, ама богатите автоматично ли са добри?

Анонимен каза...

Подкрепям 13- ти. Дай теменужки , фиданки на пенсионерите по места и те ще се грижат за тях. За гербери не знам..
ИМ

Анонимен каза...

20. Анонимен каза...
Миналата седмица бездомни кучета си играеха и търкаляха в теменужките. Тях кой да ги спре да не мачкат цветята и да не тичат по улиците?
петък, 15 март, 2013 21. Анонимен каза...
А те-бездомните кучета са приоритет на площада и станаха повече от играещите деца.Кучета са големи, охранени, да те е страх да минеш покрай тях.


То някъде в сайта имаше и тема за тия кучета с големите обещания какво ще се прави...за сега виждаме какво не се направи. Ей пред ТОТО-то Цеца Мухата ги е навъдила едните му песове и то на сред центъра. Абе няма ли кой да ги разчисти тия мърши или ние трябва да ги морим...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |